Actualizări la seria Galaxy S21, Galaxy S20 FE, seria Note 20 și Galaxy Tab S8

267
Actualizari la Samsung Galaxy S21
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizarea din septembrie, chiar dacă cu întârziere, a început să fie lansată pe tot mai multe dispozitive Samsung Galaxy. Acum primesc o nouă actualizare seria Galaxy S21, seria Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy S20 FE. În schimb seria Samsung Galaxy Tab S8 va primi și ea o actualizare, dar fără un nou patch de securitate.

Până acum, lansarea de către Samsung a actualizării de securitate din septembrie nu a decurs fără probleme. Actualizarea pentru Galaxy S22 și S22+ a fost întreruptă după o zi. Cu Samsung Galaxy S22 Ultra nu au fost probleme. Procesul este, de asemenea, oarecum ezitant și pentru pentru seria Galaxy S21. Actualizarea pentru Galaxy S21, Galaxy S21+ și Samsung Galaxy S21 Ultra a fost lansată în Europa pentru toate modelele, atât cele blocate în rețea, cât și pentru cele libere de rețea.

Seria Galaxy S21 și seria Note 20 primesc patch-ul din septembrie

Versiunea de firmware G99*BXXS5CVHI este disponibilă pentru seria Galaxy S21 și are o greutate de 216MB. Lista modificărilor este scurtă – aceasta este o actualizare pură de securitate, fără modificări funcționale. Patch-ul din septembrie include 24 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android și 29 pentru One UI de la Samsung. Vulnerabilitățile sunt corectate la funcția de recunoaștere a textului, editorul video și foto și în lansatorul One UI, potrivit GalaxyClub. Ca întotdeauna, Samsung Galaxy S21 FE își urmează calea sa – așa că va trebui să aștepte propria actualizare.

GalaxyClub este un site olandez independent, scris de profesioniști din domeniul telefoniei mobile. Este un site web serios și bine informat, un instrument de comparare a caracteristicilor și prețurilor telefoanelor și tabletelor Galaxy.

Actualizarea din septembrie pentru Galaxy S20 FE și seria Galaxy Note 20. Aceeași actualizare este acum disponibilă și pe Samsung Galaxy S20 FE 4G. de asemenea și Samsung Galaxy S20 FE 5G (SM-G781B) primește acum versiunea de firmware G781BXXU4FVI1. Actualizarea nu numai că instalează cel mai recent patch, dar îmbunătățește și stabilitatea software-ului. Actualizarea este deja lansată în mai multe țări la nivel global, dar și în Europa. Ca de obicei, mai devreme sau mai târziu, va ajunge și în România.

Modelele din seria Galaxy Note 20 vor primi versiunea de firmware N98**XXS5FVH7 – tot cu patch-ul din septembrie și îmbunătățirile sale de securitate. Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra, ultimele modele din seria Galaxy Note, primesc noua actualizare în toată Europa, inclusiv în România. Actualizarea va fi apoi extinsă treptat și în alte regiuni.

Actualizare de stabilitate pentru seria Galaxy Tab S8, fără patch-ul din septembrie

Și apoi există o actualizare pentru Galaxy Tab S8, care era deja disponibilă weekendul trecut. Cele mai bune tablete Samsung au primit recent o actualizare majoră la One UI 4.1.1 și Android 12L. Se pare că Samsung a considerat că este necesar să adauge câteva finisaje. Primul model Tab S8 care a primit noua actualizare este Galaxy Tab S8+.

O descărcare de puțin sub 260MB instalează versiunea de firmware X80*XXU2AVI1 pe Galaxy Tab S8+. Jurnalul de modificări arată că stabilitatea dispozitivului a fost îmbunătățită. Un patch mai nou nu vine cu această actualizare.

Aceeași actualizare nu este încă disponibilă pe Galaxy Tab S8 no-plus și nici pe Galaxy Tab S8 Ultra. Presupunem că aceste modele vor primi o actualizare similară de stabilitate în viitorul apropiat, dar nu știm exact când.

Ca în cazul oricărei actualizări, puteți aștepta ca telefonul sau tableta să anunțe că noul firmware este disponibil pentru descărcare. Dar puteți verifica și direct disponibilitatea prin Setări -> Actualizare software și, dacă este acolo, apăsați Descărcați și instalați.