Actualizarea de securitate din aprilie – ce face și cine o primește?

207
Actualizarea Samsung din aprilie
Sursă foto: via GalaxyClub

Actualizarea Samsung pentru luna aprilie va fi lansată în următoarele săptămâni pentru toate dispozitivele compatibile. Pentru o serie de dispozitive, această actualizare de securitate este mai importantă decât orice altceva. Cu actualizarea de securitate din aprilie Samsung are de închis câteva găuri de securitate. Acum câteva săptămâni, telefoanele cu modem Exynos s-au dovedit vulnerabile. Deși patch-ul din martie a îmbunătățit unele lucruri, Samsung a promis că va finaliza treaba în aprilie.

În actualizarea de securitate din aprilie și Google are rolul său, potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub. Luna aceasta constă din nu mai puțin de 51 de îmbunătățiri, inclusiv patru remedieri critice. Dintre acestea patru, cel puțin două sunt destinate telefoanelor cu procesor Qualcomm. Este vorba despre seria Galaxy S23, seria Galaxy Z, Galaxy S21 FE și tot felul de modele din seria Galaxy A.

Actualizarea de securitate din aprilie

Devine interesant cu cele 23 de remedieri pe care Samsung le lansează pentru propriul software și hardware. Trei îmbunătățiri sunt menționate în mod explicit pentru telefoanele cu procesor Exynos (de exemplu, seria Galaxy S22, Galaxy A53 și Galaxy A33). Niciuna dintre aceste trei remedieri nu abordează ilustrele vulnerabilități comune și exploatare cu numărul CVE-2023-24033. Deși acest lucru ar fi fost remediat de Samsung Semiconductor, rămâne neclar dacă remedierea a fost de fapt implementată pe telefoane.

Samsung Semiconductor este o subsidiară Samsung cu birouri în Coreea, Japonia, SUA, Europa, Singapore sau China. Samsung Semiconductor oferă procesoare, memorii și memorii auto, eStorage, soluții de securitate, senzori de imagine, etc.

Poate fi unul dintre punctele de sub titlul „Unele elemente SVE – Samsung Vulnerabilities and Exposures incluse în actualizarea de securitate Samsung Android. Dar, probabil nu pot fi dezvăluite în acest moment. Dar încă nu știm siguri. Vom urmări informațiile despre plasture – acesta poate fi adăugat la o dată ulterioară. Deci nu este foarte clar.

Dacă aveți un telefon cu procesor Qualcomm, nimic din toate acestea nu este relevant. Lucrările continuă și pentru dispozitivele cu cip Exynos, deși nu suntem 100% siguri dacă s-a făcut toată munca pentru a închide vulnerabilitatea menționată mai sus în software-ul modemului.

Ce dispozitive o vor primi actualizarea din aprilie și când?

Ca întotdeauna, prezentarea noastră de ansamblu asupra telefoanelor care primesc actualizarea de securitate din aprilie începe cu dispozitivele care sunt actualizate lunar:

  • Galaxy S23 / S23+ / Galaxy S23 Ultra (deja este disponibilă)
  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra
  • Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3 / Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3 / Galaxy Z Flip 5G
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52 / Galaxy A52 5G
  • Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro (va primi și One UI 5.1) / Galaxy Xcover 5 / Galaxy Xcover 6 Pro

În plus, există și telefoane care primesc o nouă actualizare în fiecare trimestru. De exemplu, există Galaxy A22. Acesta așteaptă și actualizarea One UI 5.1.

Multe dispozitive din seria Samsung Galaxy A rulează în prezent patch-ul din februarie, așa că se pot descurca pentru o perioadă – dar apoi trebuie să fie actualizate din nou cel târziu luna viitoare. Acest lucru este valabil și pentru modelele recente din seria Galaxy M și pentru toate modelele actuale de tablete – seria Galaxy Tab S7 și seria Galaxy Tab S8. Tab S6 a fost chiar actualizat în martie, dar o actualizare pentru unul sau celălalt model din seria Tab A poate ajunge, desigur, întotdeauna.

Ca întotdeauna, este imposibil să specificăm exact când telefonul tău va primi actualizarea. Chiar și ordinea este de cele mai multe ori arbitrară.