Bateriile pentru Galaxy Z Flip 6 și Tab S10+ certificate de BIS India

160
Bateriile pentru Galaxy Z Flip 6
Sursa foto: androidheadlines.com

În contextul ultimelor informații, este posibil ca Samsung să fi început pregătirile pentru lansarea viitoarelor sale pliabile și a tabletelor emblematice. Desigur, dezvoltarea acestor dispozitive mai are mult drum de parcurs. Cu toate acestea, Samsung a obținut deja primele certificări pentru unele componentele cheie. Mai exact, a primit recent aprobarea BIS (Bureau of Indian Standards) pentru pachetele de baterii pentru Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Tab S10+.

Galaxy Z Flip 6 va avea numărul de model SM-F741. Acest număr este în conformitate cu modelele din generația anterioară – Galaxy Z Flip 5 (SM-F731), Galaxy Z Flip 4 (SM-F721) și tot așa în continuare. Acum Biroul Indian de Standarde (BIS) a certificat două baterii Samsung cu numerele de model EB-BF742ABE și EB-BF742ABY. Pe baza istoriei companiei, acestea sunt baterii destinate viitorului pliabil Flip 6.

Listarea pe site-ul BIS nu dezvăluie alte informații despre Flip 6, nici capacitatea bateriilor. Cu toate acestea, zvonurile spun că Samsung Galaxy Z Flip 6 va avea baterii semnificativ mai mari decât Flip 5. Spunem „baterii” deoarece telefoanele pliabile conțin două baterii separate conectate între ele. Samsung testează în prezent baterii cu capacități nominale de 1.097 mAh și 2.790 mAh pentru noul Flip. Astfel vom avea o capacitate nominală totală de 3.887 mAh.

Flip-ul de anul trecut are baterii de 971 mAh și 2.620 mAh pentru o capacitate nominală totală de 3.591 mAh. Samsung a anunțat o capacitatea tipică a bateriei telefonului de 3.700 mAh. Pe baza acestui fapt, bateria lui Galaxy Z Flip 6 ar putea fi de 4.000 mAh. Este o creștere destul de mare a capacității bateriei. Pentru referință, Samsung Galaxy S24 are o capacitate nominală de 3.880 mAh și o capacitate tipică anunțată de 4.000 miliamperi.

În cinstea lui André-Marie Ampère a fost dat numele unității de măsură a intensității curentului electric. în 1814 el a fost ales membru al Academiei de Științe din Paris. Numele său este printre cele 72 de nume înscrise pe Turnul Eiffel.

Samsung ar putea să reușească acest lucru făcând noul Flip mai mare, nu în grosime, ci în înălțime și lățime. Zvonurile spun că Galaxy Z Flip 6 va avea și ecrane mai mari, ecranul exterior apropiindu-se de o diagonală de 3,9 inch. Modelul actual are un display de 3,4 inch la exterior, deci acesta este un alt upgrade major. Mai multe detalii ar trebui să apară în lunile următoare, pe măsură ce Samsung se pregătește pentru lansare.

Sigur știți că Samsung nu are un ciclu anual chiar regulat de lansare pentru tabletele sale emblematice. Seria Galaxy Tab S7 a debutat cu dispozitivele pliabile de a doua generație în august 2020. Compania a introdus apoi seria Galaxy Tab S8 alături de Galaxy S22 în februarie 2022. Seria Galaxy Tab S9 a sosit alături de dispozitivele pliabile de generația a cincea în iulie 2023.

Dacă Samsung păstrează același ciclu de lansare, seria Galaxy Tab S10 ar trebui să debuteze cu Galaxy S25 la începutul anului viitor. Cu toate acestea, BIS a certificat și bateria pentru modelul „Plus” (Galaxy Tab S10+) cu numărul de model SM-X828. Bateriile certificate pentru tabletă au numerele de model EB-BX828ABE și EB-BX828ABY, potrivit Androidheadlines. Acest lucru sugerează că tabletele emblematice Galaxy de următoarea generație vor sosesc mai devreme, posibil alături de dispozitivele pliabile de generația a șasea.

Samsung ar putea lansa pe Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 în iulie sau august 2024. Există, de asemenea, zvonuri despre un al treilea Galaxy Z Fold 6 în acest an. Ar putea fi o ofertă mai accesibilă, deși detaliile sunt puține momentan. Cu seria Galaxy S24 care se vinde foarte bine acum, nu ar trebui să treacă mult până să se intensifice zvonurile despre viitoarele dispozitive pliabile Samsung.