Actualizarea de securitate din noiembrie: ce face și cine o primește?

287
Actualizarea de securitate din noiembrie
Sursa foto: galaxyclub.nl

Luna aceasta mai multe telefoane și tablete Samsung au primit și vor primi actualizarea de securitate din noiembrie. Dar, ce face acesta? Și, mai important, cine o primește? Dar tot luna aceasta Android 13 și interfața Samsung One UI 5.0 ar trebui să ajungă pe mai multe telefoane Samsung. Va veni actualizarea Android 13 la pachet cu patch-ul de securitate? Mai jos veți găsi aceste răspunsuri la aceste întrebări.

Odată cu luna noiembrie, una dintre cele mai aglomerate „luni de actualizare” ale anului, actualizarea de securitate ajunge pe mai multe dispozitive Samsung Galaxy. Săptămâna trecută am văzut că o mulțime de telefoane vor primi upgrade la Android 13 luna aceasta. Dar există și patch-ul de securitate din noiembrie. În unele cazuri, acesta poate veni cu actualizarea majoră de Android, dar de cele mai multe ori nu o face. De exemplu, seria Galaxy S21 a primit Android 13, dar nu încă patch-ul din noiembrie. Galaxy Z Fold 4 și Z Flip 4 vor primi mai întâi noul patch, dar nu Android 13 și One UI 5.0 încă.

Iată ce face actualizarea de securitate din noiembrie 2022!

Dar să începem cu începutul: ce face de fapt actualizarea de securitate din noiembrie? Ei bine, există 37 de îmbunătățiri pe care Google le lansează pentru sistemul de operare Android luna aceasta. Potrivit GalaxyClub, trei remedieri sunt esențiale – dintre care două sunt specifice dispozitivelor cu procesor Snapdragon. Procesorul Snapdagon se găsește în seriile Galaxy Z Fold, Galaxy Z Flip, Galaxy S21 FE, Galaxy A52 și multe altele.

Qualcomm și-a numit procesoarele Snapdragon pentru că „Snap and Dragon suna rapid și aprig”. Primul procesor Snapdragon QSD8250 a fost lansat în decembrie 2007. Primul telefon cu procesor Snapdragon a fost Toshiba TG01.

Samsung însuși adaugă 26 de îmbunătățiri pentru software-ul One UI. Vedem remedieri pentru managerii de dispozitive și de stocare și pentru software-ul modemurilor Exynos. Acestea se găsesc doar în telefoanele Samsung cu procesor Exynos. Deci, un total de 63 de găuri de securitate sunt plombate de Google și Samsung cu actualizarea din noiembrie 2022.

Lista telefoanelor care primesc actualizarea din noiembrie și Androd 13

Lista telefoanelor care primesc actualizarea de securitate din noiembrie nu este chiar atât de surprinzătoare. Din motive de comoditate, indicăm ce telefoane vor primi și Android 13 în această lună – și cum se combină acest lucru cu patch-ul de securitate:

  • Galaxy S22 / S22+ / Galaxy S22 Ultra (are Android 13, nu are actualizarea din noiembrie)
  • Galaxy S21 / S21+/ Galaxy S21 Ultra (are Android 13, nu are actualizarea din noiembrie)
  • Galaxy S21 FE (are Android 13 și actualizarea din noiembrie)
  • Galaxy S20 / S20+ / Galaxy S20 Ultra (are Android 13 și actualizarea din noiembrie)
  • Galaxy S20 FE (va primi Android 13 și patch-ul din noiembrie, împreună sau separat)
  • Galaxy S10 Lite (primește patch-ul din noiembrie)
  • Galaxy Z Fold 4 (are actualizarea din noiembrie, nu a primit Android 13)
  • Galaxy Z Fold 3 (are actualizarea din noiembrie, nu a primit  Android 13)
  • Galaxy Z Fold 2 (va primi patch-ul din noiembrie)
  • Galaxy Z Flip 4 (are actualizarea de securitate din noiembrie, nu a primit Android 13)
  • Galaxy Z Flip 3 (are actualizarea din noiembrie, nu a primit Android 13)
  • Galaxy Z Flip (va primi patch-ul din noiembrie)
  • Seria Galaxy Note 20 (are actualizarea din noiembrie, nu a primit Android 13)
  • Note 10 Lite (va primi patch-ul din noiembrie)
  • Samsung Galaxy A53 (a primit Android 13, nu a primit actualizarea din noiembrie)
  • Galaxy A52 (va primi actualizarea de securitate din noiembrie)
  • Galaxy A52s (va primi patch-ul din noiembrie)
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5 / Xcover 6 Pro (va primi patch-ul din noiembrie)

Sigur că datele de mai sus pot varia puțin în funcție de cum decide Samsung.

Și unele tablete și telefoane mid-range vor mai primi actualizarea din noiembrie

Pe lângă toate cele de mai sus, sunt bineînțeles și dispozitivele care sunt actualizate trimestrial. Majoritatea nu vor primi un upgrade la Android 13 în noiembrie, dar o mână va primi: Samsung Galaxy A33 și seria Galaxy Tab S8 și seria Samsung Galaxy Tab S7.

Dispozitivele care trebuie să primească un patch în noiembrie sunt, de asemenea, destul de rare. Marea majoritate a telefoanelor Galaxy de gamă medie au fost actualizate în ultimele trei luni. Și apoi există seria Galaxy Note 10 care are nevoie doar de un nou patch, indiferent de modul în care îl priviți.

Presupunem că dispozitivele care primesc doar patch-ul din noiembrie luna aceasta o fac destul de normal. Dispozitivele care primesc pentru prima dată Android 13 pot suferi o întârziere a actualizării de securitate din noiembrie. Cel puțin, așa a mers uneori în anii precedenți, uneori un patch sosind cu câteva săptămâni întârziere. Practic vorbind, aceasta nu este o problemă – dar ar trebui să știți deja. De ce se întâmplă asta? Doar Samsung știe.