Ecrane produse de Samsung pentru telefonul Google pliabil

344
Ecrane produse de Samsung pentru telefonul Google pliabil
Sursa Foto: phonearena.com

Zvonurile conform cărora Google intenționează să lanseze un dispozitiv pliabil au circulat de ceva vreme. Acum apar noi informații despre faptul că Samsung va produce ecranul pliabil al dispozitivului. Am mai scris despre acest lucru, dar totul era la nivel de zvon. Sunt informații că smartphone-ul pliabil Google va fi lansat fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul anului 2022. Telefonul pliabil va utiliza, de asemenea, sticla UTG (Ultra-Thin Glass) Samsung.

Compania coreeană va începe producția în masă de panouri OLED pliabile pentru clienți în octombrie. Potrivit PhoneArena, Google va folosi Samsung ca producător al afișajului viitorului său dispozitiv pliabil. Telefonul pliabil ar putea fi numit Google Pixel Fold, iar afișajul său va măsura la 7,6 inch (19,30 centimetri). Tehnologia utilizată va fi cel mai probabil AMOLED cu rezoluție de cel puțin FHD+, în timp ce raportul de aspect ar putea fi similar cu Samsung Galaxy Z Fold 2, care este aproape de 1: 1.

Ecrane pliabile Samsung pentru Google, Oppo, Vivo și Xiaomi

Google nu este singura companie care alege Samsung pentru planurile pliabile, potrivit PhoneArena. Xiaomi Oppo și Vivo vor și ele ecrane pliabile Samsung. Dispozitivul Vivo, conform mass-mediei sud-coreeane, vine cu un ecran de 8 inch (20,32 cm). Momentan diagonala ecranului telefonului Xiaomi nu este cunoscută, probabil va fi similară. Compania Oppo intenționează să lanseze un dispozitiv cu ecran interior de 7,1 inch (18,03 cm) și unul exterior de 1,5 inch. Anterior, Oppo a lucrat cu companii precum BOE și Visionox.

Nu este de mirare că atât de multe companii aleg Samsung pentru a face afișajele pliabile ale dispozitivelor viitoare. Samsung a fost lider în tehnologia pliabilă cu seria Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. Galaxy Z Fold 2 este cel mai bine vândut telefon pliabil din lume.

Visionox este unul dintre cei mai mari producători de ecrane OLED din China alături de BOE. A fost fondată în 2001 și are sediul în Kunshan, Suzhou, China. Visionox se concentrează pe cercetare și dezvoltare în tehnologia OLED.

În timp ce primul dispozitiv pliant Galaxy Fold a avut probleme în ceea ce privește fiabilitatea, noile modele pliabile Samsung nu au astfel de reclamații. Samsung Display are cea mai mare experiență în fabricarea unor afișaje atât de complexe, iar compania fiind renumită pentru gândirea sa inovatoare, ne putem aștepta la mai multe noi tehnologii.

Samsung are, de asemenea, planuri mari pentru propriile dispozitive. Galaxy Z Flip 3 ar trebui să fie anunțat în august, cu rame mai subțiri și design în două culori. Galaxy Z Fold 3 va fi lansat împreună cu Flip-ul tot în august. Informații că Samsung lucrează la un dispozitiv triplu pliabil au fost dezvăluit recent într-un nou brevet. Dispozitivul ar putea fi numit Galaxy Z Fold Tab și poate veni încă de anul viitor.