Ecranele OLED vor ajunge și pe telefoanele Galaxy mai ieftine

241
Ecranele Samsung OLED
Sursă foto: SamMobile

În ultimii ani ecranele OLED produse de Samsung Display, dar și de alte companii, au revoluționat afișajele telefoanelor mobile. Aceste ecrane au fost folosite în general de telefoanele din seriile emblematice, gen Galaxy S sau Galaxy Note, dar apoi au trecut și pe cele din seria Galaxy A. Acum avem informații că Samsung vrea să pună ecrane OLED și pe cele mai ieftine telefoane din portofoliu.

În ultimii ani, Samsung a adus multe funcții de la telefoanele sale premium la dispozitivele de gamă inferioară. În primul rând, a fost ratingul IP68, apoi a fost OIS în cameră și patru ani de actualizări Android. Acum, potrivit unor surse media sud-coreene citate de SamMobile, gigantul high-tech sud-coreean intenționează să aducă tehnologia de afișare Organic Light-Emitting Diode de calitate superioară și pentru unele dintre cele mai ieftine telefoane ale sale.

Telefoanele Samsung vor avea în viitor ecrane OLED

Site-ul tehnic coreean TheElec a scris că Samsung plănuiește să aducă un ecran OLED pe telefonul său din seria Galaxy A1x anul viitor. Deci, dacă informația se va dovedi corectă, Samsung ar putea lansa pe Galaxy A15 în 2024 cu un ecran OLED. Designul posibil al telefonului a apărut online recent și arată similar cu alte telefoane din gama Samsung, cu inele individuale de camera pe spate. Nu este exclus ca în viitor toate telefoanele Samsung să aibă ecrane OLED.

Anul acesta, Samsung a adus un ecran OLED pe Galaxy A24. Telefonul are un display Super AMOLED cu diagonala de 6,5 inch (16,51 centimetri). Ecranul are o rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 90 Hz. Galaxy A15 ar putea avea, de asemenea, un ecran OLED la fel de mare cu rezoluție Full HD+, având în vedere că ambele versiuni 4G și 5G ale Galaxy A14 au ecrane Full HD. Are și un cititor de amprentă montat lateral.

Există trei modele principale de amprente umane: arcuri (~5% din amprentele populației), bucle (~60%) și spirale (~35%). Forma, dimensiunea, numărul și aranjarea detaliilor minore din aceste modele fac fiecare amprentă digitală unică.

Pe baza mai multor informații anterioare, seria Galaxy A15 are trei camere în spate. Smartphone-ul va fi disponibil în versiuni 4G și 5G, iar versiunea 4G ar putea avea procesorul MediaTek Helio G99. Galaxy A15 5G ar putea avea cipul Exynos 1430 și o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 25W.