Creștere impresionantă a livrărilor de ceasuri Samsung în Q1 2022

236
Crestere impresionanata a livrărilor de ceasuri Samsung in Q1 2022
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung este un concurent serios pe piața globală a ceasurilor inteligente. Compania a lansat seria Galaxy Watch 4 anul trecut, cu unele dintre cele mai mari actualizări pe care le-a făcut vreodată echipamentelor sale. Galaxy Watch 4 a renunțat la propriul sistem de operare Samsung Tizen în favoarea sistemului de operare Wear bazat pe Android.

Această tranziție pare să fi convins foarte mulți clienți să cumpere unul dintre cele mai bune ceasuri Samsung lansate vreodată. Cele mai recente date de cercetare de piață de la Counterpoint Research arată că Samsung a înregistrat o creștere cu 46% a livrărilor de smartwatch-uri în Q1 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Samsung pe locul doi global în cota de piață a ceasurilor inteligente

Piața globală a ceasurilor inteligente a înregistrat o creștere cu 13% a livrărilor în Q1 2022, comparativ cu Q1 2021. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda încetinirii economice și a inflației care se observă pe piețele de pe tot globul. Piața globală a ceasurilor inteligente a revenit anul trecut, după un 2020 dificil și continuă să prezinte un impuls susținut de creștere. Samsung a beneficiat din plin de această creștere.

Apple este pe primul loc în cota globală de piață, potrivit Counterpoint Research, citat de SamMobile. Apple a reprezentat 36,1% din toate livrările de smartwatch în primul trimestru al acestui an. Lansarea târzie a seriei Apple Watch 7 a ajutat compania să-și extindă avantajul în primul trimestru din acest an. Din partea Samsung, seria Galaxy Watch 4 a contribuit la această creștere a vânzărilor de ceasuri inteligente.

Apple Watch este o serie de ceasuri inteligente produse de Apple și lansată în aprilie 2015. În comparație cu alte produse Apple și ceasurile inteligente concurente, marketingul Apple Watch a promovat dispozitivul ca un accesoriu de modă.

Compania coreeană și-a consolidat locul doi pe piața globală. Gigantul high-tech a înregistrat o creștere cu 46% a livrărilor în Q1 2022, comparativ cu T1 2021. Această creștere impresionantă a reprezentat 10,1% din toate livrările de smartwatch-uri la nivel global. Counterpoint Research menționează că Samsung a crescut semnificativ în regiunea Asia-Pacific (APAC) pe baza popularității seriei Galaxy Watch 4.

Compania va căuta să mențină acest impuls și în 2022. Samsung plănuiește să lanseze noi ceasuri inteligente în acest an, iar seria Samsung Galaxy Watch 5 va fi compusă pentru prima dată din trei modele. Sunt informații că Samsung se gândește să renunțe definitiv la rama rotativă.