Galaxy Book Flex, Book Ion și Galaxy Book S prezentate în Germania

1374
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a prezentat în Germania trei notebook-uri care combină mobilitatea, conectivitatea și productivitatea. Compacte, elegante și puternice, acestea sunt Samsung Galaxy Book Flex, Galaxy Book Ion și Samsung Galaxy Book S cu un procesor Intel. Lansarea acestora în Germania este și un mic eveniment. Din cauza cererii insuficiente și a altor motive, Samsung nu a mai vândut laptopuri în Germania de mulți ani.

În zilele noastre, utilizatorii se așteaptă ca laptopurile care devin din ce în ce mai compacte, fără a-și pierde performanța. Cu Galaxy Book Flex, Galaxy Book Ion și Galaxy Book S, Samsung a dezvoltat trei notebook-uri care îndeplinesc aceste cerințe. „Cărțile” Galaxy nu sunt numai subțiri, ușoare și echipate cu o baterie de lungă durată, dar sunt, de asemenea, o parte a ecosistemului deschis Galaxy pe care utilizatorii îl cunosc deja de pe smartphone-ul lor și care promovează un nou mod de a lucra din mers.

Conectivitatea perfectă face munca mai ușoară

Samsung Galaxy Book poate fi conectat la smartphone-uri compatibile folosind aplicația Microsoft de pe smartphone-ul dvs. Este standard pe toate cele trei dispozitive. Pe lângă accesul la cele mai recente fotografii, știri și videoclipuri actuale, ecranul smartphone-ului poate fi oglindit pe notebook și urmărit acolo.

Osborne 1 (1981) este considerat primul calculator cu adevărat portabil de majoritatea istoricilor. Avea un ecran de 5 inch, un port de modem, două unități de dischetă, aplicații software incluse și baterii. Osborne 1 cântărea aproape 11 kg și avea un preț de 1.795$.

În plus, Samsung DeX este preinstalat pe toate cele trei Galaxy Book. Cu Samsung DeX, este posibil să editați documentele stocate pe smartphone pe un ecran mai mare sau să folosiți laptopul ca al doilea afișaj pentru smartphone. Pentru a conecta un smartphone compatibil la notebook, tot ce trebuie este un cablu USB-C.

Noile Galaxy Book se vor dovedi a fi jucători reali ai ecosistemului Galaxy. Dacă este folosit touchpad-ul Galaxy Book Flex sau Galaxy Book Ion, dispozitivele compatibile Qi, cum ar fi smartphone-urile Galaxy, Galaxy Buds+ sau alte tipuri de purtabile Galaxy pot fi încărcate inductiv de acolo.

Noile notebook-uri de la Samsung fac parte din familia Galaxy. Se încadrează perfect în portofoliul Samsung Galaxy și ecosistemul asociat. Sunt concepute cu smartphone-ul în minte și nu se bazează foarte mult pe PC-uri clasice, statice”. A spus Mario Winter, director principal IT & Mobile Marketing la Samsung Germania, conform NewsSamsung.

Procesor puternic și memorie expandabilă

Samsung Galaxy Book Flex, Galaxy Book Ion și cea mai recentă configurație a Galaxy Book S au fost create în strânsă cooperare cu Intel. Din acest motiv, Galaxy Books conține un procesor Intel puternic. Dispozitivele acceptă cel mai recent standard WLAN Wi-Fi 6. Acest lucru face posibilă descărcarea mai multor gigabyte în rețelele WLAN compatibile în doar câteva secunde.

Cu până la 512GB memorie integrată, există suficient spațiu pentru o cantitate mare de date. Dacă acest lucru nu este suficient, spațiul de stocare poate fi extins și cu până la 2TB prin intermediul cardului de memorie microSD sau UFS. În plus, un SSD NVMe suplimentar poate fi instalat cu modelele de 15,6 inch pentru a extinde suplimentar memoria.

Galaxy Book S, care anterior era disponibil doar cu un procesor Snapdragon 8cx, este acum disponibil cu noul procesor Intel Lakefield, cu tehnologie hibridă Intel. Bateria de lungă durată și designul subțire sunt printre punctele forte ale notebook-ului.

Samsung Galaxy Book Ion și Galaxy Book Flex sunt primele laptopuri cu un ecran QLED de înaltă rezoluție. Aceasta oferă o gamă largă de culori care fac ca conținutul să apară plin de viață. În plus, efectele HDR pot fi transferate la jocuri și filme pentru a putea recunoaște bine scenele întunecate. Ecranul este, de asemenea, clar vizibil în lumina zilei. Față de nivelurile de luminozitate normală, luminozitatea poate fi crescută până la 600 nits pentru a afișa conținutul și mai clar.

Galaxy Book Flex este foarte versatil – tabletă și notebook într-unul singur

Galaxy Book Flex are o balamală flexibilă de 360°, care oferă numeroase posibilități pentru utilizator. De exemplu, puteți configura dispozitivul pentru a urmări seriale sau întoarce tastatura pentru a desena. Prin urmare, dacă vreți să folosiți Galaxy Book Flex ca laptop sau ca tabletă, puteți trece imediat la oricare opțiune.

S Pen-ul inclus ajută Galaxy Book Flex să-și atingă potențialul maxim chiar și în modul tabletă. Cu ajutorul stiloului inteligent, de exemplu, pot fi înregistrate note scrise de mână, care pot fi transformate într-un fișier finalizat prin intermediul Samsung Note. În plus, documentele digitale pot fi semnate pe afișaj foarte ușor. Prin intermediul senzorului integrat pe 6 axe, S Pen înregistrează modul în care este ținut, permițând utilizatorilor creativi să semneze pe ecranul QLED.

Tehnologia permite, de asemenea, utilizarea stiloului de la o distanță scurtă prin controlul gesturilor. De exemplu pentru a naviga prin paginile media sau pentru a conduce prezentări sub forma unui clicker. Când S Pen nu este necesar, acesta poate fi depozitat și încărcat în mod convenabil în slotul furnizat pe partea din spate a notebook-ului.

Disponibilitate și prețuri laptopuri Galaxy Book în Germania

Galaxy Book Ion și Galaxy Book Flex vor fi disponibile începând cu 5 iunie în magazinul online Samsung și în magazinele partenere din Germania.

  • Galaxy Book S cu 8GB de RAM și 256GB stocare costă 1.129 euro și este disponibil în culorile Earthy Gold și Mercury Grey.
  • Galaxy Book Ion de 13 inch cu 8GB de RAM și 256GB stocare costă 1.399 de euro. Modelul de 15 inch costă 1.499 de euro. Galaxy Book Ion de 15 inch cu 16GB RAM și 512GB stocare costă 1.899 euro. Toate modelele Book Ion sunt în culoarea Aura Silver.
  • Galaxy Book Flex de 13 inch cu 8GB RAM și 256GB stocare costă 1.599 euro iar varianta de 15 inch cu aceeași memorie 1.629 de euro. Modelul de 15 inch cu 16GB RAM și 512GB stocare costă 2.099 euro. Toate modelele Galaxy Book Flex sunt în culoarea Earthy Gold.

Sperăm ca aceste laptopuri să fie disponibile în curând și la magazinele din România. Prețurile vor fi aproximativ aceleași, având în vedere că prețul afișat este cel din Germania.