Actualizarea din martie lansată pentru Galaxy Z Fold 2 și Galaxy A52

251
Actualizarea din martie lansata pentru Galaxy Z Fold 2 si Galaxy A52
Sursa foto: androidheadlines.com

Tot mai multe smartphone-uri Samsung primesc corecția de securitate Android din martie 2023. Compania a lansat acum cea mai recentă actualizare de securitate pentru Galaxy Z Fold 2 și Galaxy A52. Actualizarea din martie a ajuns deja la zeci de alte dispozitive Galaxy, inclusiv toate modelele pliabile și emblematice recente.

Samsung a început să lanseze actualizarea din martie pentru Galaxy Z Fold 2 cu câteva zile în urmă, dar acum a lansat actualizarea pe scară largă în întreaga lume. Pliabilul preia cel mai recent patch de securitate din mai multe țări din Europa, America Latină și Asia. Noul număr de versiune de firmware pentru telefon este F916BXXS2JWC1, potrivit AndroidHeadlines. Deoarece această actualizare vine imediat după actualizarea la interfața One UI 5.1, nu există funcții noi de așteptat. Samsung nu face decât să remedieze vulnerabilitățile din această lună la pliabilul din 2020.

Galaxy Z Fold 2 și Galaxy A52 primesc actualizarea din martie

Povestea este puțin diferită pentru Galaxy A52. Aici actualizarea din martie vine ca parte a actualizării One UI 5.1 în America Latină. Rețineți că noua versiune One UI a fost deja lansată pentru ambele versiuni 4G și 5G ale telefonului în majoritatea celorlalte piețe. În timp ce această actualizare a venit odată cu patch-ul de securitate din februarie, utilizatorii din Argentina, Brazilia, Panama și alte piețe din regiune primesc actualizarea din martie, mai nouă.

În ceea ce privește conținutul actualizării de securitate din martie, Samsung corectează peste 60 de vulnerabilități. Aproximativ o treime dintre acestea sunt defecte specifice Galaxy. Aceste probleme de securitate nu există pe dispozitivele Android de la alte mărci. Restul sunt defecte generice ale sistemului de operare Android care afectează întregul ecosistem Android. Google spune că cel puțin cinci vulnerabilități corectate luna aceasta au fost critice. Unele dintre acestea ar putea duce la execuția de cod de la distanță, permițând potențial actorilor de amenințări să controleze dispozitivul de la distanță.

Printre materiile prime care se găsesc în componentele unui smartphone sunt: aur, argint, cobalt, cupru, aluminiu, grafen, litiu, tungsten, indiu, nichel, tantal sau galiu. Galiu este folosit pentru circuite integrate,​ LED-uri​ și tranzistori.

Samsung a lansat actualizarea din martie de puțin peste o săptămână. Aceasta a fost deja primită de peste 20 de modele diferite de smartphone-uri. Amintim aici seria Galaxy S23 , seria Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Actualizarea va ajunge la mai multe dispozitive Galaxy, inclusiv unele tablete emblematice Galaxy, in zilele următoare. Între timp, dacă utilizați un dispozitiv Samsung, puteți accesa meniul Actualizare software din aplicația Setări și apăsați pe Descărcare și instalare pentru a verifica manual actualizările.