Ce am vrea să vedem la viitorul ceas de fitness Galaxy Fit 3

278
Samsung Galaxy Fit 3 ce vrem
Sursă foto: Pocket-lint

Samsung ar putea lansa un nou tracker de fitness, potențial numit Samsung Galaxy Fit 3. Informația a apărut acum câteva zile după ce un dispozitiv putrabil Samsung, parțial necunoscut, (SM-R390) a fost recent certificat de agenția guvernamentală americană FCC.

Noul tracker de fitness este de așteptat să aibă caracteristici precum un senzor de ritm cardiac, accelerometru, senzori de mișcare, giroscop și, eventual, urmărire GPS pentru o monitorizare mai precisă a activității în aer liber. Aproape sigur Fit 3 sau cum se va numi, va avea caracteristici suplimentare față de Fit 2 lansat în 2020. Prețul și data de lansare a lui Samsung Galaxy Fit 3 sunt momentan necunoscute, dar se speculează că acesta se află într-un interval de preț similar cu modelul anterior și ar putea fi dezvăluit împreună cu telefoanele inteligente din seria Galaxy S24 la începutul anului viitor.

Samsung nu a lansat un nou tracker de fitness în ultimii trei ani, iar despre acest lucru au fost multe speculații în ultima vreme. De la ultima lansare Samsung, alte mărci precum Xiaomi, Fitbit și Garmin au fost foarte active în acest domeniu. Acest lucru a dus la nașterea unor zvonuri că Samsung ar renunța la această piață. Se pare că nu este așa și vom primi un ceas de fitness anul viitor.

Samsung Galaxy Fit 3 certificat de FCC

Samsung Galaxy Fit 2 a fost o alternativă fantastică la un ceas inteligent. A fost un dispozitiv extrem de elegant permițându-vă să urmăriți starea de sănătate fără a cheltui o avere. Un model nou și îmbunătățit – Galaxy Fit 3 – ar fi o veste binevenită și ne-am aștepta să fie unul dintre cele mai bune instrumente de fitness din jur, în special pentru utilizatorii de smartphone-uri Samsung Galaxy.

Pocket-lint (în traducere scame de buzunare) este un site fondat în 2003 și are sediul în Ascot, Berkshire, UK. Oferă știri, recenzii și opinii despre cele mai recente telefoane mobile, laptopuri, camere digitale, TV, electrocasnice, etc.

Șoaptele recente, dar și unele informații concrete, arată că un nou monitor de fitness Samsung ar putea veni în curând. Samsung a primit certificarea FCC pentru ceea ce pare a fi un nou dispozitiv cu numărul de model SM-R390. Sperăm că acesta este Samsung Galaxy Fit 3, deși încă nimic nu este sigur, potrivit Pocketlint.

Sursă foto: Pocket-lint

La lansare, Galaxy Fit 2 a costat doar 59$ / 39£ / 45€, un preț accesibil pentru ce oferă. Deci, am spera să vedem un preț similar pentru Galaxy Fit 3. O informație anterioară apărută anul trecut pe forumul Samsung Community din Coreea a sugerat că Fit 3 ar costa 59,99$. Cu toate acestea, aceeași scurgere a susținut că Galaxy Fit 3 va fi lansat la sfârșitul anului 2022 sau la începutul lui 2023, ceea ce nu s-a întâmplat.

Data de lansare a lui Fit 3 este momentan necunoscută – există șansa ca trackerul să poată fi inclus în același eveniment Galaxy Unpacked ca și telefoanele inteligente din seria Galaxy S24, care va avea loc la începutul anului 2024. Dar ce vrem să vedem la Samsung Galaxy Fit 3?

Galaxy Fit 3: vrem un design mai subțire și noi caracteristici

După cum am văzut în articolul precedent despre noul tracker de fitness, acesta are un senzor de ritm cardiac pe spate cu doi pini pogo pentru încărcare. Samsung Galaxy Fit 2 dispune de un monitor optic al ritmului cardiac pentru a urmări continuu și ritmul cardiac. Cu toate acestea multă lume a avut dubii cu privire la acuratețea măsurătorilor acestuia la momentul respectiv. În acest fel ar fi grozav să vedem câteva îmbunătățiri acolo.

De asemenea, ne-am aștepta să vedem un accelerometru, un giroscop, și mai mulți senzori pentru a urmări numărul zilnic de pași și pentru a permite monitorizarea somnului. Nu ar avea nevoie de multe modificări, dacă nu ar fi nevoie, deoarece am fost mulțumiți de rezultatele oferite de Galaxy Fit 2 înainte.

O caracteristică pe care ne-ar plăcea să o vedem este urmărirea prin GPS, deoarece Fit 2 nu avea asta. Urmărirea GPS ar ajuta la monitorizarea mai precisă a activității în aer liber și la îmbunătățirea detectării automate a antrenamentului.

Probabil ca un design subțire, poate chiar mai subțire să fie reutilizat. Cel mai probabil va avea tot un ecran AMOLED de 1,1 inch și aceeași rezistență la apă de 5ATM, dar asta rămâne de văzut. Ca și înainte, probabil vor exista controale muzicale și notificări pe afișaj și poate o funcție de apelare care a devenit comună printre dispozitivele similar lansate de alte companii. Un afișaj permanent AOD ar fi și o surpriză plăcută, făcând tracker-ul mai ușor de utilizat ca ceas de mână.

Sursă foto: TechRadar

Sperăm și la o durată de viață mai mare a bateriei

Următorul tracker de fitness ar putea folosi o versiune actualizată de FreeRTOS (spre deosebire de Tizen sau Wear OS). De asemenea, ne așteptăm să gestionăm ceasul prin aplicația Galaxy Wearables, ca și predecesorul său. Tot de aici puteți seta alarme, schimba fețele ceasului și accesa „Find My Tracker”. Urmărirea fitness-ului a fost realizată prin aplicația Samsung Health, permițându-vă să vă monitorizați ritmul cardiac, să numărați caloriile, să măsurați aportul de apă etc. Deși foarte probabil toate acestea vor fi la bord, ne-ar plăcea să fie incluse toate într-un singur loc, o singură aplicație, în loc de două. Va fi mai ușor de urmărit totul.

Samsung Galaxy Fit 2 are o durată fenomenală de viață a bateriei. Aproximativ 15 zile de viață a bateriei cu utilizare obișnuită și 21 de zile cu utilizare redusă. Chiar și acum, asta ar fi destul de bine, dar nu ne-am plânge dacă Samsung ar îmbunătăți acest lucru. Dacă modelul anterior este de referință, am putea să ne uităm și la aceeași încărcare de 5 W.

Rămâne să vedem ce ne va oferi cu adevărat Samsung cu Galaxy Fit 3. Dar cum compania are obiceiul să aducă cele mai noi tehnologii pe dispozitivele sale, credem că nici viitorul tracker de fitness Samsung nu ne va dezamăgi.