Funcția Auto Crash Detection poate ajunge pe unele telefoane Galaxy

154
Samsung Car Crash Detection feature
Sursa foto: via sammobile.com

Pentru a îmbunătăți permanent experiența utilizatorilor cu dispozitivele sale Samsung aduce tot timpul noutăți pe ele. Acum am aflat că Samsung vrea să aducă funcția de detectare a accidentelor auto pe smartphone-urile sale de ultimă generație. Funcția Auto Crash Detection a fost lansată pentru prima dată de Google în 2019 cu Pixel 3.

După lansarea acestei funcții de către Google, și Apple a introdus o funcție similară cu lansarea seriei iPhone 14. Acum, mai multe companii producătoare de telefoane mobile ar putea aduce această caracteristică pe smartphone-urile lor. Potrivit SamMobile, nici Samsung nu face opinie separată. Compania vrea să introducă funcția Auto Crash Detection – Detectare automată a accidentelor, pe dispozitivele Galaxy premium.

Potrivit lui Mishaal Rahman, Samsung se pare că lucrează la funcția de detectare a accidentelor auto pentru dispozitivele sale. Rahmann afirmă că unele telefoane Galaxy de ultimă generație, inclusiv Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra și Galaxy Z Fold 5, ar putea obține această funcție. Deoarece One UI 6.1 pare să nu aibă această caracteristică, este posibil ca Samsung să includă această caracteristică cu actualizarea One UI 7.0 mai târziu în acest an.

Auto Crash Detection funcționează cu accelerometru, giroscop și microfon pentru a obține date audio și de mișcare de pe smartphone. Apoi, acele date sunt folosite pentru a determina dacă ați fost implicat într-un accident. Dacă, doamne ferește, se întâmplă acest lucru, telefonul afișează o opțiune de a suna la 112 sau 911 (în SUA, Canada) sau trebuie să confirmi că ești bine. Dacă nu faceți clic pe nimic de pe ecran timp de câteva minute, telefonul sună automat serviciile de urgență precum 112 / 911 și le trimite locația în care te afli.

112 este numărul internațional de urgență în țările din Uniunea Europeană (din 1991), al Columbiei și în întreaga lume pe rețelele GSM. Numărul este gratuit în toate rețelele mobile și fixe și poate fi format chiar dacă telefonul este blocat.

Telefoanele inteligente Google Pixel de la Google oferă și opțiunea de a partaja în liniște locația dvs. actuală cu departamentul de pompieri, serviciile medicale de urgență și departamentul de poliție odată ce intră în funcțiune Auto Crash Detection. Nu este clar în acest moment dacă Samsung va avea și această funcție. Totuși, ne așteptăm ca Samsung să ofere funcții cel puțin identice cu Apple și Google.