AI call translate pe seria Galaxy S24 nu necesită un alt telefon Samsung pentru traducere

333
AI call translate pe seria Galaxy S24 nu necesita un alt telefon Galaxy
Sursa foto: androidheadlines.com

Seria Galaxy S24, care va fi lansată luna viitoare, va avea mai multe capabilități de inteligență artificială. Printre acestea se află și o funcție revoluționară. Live Translate sau AI Call translate vă va traduce apelurile din alte limbi în timp real. Dacă de cealaltă parte vă sună o persoană într-o limbă necunoscută de tine, AI pe seria Galaxy S24 își traduce vocea în limba dorită. Telefonul va traduce, de asemenea, răspunsul dvs. în limba respectivă. Totul funcționează indiferent dacă persoana de la celălalt capăt al firului are un telefon Galaxy sau de la altă companie.

Noul model AI generativ al Samsung, Samsung Gauss, este creierul din spatele funcției de traducere a apelurilor. AI call translate se bazează pe instrumentul existent Bixby Call Text, care transcrie apelurile atunci când nu poți vorbi. Puteți introduce răspunsul dvs. și dispozitivul îl va citi celeilalte părți. Instrumentul de traducere funcționează în mod similar, potrivit Androidheadlines. Galaxy-ul dvs. va traduce sunetul primit într-o limbă selectată. Când vorbești, îți va traduce vocea în limba pe care o vorbește persoana cealaltă.

Potrivit Nikkei Asia, Samsung va accepta inițial limbi vorbite frecvent, cum ar fi engleza și spaniola. Așadar, o persoană vorbitoare de spaniolă care nu cunoaște engleza poate purta cu ușurință o conversație cu cineva care știe doar engleză, atâta timp cât unul dintre ei are un model Galaxy S24, prin AI call translate (Live Translate). Nu contează ce telefon folosește cealaltă persoană. Pe măsură ce Samsung adaugă suport pentru mai multe limbi, instrumentul va deveni mai puternic.

Seria Galaxy S24 va veni cu cipuri AI pentru a activa această funcție. Știm deja că Samsung va livra Galaxy S24 Ultra cu procesor Snapdragon 8 Gen 3 la nivel global. Galaxy S24 și Galaxy S24+ vor primi Exynos 2400 în Europa și pe alte piețe. Se pare că procesoarele vor fi asociate cu un alt cipset pentru procesarea AI pe dispozitiv.

Un cipset este un set de componente electronice pe unul sau mai multe circuite integrate care gestionează fluxul de date între procesor, memorie și periferice. Snapdragon 8 Gen 3 este considerat cel mai puternic cipset mobil din lume.

Acest lucru înseamnă probabil că instrumentul de traducere a apelurilor AI call translate sau Live Translate, nu știm exact cum se va numi, bazat pe inteligență artificială nu va fi disponibil pe modelele Samsung mai vechi. Seria Galaxy S23 sau Galaxy Z Flip 5 vor primi One UI 6.1, versiunea care va fi pe seria Galaxy S24 din cutie. Acesta va aduce mai multe funcții noi AI, printre altele. Cele mai multe dintre ele ar trebui să se scurgă la modele mai vechi.

AI call translate nu este singura caracteristică care va veni pe Galaxy S24 ca parte a suitei AI. Compania lucrează la o serie de funcții care ar trebui să ajute utilizatorii să-și ducă experiența smartphone-ului la un alt nivel. În ceea ce privește caracteristicile respective, va trebui să așteptăm și să le vedem în acțiune. Avem deja o listă de funcții care vor fi lansate ca parte a experienței One UI 6.1. Știm și ce telefoane vor prini interfața One UI 6.1. Așteptăm să vedem cum funcționează toate acestea pe noile telefoane când vor fi disponibile pe piață.

Seria Galaxy S24 va fi lansată pe 17 ianuarie 2024 la Galaxy Unpacked, în San Jose, SUA.