Tot ce știm până acum despre seria Samsung Galaxy S21 (S30)

843
Sursa Foto: phonandroid.com

Seria Galaxy S21 este de așteptat să marcheze un moment important în istoria Samsung cu integrarea pentru prima dată a unui stylus S-Pen pe un smartphone care nu este un Note. În caz contrar, nu ne așteptăm la schimbări mari comparativ cu S20. Camera foto sub ecran, chiar dacă este de efect, nu credem că este foarte importantă.

Seria Galaxy S a smartphone-urilor Samsung este cea mai iconică a mărcii sud-coreene. În fiecare an, noile modele sunt așteptate cu nerăbdare și dau tonul în industria mobilă pentru lunile următoare. Samsung nu a comunicat încă nimic oficial cu privire la următoarele sale flagship-uri. Nu știm măcar nici cum vor fi numite, Galaxy S21 sau Galaxy S30. Dar, ca de obicei, o mulțime de indiscreții ne permit să ne facem o idee despre ceea ce urmează. Fișă tehnică, preț, data lansării, caracteristici noi, iată tot ce știm despre Galaxy S21 până în prezent.

📆 Când va fi lansată noua serie emblematică Samsung Galaxy S?

Anterior, Samsung a lansat seria Galaxy S la MWC Barcelona la sfârșitul lunii februarie. Compania și-a schimbat strategia în ultimii, preferând să-și prezinte produsele la o conferință Unpacked înainte de MWC. În acest an MWC a fost anulat și în 2021 ar trebui să aibă loc mai târziu decât de obicei, probabil în vară. Sigur Samsung nu va aștepta până atunci pentru a lansa seria Galaxy S21.

MWC Barcelona este o expoziție anuală organizată de GSMA (fosta Asociație GSM), dedicată în principal industriei comunicațiilor mobile. În 2006 evenimentul are loc la Barcelona și va fi organizat în continuare până în 2023.

Desigur, situația se poate schimba rapid pe motive de pandemie. Ca reamintire, seria Galaxy S20 a fost introdusă pe 11 februarie, cu precomenzi din 21 februarie și comercializare din 6 martie. Dar s-ar putea, de asemenea, ca Samsung să-și schimbe complet planurile, în principal din cauza vânzărilor dezamăgitoare ale seriei S20. Drept urmare, S21 ar putea fi lansat până la sfârșitul anului 2020. O premieră pentru Samsung!

💰 Care este prețul la seria Galaxy S21?

Cu seria Galaxy S20, Samsung a trecut și mai mult la premium. Nu mai este accesibil S20e, așa cum am avut cu Samsung Galaxy S10e, cel mai ieftin S20 este vândut cu 910 euro, cu o versiune Plus disponibilă de la 1.010 euro și o versiune Ultra începând de la 1.360 euro. Numai recentul Galaxy S20 FE este mai accesibil, în jur de 700 de euro.

Pentru seria S21, Samsung este de așteptat să adopte aceeași strategie cu Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra. Este foarte puțin probabil să vedem o scădere a prețurilor, am putea vedea chiar și o creștere a prețurilor. Conform informațiilor Snapdragon 875 produs cu tehnologia de 5 nm va fi mai scump comparativ cu Snapdragon 865. Acest lucru se va reflecta în prețul final al produselor echipate cu noul procesor.

Rămâne de văzut dacă Snapdragon 875 va fi încorporat în Galaxy S21. Sunt informații că procesoarele Exynos de casă ar putea fi preferate în toate regiunile. Dacă rămânem în cele din urmă pe modelul ultimilor ani, și anume Exynos pentru Europa și Snapdragon pentru SUA și China, Samsung ar trebui să echilibreze prețurile.

📱 Ce design va avea Galaxy S21?

Fără schimbări mari în ceea ce privește designul, seria Galaxy S21 va arăta aproape ca seria Galaxy S20. Pe spate, ar trebui să găsim modulul cu senzorii foto, în față, camera frontală ar putea fi integrată tot într-o gaură din ecran, în partea centrală superioară a ecranului, la fel ca pe modelele anterioare.

Speram că Samsung ne oferă în cele din urmă o față mobilă care este doar un ecran, fără margine, crestătură sau gaură. Nu va fi de data asta. Producătorul lucrează la o tehnologie de senzor foto sub ecran care ar elimina gaura, așa cum sa făcut deja cu scanerele de amprentă. Dar Samsung nu este încă pregătit să îl implementeze într-un produs de masă, deoarece nu îndeplinește cerințele de calitate, cel puțin deocamdată. Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 3 așteptat în a doua jumătate a anului 2021, ar putea deveni primul dispozitiv care va beneficia de o astfel de caracteristică.

Samsung S21+ și S21 Ultra vor păstra cele mai bune materiale ale momentului, și anume șasiul din aluminiu și spatele din sticlă, cu protecție Corning Gorilla Glass Victus pentru ecran, ca pe Note 20. Sperăm să vedem aceleași caracteristici pentru mezinul S21. Toate cele trei smartphone-uri sunt certificate IP68 pentru rezistența la apă și praf.

📳Ce ecran este pe viitoarea serie premium Samsung?

Ecranul Dynamic AMOLED 2X va fi pe toate cele trei modele S21. Cele trei ecrane ar trebui să afișeze o definiție QHD+ 1440p, să ofere compatibilitate HDR10+ pentru o redare îmbunătățită a culorilor și să beneficieze de o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz, poate și mai mult.

Funcționalitatea Always-on Display va fi, desigur, prezentă pe S21, S21+ și S21 Ultra pentru a avea întotdeauna timpul, nivelul bateriei și noile notificări afișate pe panou, chiar și în repaus. În cele din urmă, diferența va fi doar în funcție de dimensiunea dintre cele trei smartphone-uri. Aveam acum 6,2 inch 6,7 și 6,9 inch cu seria Galaxy S20, acest lucru ar trebui să se schimbe puțin cu noua serie Samsung. De ce nu un Samsung Galaxy S21 Ultra care ajunge la 7 inch?

🛠 Snapdragon sau Exynos pe viitoarea serie S21?

Următoarea generație de smartphone-uri high-end marchează un moment de cotitură. Acestea vor fi echipate cu procesoare fabricate cu tehnologia de 5nm și nu de 7nm (sau 8nm) așa cum se obișnuia în ultimii doi ani. Seria Galaxy S21 va fi prima care va beneficia de aceste procesoare.

Samsung ar trebui să prezinte în perioada următoare Exynos 2100, succesorul Exynos 990, pentru a lua fața lui Qualcomm. Așteptăm în continuare parametrii de referință pentru a putea evalua câștigul de performanță în comparație cu Exynos 990 și să-l comparăm cu Snapdragon 875, care va fi anunțat pe 1 decembrie 2020 în cadrul Qualcomm’s Tech Summit Digital 2020.

La modelele anterioare, Samsung și-a echipat telefoanele mobile de ultimă generație cu cipuri diferite, în funcție de regiunea geografică. Versiunile destinate Europei și Coreei de Sud au Exynos, iar cele livrate în SUA și China aveau Snapdragon. O diferență de tratament care este controversată în fiecare an, deoarece există un decalaj de putere în avantajul cipurilor Qualcomm.

Nu știm dacă se va schimba ceva cu seria S21. Dar, de data aceasta, Samsung ar putea pune procesorul său la nivel mondial. Se zvoneste ca Exynos 2100 s-ar baza pe arhitectura ARM pentru CPU si ca procesor grafic (GPU) pe AMD. Acest lucru ar permite în cele din urmă Samsung să atingă nivelul Qualcomm.

🔋 Ce autonomie vom avea pe Galaxy S21?

Organismul chinez de certificare 3C (China Compulsory Certificate), care validează mărcile CCC echivalente CE în Europa, a dezvăluit deja capacitatea bateriei celor trei modele Galaxy S21. S21 standard ar trebui să aibă o baterie de aproximativ 4.000 mAh. Galaxy S21+ un acumulator de 4.750 mAh, puțin mai mare decât ceea ce aveam pe Galaxy S20+. Nicio modificare pentru versiunea Ultra, este aceeași baterie de 5.000 mAh aflată pe Samsung Galaxy S20 Ultra și pe S21 Ultra.

În comparație cu seria Galaxy S anterioară, ne putem aștepta la un câștig în autonomie, având în vedere că bateriile sunt aproximativ identice, dimensiunea ecranului nu ar trebui să se miște prea mult, iar noile procesoare ar trebui să fie mai eficiente din punct de vedere energetic.

Conform PhonAndroid, Samsung pregătește un încărcător de 65W, sugerând că cel puțin Galaxy S21 Ultra va beneficia de o reîncărcare atât de rapidă. Este puțin probabil ca Galaxy S21 să se afle în aceeași situație, probabil va avea o încărcare de 25W. Pe de altă parte, S21+ ar putea merge pe 45W.

Cele trei telefoane mobile vor fi compatibile cu încărcarea fără fir și vor avea funcția PowerShare. Aceasta permițe smartphone-ului să încarce un dispozitiv terță parte, cum ar fi căștile fără fir sau un Galaxy Watch 3.

📸 Galaxy S21 este bun în fotografii?

Informațiile care ne-au ajuns până acum se referă în primul rând la Galaxy S21 Ultra. Acesta ar fi echipat cu un senzor de 108 megapixeli. Nu va fi modulul ISOCELL Bright HM1 găsit pe Galaxy S20 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra, ci o versiune îmbunătățită a acestuia.

Ca în cazul lui Note 20 Ultra, senzorul ToF 3D dedicat măsurării adâncimii ar trebui să dispară pe această serie. Samsung probabil se va concentra pe îmbunătățirea teleobiectivelor sale. Ne amintim că zoom-ul de 100x al modelului S20 Ultra a fost puternic criticat. S21 Ultra ar trebui să beneficieze de un teleobiectiv cu zoom optic de 10x și poate chiar de un al doilea teleobiectiv dedicat zoom-urilor mai puțin puternice (3x sau 5x).

Samsung are reputația de a lansa câteva telefoane cu camere foarte bune. Dar trebuie să recunoaștem că am fost oarecum dezamăgiți de progresele realizate în ultimii doi ani, mai ales că prețul dispozitivelor a crescut semnificativ.

🖋 Are Galaxy S21 un stylus S-Pen?

Stiloul S-Pen care face ca smartphone-urile Note să fie instrumente excelente de productivitate ar putea ajunge pe gama S. Samsung Galaxy S21 Ultra ar trebui să fie însoțit de un S-Pen. Acesta vă permite să scrieți de mână pe mobil (cu posibilitatea de a transforma textul în format tastat, de a-l copia, de a-l partaja …), de a desena, de a face poze la distanță, de a urmări diapozitive și multe altele. Nu este clar încă dacă toate modelele S21 vor fi echipate cu un stilou. Având în vedere că acesta este un experiment, ar fi riscant ca Samsung să pună S-Pen pe toate modelele. Prin urmare, ne așteptăm la un stylus doar pentru S21 Ultra.

Câteva surse ne pregătesc pentru dispariția viitoare a gamei Note de câțiva ani. Galaxy S și Note s-au apropiat treptat unul de celălalt: dimensiunea ecranului și bateria, funcția DeX și acum S-Pen. Integrarea unui stylus în gama Galaxy S arată ca lovitura de moarte pentru seria Note se apropie. Credem că deocamdată seria Galaxy Note 21 nu este în pericol. Dacă Galaxy Note ar putea dispărea din 2022, am avea atunci în prima jumătate a fiecărui an lansarea noul Galaxy S, fuziunea gamei S și Note, apoi în a doua jumătate a anului, lansarea smartphone-urilor cu ecran pliabil.

🤖 Ce versiune de Android va fi pe Galaxy S21?

Toate cele trei modele Galaxy S21 vor fi avea sistemul de operare Android 11. Samsung a promis trei ani de suport software pe flagship-urile sale. Așa că vor primi o actualizare a următoarelor trei versiuni majore de Android. Desigur, vom găsi cu fiecare ocazie o nouă versiune Samsung One UI, una dintre cele mai bune interfețe Android de pe piață.

Dacă S-Pen este confirmat, smartphone-urile în cauză ar trebui să preia multe dintre funcțiile legate de stilou disponibile pe cea mai recentă Galaxy Note. Modul wireless DeX care a apărut prima dată cu Note 20 ar putea ateriza și pe seria S21.