Tot ce știm despre smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Flip 3

884
Tot ce stim despre smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Flip 3
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

După introducerea seriei Galaxy S21 la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, așteptăm acum succesorul Galaxy Z Flip. Acest smartphone cu clapetă a fost anunțat simultan cu seria Galaxy S20. Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi lansat în vara acestui an alături de Samsung Galaxy Z Fold 3. Viitorul pliabil Flip 3 este mult îmbunătățit, cu un ecran exterior mai mare, un ecran interior de 120Hz, triple-camera și difuzoare stereo.

Odată cu trecerea timpului, se cunosc tot mai multe detalii despre noul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip 3. Cu această ocazie, analizăm mai îndeaproape specificațiile și îmbunătățirile așteptate în comparație cu predecesorul său. Ca de obicei, în buna tradiție Samsung, până la lansarea efectivă vom ști aproape totul despre viitorul Flip Samsung.

Samsung Galaxy Z Flip 3 un nou telefon pliabil cu clapetă

Conform LetsGoDigital, știm că succesorul lui Galaxy Z Flip se va numi official Samsung Galaxy Z Flip 3. Samsung a sărit peste Z Flip 2 pentru a alinia modelul clamshell cu Fold-ul. Galaxy Z Fold 3 este de asemenea așteptat în a doua jumătate a anului, ambele vor fi lansate simultan. Galaxy Z Flip 5G, care a fost introdus la câteva luni după modelul 4G, poate intra în istorie sub denumirea de „Z Flip 2”.

Pe baza informațiilor disponibile despre Samsung Galaxy Z Flip 3, colaboratorul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Giuseppe Spinelli, alias Snoreyn, a creat o serie de imagini care arată posibilul design al noului smartphone Samsung cu clapetă.

Cele mai importante schimbări în comparație cu predecesorul său sunt afișajul exterior mai mare și triple-camera. Balamaua va fi, de asemenea, reînnoită, iar marginile ecranului vor fi reduse în continuare. Samsung a primit un brevet pentru un astfel de design Galaxy Z Flip cu triple-camera la sfârșitul anului 2020.

Primul smartphone cu trei camere la spate Huawei P20 a fost anunțat la începutul anului 2018. Avea o cameră principală de 40MP, una de 20MP și una de 8MP. Galaxy A7 lansat în septembrie 2018 a fost primul de la Samsung cu triple-camera.

În plus, Samsung pare să acorde o atenție suplimentară grosimii dispozitivului. Reducerea dispozitivului îmbunătățește portabilitatea. Cu toate acestea, există și un dezavantaj, deoarece cadrul devine atât de îngust încât operarea butoanelor fizice devine și mai dificilă. Producătorul sud-coreean a venit cu ceva pentru asta.

Butoane de control virtual pe viitorul pliabil Flip 3

Samsung dorește să crească în mod semnificativ zona sensibilă la atingere din jurul butoanelor, facilitând utilizarea butoanelor – indiferent dacă utilizați telefonul deschis sau închis. Butoanele fizice sunt plasate pe o parte a cadrului. În poziția pliată, Samsung dorește să mărească zona tactilă opusă butoanelor, astfel încât utilizatorul să nu trebuiască să lucreze cu precizie în timp ce le operează. Chiar și în poziția deschis, această zonă tactilă mărită rămâne utilizabilă.

De altfel, rămâne întrebarea dacă această tehnologie va fi deja găsită în Galaxy Z Flip 3. Cu toate acestea, este interesant să vedem care sunt vârfurile de lance ale Samsung pentru viitoarele modele pliabile.

Samsung intenționează să revizuiască și rama exterioară a smartphone-ului. Săptămâna trecută, Samsung a înregistrat o marcă comercială pentru numele „Armor Frame”, ceea ce pare să indice că Z Flip 3 și / sau Z Fold 3 vor fi prevăzute cu un cadru reînnoit și mai robust – care poate fi mai subțire și mai ușor.

Acesta nu pare să fie singurul punct pe care Samsung dorește să îmbunătățească sustenabilitatea. Recent, am aflat că Samsung va certifica pentru prima dată următoarelor smartphone-uri pliabile cu un rating IP. Cu alte cuvinte, este posibil ca Samsung Galaxy Z Flip 3 să fie rezistent la praf și apă. Modelul Samsung Galaxy Z Flip nu are rating IP. Nu credem că va fi un rating IP68, poate un IP67, cel mai sigur un IP54. Dispozitivele pliabile nu pot fi complet impermeabile, ci doar rezistente la stropire.

Afișaj exterior mai mare, balama nouă și margini laterale mai înguste

Există încă o anumită incertitudine cu privire la dimensiunea ecranului extern. Mulți speră la un ecran similar cu cel aflat Motorola Razr – așa cum Samsung a și brevetat de mai multe ori. Cu toate acestea, conform celor mai recente informații, afișajul de pe capac va fi de 1,83 inch (4,65 cm). „Z Flip 2 (3) va avea un afișaj principal de 6,7 inch (17,02 cm) și un ecran exterior de 1,83 inch„, a scris Ross Young pe Twitter la începutul acestei luni.

Diagonala de 6,7 inch corespunde ca dimensiune ecranului actual de pe Z Flip. Cu toate acestea, Samsung pare să vrea să facă unele modificări la ecranul principal de pe Flip 3. Ice Universe a scris că rata de reîmprospătare va fi crescută la 120 Hz. Samsung intenționează, de asemenea, să reducă marginile ecranului. În plus, noul model ar fi mai ieftin. Cu toate acestea, nu știm nimic despre un eventual preț.

Zvonurile circulă de ceva timp că Samsung va reînnoi și balamaua. Pe baza designului actualului Flip, este posibil ca balama reînnoită să fie, de asemenea, mai capabilă pentru a manipula dispozitivul. telefonul poate fi închis complet – fără spații între ecrane, unde se poate acumula praf și murdărie. Probabil că Samsung va face și balamaua disponibilă în diferite culori. De exemplu, cu Samsung Galaxy Z Fold 2 puteți alege dintre patru variante de culoare: argintiu, auriu, albastru și roșu. Aceste ediții speciale sunt disponibile numai de pe site-ul Samsung în sine.  Apropo de culori, Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi lansat în patru culori inițial: negru, bej, verde și violet violet.

Hardware, software și camere pe viitorul telefon Flip

Bineînțeles, Samsung va instala și un nou chipset. Procesorul Snapdragon 888 va fi probabil plasat sub capotă. Probabil, de această dată vor fi disponibile două variante de stocare: 128GB și 256GB. Modelul original Flip era disponibil doar cu 256GB de memorie. Oferind și o variantă de 128GB, Samsung poate reduce prețul pentru a face smartphone-ul pliabil accesibil unui public mai larg. Se așteaptă ca Samsung să lanseze atât un model Galaxy Z Flip 3 5G, cât și un model 4G.

Bineînțeles, noul smartphone cu clapetă din seria Galaxy Z va rula pe sistemul de operare Android 11, în combinație cu interfața One UI 3.5. Aceasta este o interfață de utilizator actualizată în comparație cu One UI 3.1 cu care a debutat seria Galaxy S21.

Rămân multe lucruri neclare în privința camerelor foto. Diferite brevete au arătat că Samsung are în vedere implementarea a trei camere. Astfel, sistemul de camere ar fi mai potrivit cu cel al smartphone-urilor obișnuite. Z Flip are două camere de 12MP, iar Samsung ar putea adăuga una cu zoom teleobiectiv.

În plus, există o altă cameră disponibilă dacă utilizați dispozitivul deschis, pentru selfie-uri sau apeluri video. Probabil va fi folosit aceeași camera de 10 megapixeli, utilizată și în Galaxy S21 și Galaxy S21+.

Un alt punct în care Samsung ar putea îmbunătăți este calitatea audio. Samsung Z Flip 3 va fi probabil echipat cu difuzoare stereo, ceea ce ar fi un pas înainte. Predecesorul său a fost echipat cu un singur difuzor – ceea ce este foarte puțin pentru un telefon high-end.

Baterie și preț pe viitorul Samsung Galaxy Z Flip 3

În ceea ce privește bateria, Samsung a optat anul trecut pentru o baterie dublă, pentru o capacitate de 3.300mAh. Două certificări recente de la Safety Korea și Dekra Certification au arătat că Z Flip 3 va avea, de asemenea, două baterii, capacitatea totală rămânând neschimbată. Se referă la o baterie de 2.300mAh (EB-BF711ABY) și la o baterie mai mică de 903mAh (EB-BF712ABY).

Bateria mai mare va fi plasată în jumătatea inferioară a dispozitivului, bateria mai mică în capacul telefonului în partea de sus. Mulți au sperat că Samsung va crește capacitatea bateriei, care nu a încântat deloc pe utilizatori. Cu toate acestea, mărirea bateriei ar contribui la creșterea grosimii și greutății dispozitivului. Cel mai probabil Samsung va oferi o durată mai mare de viață a bateriei prin software și noul procesor.

Ne așteptăm ca așteaptă ca Z Flip 3 să vină cu încărcare cu fir și wireless. Încărcarea fără fir inversă va fi, de asemenea, acceptată. Probabil, smartphone-ul va putea să se încarce mai repede decât predecesorul său, cu o putere maximă de încărcare de 25W – în loc de 15W. Încărcarea fără fir va suporta probabil până la 15W.

Galaxy Z Flip a primit anul trecut un preț de vânzare de aproximativ 1500 €. Z Flip 5G, introdus câteva luni mai târziu, a ieșit în vânzare la același preț. Deși nu este clar cât va costa exact Z Flip 3, mai multe surse au indicat că noul model va fi comercializat mai ieftin decât predecesorul său. Acest lucru poate duce la un preț de pornire de aproximativ 1.350 de euro.

Lansare estimată pentru viitorul Flip

Samsung va găzdui cel mai probabil un eveniment Galaxy Unpacked în iulie / august. În acel moment, este de așteptat să fie introdus modelul Galaxy Z Flip 3 5G – la un an de la introducerea Z Flip 5G. Există semne tot mai multe că Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi anunțat simultan cu Galaxy Z Flip 3. În aceeași perioadă, este de așteptat și Galaxy S21 FE, un membru mai ieftin al seriei Galaxy S21. Din păcate, un Galaxy Note 21 nu primim anul acesta.

SURSĂLetsgoDigital