Mai multe actualizări Samsung inclusiv la telefoane de șapte ani!

280
Mai multe actualizari Samsung inclusiv la telefoane de sapte ani
Sursa foto: galaxyclub.nl

August este o lună aglomerată pentru echipele de dezvoltare ale Samsung. Nu numai că multe telefoane recente trebuie să primească patch-ul din această lună, ci și tot felul de telefoane vechi de ani sunt actualizate. Dar prioritate a avut patch-ul din august. După actualizarea de securitate regulată din august, Samsung a început și lanseze actualizări și pentru Galaxy S10e, seria Galaxy Note 10, Samsung Galaxy A7 din 2018 și Samsung Galaxy S5 Neo (!) din 2015.

Actualizarea din august a fost lansată și pentru Samsung Galaxy S10e. Deși S10 și S10+ primesc cea mai recentă actualizare în fiecare trimestru, dar Galaxy S10e primește noul patch în fiecare lună. Și august nu face excepție. Versiunea de firmware G970FXXSGHVH2 îl instalează, fără a face alte modificări. Și da, nu puteți instala actualizarea pe Galaxy S10 și Galaxy S10+. Cel puțin, nu încă, și pentru că aceste dispozitive au fost actualizate recent, sunt puține șanse ca acestea să primească patch-ul din august.

Seria Samsung Galaxy Note 10 a primit noua actualizare la sfârșitul săptămânii cu versiunea de firmware N97*FXXU8HVGA. Pe lângă patch-ul din august, lista de modificări mai arată că „stabilitatea generală a dispozitivului dumneavoastră a fost îmbunătățită”. Prin urmare, în culise, mai multe puncte sunt optimizate și reglate.

Surpriză din partea Samsung: modelele mai vechi Galaxy S5 Neo și A7 (2018) actualizate

Alte modele mai vechi decât Galaxy S10e și seria Galaxy Note 10 primesc acum o actualizare surpriză. Primul este Samsung Galaxy A7 din 2018. Acesta va primi versiunea de firmware A750FNXXU5CVG2 care conține patch-urile de securitate până în iulie inclusiv. În plus, actualizarea include și îmbunătățirile de stabilitate pe care multe alte dispozitive Galaxy le-au primit recent.

Galaxy S5 Neo a fost lansat în august 2015 cu un ecran Super AMOLED cu diagonala de 5,1 inch (12,95 cm). Procesorul Exynos 7580 este la bord însoțit de 2GB de RAM și 16GB stocare. Are o baterie de 2.800 mAh și certificare IP67.

Cu adevărat surprinzător este începutul unei noi actualizări pentru Galaxy S5 Neo, potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub. Telefonul a apărut pe piață acum șapte ani. Noua actualizare la versiunea de firmware G903FXXU2BVG3 este deja disponibilă în mai multe țări din Europa pentru modelele blocate în rețea. Galaxy S5 Neo rulează pe versiunea Android 6.0.1 – nimic altceva nu se schimbă. Galaxy S5 Neo primește aceeași remediere GPS pe care am văzut-o recent pe Galaxy S7 și seria Galaxy S8. Presupunem că și modelele S5 Neo libere de rețea vor primi aceeași actualizare în scurt timp.

Cât despre câți oameni folosesc aceste dispozitive mai vechi, probabil că sunt un număr considerabil. Altfel nu credem că gigantul tech coreean ar fi simțit nevoia să lanseze aceste actualizări. Potrivit Statista, aproximativ 40% dintre telefoanele Android rulează versiuni mai vechi ale sistemului de operare care nu mai sunt actualizate. Există peste 3 miliarde de dispozitive Android active în lume, ceea ce înseamnă că 1,2 miliarde dintre ele sunt susceptibile la atacuri și probleme de securitate. Având în vedere că Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, presupunem că milioane de telefoane Samsung mai vechi sunt încă active.