Iată ce face actualizarea de securitate Samsung din februarie 2022!

310
Iata ce face actualizarea de securitate Samsung din februarie 2022
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Printre actualizările primite de smartphone-uri, patch-urile de securitate sunt foarte importante. Mai multe smartphone-uri Samsung au primit deja actualizarea din februarie 2022. Până acum nu am știut ce probleme rezolvă această actualizare. Samsung a anunțat ieri ce va face actualizarea de securitate din februarie pe telefoanele sale.

Ca întotdeauna, noua actualizare constă din două părți. Prima parte vine direct de la Google și conține până la 46 de îmbunătățiri pentru securitatea sistemului de operare Android. Două dintre ele sunt etichetate drept critice, dintre care unul este special pentru telefoanele cu procesoare Qualcomm. În România, acestea includ Galaxy S21 FE, Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3, dar și modelele Galaxy A52s și A52 5G. În prezent, nu există o descriere publică disponibilă pentru a doua remediere critică, conform Galaxy Club.

Actualizarea de securitate Samsung din februarie 2022

A doua jumătate a actualizării este compusă de dezvoltatorii de software, precum Samsung. Luna aceasta Samsung rezolvă 19 vulnerabilități de securitate. Patru dintre ele sunt specifice dispozitivelor Galaxy cu procesor Exynos. În total, există cel puțin opt remedieri pentru telefoanele care rulează deja pe Android 12 (One UI 4.0). Una dintre acestea închide o vulnerabilitate în securitatea sistemului DeX.

Samsung DeX permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele Galaxy la un display extern, tastatură și mouse pentru o productivitate sporită. Samsung a inclus prima dată funcția DeX pe smartphone-urile Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Ce telefoane Galaxy vor primi actualizarea? Desigur, nu toate telefoanele Samsung imaginabile vor primi actualizarea din februarie. Dar un număr mare o va obține, desigur, cu o oarecare certitudine. Acestea sunt dispozitivele care primesc în prezent cele mai recente patch-uri în fiecare lună:

  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / Galaxy S22 Ultra (prima lansare la sfârșitul acestei luni)
  • Galaxy S21 / Galaxy S21+ / S21 Ultra / Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / S20 Ultra (o are deja) / Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 / S10+ / Galaxy S10e / Galaxy S10 Lite
  • Galaxy Fold
  • Galaxy Z Flip / Galaxy Z Flip 3
  • Samsung Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra (o are deja)
  • Galaxy Note 10 / Galaxy Note 10+ / Galaxy Note 10 Lite
  • Galaxy A50
  • Galaxy A52 / Galaxy A52 5G (o are deja) / Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro / Galaxy Xcover 5 / Xcover 4S

Sunt și dispozitive care vor fi actualizate trimestrial

Sunt și dispozitive care primesc actualizarea trimestrial și sunt planificate pentru luna februarie. Amintim aici pe Galaxy S9 și Note 9, Galaxy A71, Galaxy A41 și A40. Este pe listă și Galaxy A51, care a primit deja actualizarea. Din păcate de ieri, acesta a fost trecut la actualizări bianuale. În plus, cele mai multe dispozitive din seria M vor primi un patch mai nou: Galaxy M52, M31, M22 și M21. Cele mai recente tablete sunt încă destul de actualizate în privința securității, deși Galaxy Tab S7 FE poate obține un nou patch.

Ca de obicei, nu putem prezice exact când și ce dispozitiv va primi actualizarea din februarie. Samsung nu folosește programe sau secvențe fixe pentru aceasta. Desigur, vom anunța majoritatea actualizărilor în cursul acestei luni, pe măsură ce acestea devin disponibile.