Tabletă Samsung Galaxy Z Fold Tab pliabilă în trei părți

576
Tableta Samsung Galaxy Z Fold Tab pliabila
Sursa Foto: letsgodigital.org

În această vară Samsung va lansa pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, ca succesori ai smartphone-urilor pliabile Fold 2 și Flip. Primul model se pliază la dimensiunea unei tablete, în timp ce Flip-ul este compact și mai ușor de transportat. Samsung face apel la diferite grupuri țintă cu aceste două pliabile. Se așteaptă ca Samsung să lanseze noi tipuri de smartphone-uri pliabile în 2022, eventual un Galaxy Z Roll și Galaxy Z Slide. Dar compania are în vedere și o tabletă Samsung Galaxy Z Fold Tab.

În plus, se vorbește de ceva timp despre un dispozitiv Samsung pliabil cu balama dublă, care poate fi pliat în două direcții. Recent, divizia de afișare Samsung a arătat un dispozitiv pliabil S, care poate fi pliat în două locuri. Dezavantajul acestui factor de formă este totuși grosimea acestuia când este pliat. În cele din urmă, există 3 părți ale dispozitivului una peste alta, astfel încât dispozitivul posibil să nu mai încapă în buzunar.

Samsung Galaxy Z Fold Tab se pliază în interior și în exterior

Cu toate acestea, Samsung mai are o alternativă disponibilă. Acest smartphone / tabletă are o linie de pliere dublă și atunci când este pliat este de două ori mai gros decât în ​​poziția desfăcută – comparabil cu Samsung Galaxy Z Fold 2. În aprilie am scris despre un brevet pe care Samsung l-a solicitat pentru un astfel de dispozitiv inteligent triplu. Un avantaj al acestui design este că are spațiu pentru S Pen.

Documentația menționează la Samsung Galaxy Z Fold Tab un ecran flexibil care se pliază în ​​interior, cât și în exterior. În exterior poate fi util în timpul utilizării, în timp ce în interior este preferabil atunci când transportați dispozitivul cu dvs. – acest dispozitiv poate face ambele. Faptul că dispozitivul este pliabil elimină necesitatea de a integra un afișaj exterior. Desigur, balamaua trebuie revizuită serios, sistemul și mărimea balamalei face posibilă îndoirea ecranului în două direcții – înainte sau înapoi.

Cele mai vechi dovezi ale folosirii balamalelor datează din cca. 1600 î.e.n. descoperite în situl orașului antic hitit Hattușa. Cele mai vechi balamale metalice cunoscute au fost descoperite pe o ușă în Elveția care datează din mileniul III î.e.n.

Dispozitivul S-Foldable pe care Samsung Display l-a arătat recent într-ul clip video se poate plia și el în două direcții, deci acesta pare să fie viitorul. La începutul lui 2019, Xiaomi a prezentat un prototip de smartphone dublu pliabil oarecum comparabil, dar pliabil doar în exterior. Samsung pare să lucreze acum la faza următoare. Recent, compania a înregistrat și funcționarea acestui dispozitiv.

Deocamdată nimic nu este încă sigur cu privire la nume. Am putea avea numele Samsung Galaxy Z Fold Tab sau Z Tab Fold, dar există desigur mai multe alternative disponibile. De exemplu, „Samsung Galaxy Z Flex” ar putea fi, de asemenea, o opțiune bună.

Soluție ingenioasă pentru S Pen

O altă funcționalitate care poate crește cererea pentru aceste tipuri de dispozitive este celebrul S Pen de la Samsung. Pentru acest model, Samsung a găsit o soluție inovatoare pentru stocarea S Pen-ului fără a ocupa spațiu valoros în tabletă. Chiar și la o tabletă mare ca Samsung Galaxy Z Fold Tab orice spațiu interior contează foarte mult.

Cu acest dispozitiv, este posibil să fixați S Pen în partea din spate, între cele două părți ale afișajului, atunci când este pliat. În acest fel puteți preveni cu ușurință ca stylusul să se piardă în geantă sau în locurile unde folosiți tableta. În poziția desfăcută, este posibil să atașați S Pen pe partea laterală a dispozitivului datorită unui magnet.

Samsung a investit mult timp și bani în multifuncționalul său S Pen în ultimii ani. Acum sunt disponibile mai multe variante, de exemplu, S Pen-ul opțional pentru Galaxy S21 Ultra este diferit de S Pen-ul furnizat cu Note 20 Ultra. Samsung este așteptat să lanseze primul său smartphone pliabil cu S Pen anul acesta, pe Galaxy Z Fold 3.

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 nu va avea un compartiment pentru stylus. Cu toate acestea, rămâne neclar ce alternativă are în vedere Samsung. Husele opționale cu un compartiment de stocare S Pen pot fi soluția – la fel ca în cazul S21 Ultra. Compania ar putea opta și pentru o atașare magnetică așa cum se folosește cu tableta Samsung Galaxy S7+.

Operarea tabletei Samsung Galaxy Z Fold Tab

În noiembrie anul trecut, Samsung a depus un brevet la Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală (WIPO). Documentația de 69 de pagini, intitulată „Metodă și dispozitiv pentru furnizarea interfeței utilizatorului în dispozitivul electronic cu afișaj pliabil”, a fost publicată pe 21 mai 2021 și detaliază posibilitățile utilizatorului și funcționarea unui astfel de dispozitiv pliabil. Cu o zi înainte, același brevet a fost publicat și de Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci (USPTO). Am scris și noi despre acest brevet prin intermediul prietenilor noștri de la LetsGoDigital.

Până la trei aplicații pot fi utilizate simultan. Când dispozitivul este pliat, interfața cu utilizatorul este adaptată în consecință. Sunt prezentate diferite scenarii, în funcție de modul în care ecranul este folosit – gândiți-vă la una sau două părți ale ecranului care sunt pliate înainte sau înapoi.

În plus va fi ușor pentru utilizator să determine singur ce aplicație este afișată pe ce parte a ecranului. Ideile de aici se bazează în mod clar pe modul Flex aflat pe Galaxy Z Fold 2 și Z Flip. Astfel de noi posibilități de utilizare sunt esențiale pentru succesul vânzărilor unui astfel de dispozitiv. Noile opțiuni de operare facilitează convingerea consumatorilor care se îndoiesc să opteze pentru un telefon pliabil.

De la proiectarea dispozitivului până la funcționare, compania Samsung este capabilă să producă un astfel de ecran flexibil dublu. Prin urmare, pare a fi o chestiune de timp înainte ca astfel de tipuri de dispozitive să fie introduse pe piață. Dar, puține se pot spune despre preț în acest moment.

În acest moment telefoane pliabile au un preț destul de picant. Un preț prea mare va avea, fără îndoială, un impact negativ asupra numărului de vânzări. Samsung trebuie să facă tot posibilul pentru a menține un preț mai mic și competitiv.

Concurență tot mai mare pe piața dispozitivelor pliabile

Samsung are o concurență tot mai mare pe piața dispozitivelor pliabile. La începutul acestui an, Huawei Mate X2 și Xiaomi Mi Mix Fold au fost deja lansate, chiar dacă sunt disponibile în prezent numai în China. Se așteaptă ca mai multe modele de smartphone-uri pliabile să fie introduse în a doua jumătate a anului 2021, de la diferiți producători și pe mai multe continente.

Se așteaptă un model suplimentar de la Xiaomi, mai ieftin decât modelul actual. Poate fi tip clamshell la fel ca Samsung Galaxy Z Flip. Oppo, Vivo și Google intenționează să intre și ele pe piața smartphone-urilor pliabile în 2021. Și Apple are în vedere acest lucru. În mod logic, toate aceste modele vor revendica o parte din cota de piață Samsung.

Acest lucru nu înseamnă că oportunitățile Samsung pentru viitor sunt puține. În cele din urmă, mulți dintre acești producători vor folosi expertiza Samsung Display pentru a produce afișajul flexibil. Mai mult, Samsung a reușit acum să câștige un avantaj considerabil, și în ceea ce privește durabilitatea pliabilelor. Un aspect important, parțial având în vedere prețul ridicat de vânzare.

Acum Samsung pare să se concentreze pe durabilitatea și robustețea atât a ecranului, cât și a dispozitivului cu Fold 3 și Flip 3. Luați în considerare implementarea tehnologiei de afișare UTG 2.0 și o ramă Armor Frame mai puternică. De asemenea pliabilele Samsung vor fi prevăzute cu un rating IP pentru prima dată.

Credem că va trebui să așteptăm până în 2022 pentru ca Samsung să introducă un nou factor de formă. Prin urmare vom auzi mai multe despre despre acest model doar la începutul anului 2022, în momentul lansării seriei Galaxy S22.

SURSĂLetsgoDigital