Galaxy Note 9 nu mai primește actualizări, seria Note 10 doar trimestrial

290
Galaxy Note 9 nu mai primeste actualizari seria Galaxy Note 10 doar trimestrial
Sursa foto: 9to5google.com

Samsung deține un site web care acoperă fiecare smartphone și tabletă acceptate în prezent pentru actualizări de software. Pe acest site sunt publicate detalii despre cât de des sunt planificate dispozitivele sale să fie actualizate. Săptămâna aceasta, Samsung a actualizat pagina respectivă pentru a include câteva versiuni recente. Cu această ocazie am aflat că Samsung a eliminat Galaxy Note 9 de pe această pagină, ceea ce înseamnă că dispozitivul nu va mai primi actualizări de software. De asemenea, seria Samsung Galaxy Note 10 a fost trecută la actualizări de securitate trimestriale.

La peste patru ani de la lansare Samsung Galaxy Note 9 a fost oficial scos din programul de asistență al companiei. Asta înseamnă că actualizările de software Samsung nu vor mai fi trimise la acest smartphone. De asemenea, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 vor primi actualizări lunare, iar Galaxy A23 actualizări trimestriale.

Galaxy Note 9 a fost lansat în august 2018, acum aproape patru ani. Dispozitivul a fost foarte bine primit, deoarece a fost unul dintre primele smartphone-uri Samsung cu 512GB de stocare. În plus a venit cu funcții Bluetooth la S Pen. De asemenea, a fost ultimul Galaxy Note cu suport pentru un card micro-SD. Din acest motiv mulți utilizatori încă îl consideră ultimul Galaxy Note „adevărat” care a respectat reputația de productivitate și putere.

Samsung Galaxy Note 9 pierde suportul software

Samsung era cunoscut și înainte de Note 9 pentru suportul software relativ rapid și pe termen lung, unde compania excelează astăzi. Când s-a lansat, se aștepta ca Samsung Galaxy Note 9 să primească actualizări Android doar pentru câțiva ani, eventual cu unele corecții de securitate dincolo de asta. Note 9 a ratat la limită suportul software extins de la Samsung, care garantează patru ani de actualizări de securitate. Acestea fiind spuse, Note 9 a ajuns să aibă aproape patru ani de suport, ultima sa actualizare sosind la mijlocul lunii august cu patch-ul de securitate din iulie 2022. Există întotdeauna șansa unui patch de securitate viitor, dar nimic nu mai este garantat, potrivit 9to5google.

9to5google este un site fondat la 1 ianuarie 2011. Face parte din rețeaua 9to5 care mai cuprinde 9to5Mac și 9to5Toys. Aceste site-uri sunt des citate de New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, Financial Times, Bloomberg și multe altele.

Pe lângă eliminarea seriei Galaxy Note 9, Samsung a făcut pe site-ul său web și alte modificări importante privind actualizările. Cel mai important, Galaxy Note 10 și Note 10+, precum și variantele lor 5G, nu mai sunt eligibile pentru actualizări lunare de securitate. Mai degrabă, acum vor primi actualizări trimestrial, de aproximativ patru ori pe an. Aceste două modele sunt și acum extrem de iubite de utilizatori și sunt foarte multe în folosință.

De asemenea, Samsung a mutat pe Galaxy A01 Core, Galaxy M31s și seria Galaxy Tab S7 la un program semestrial. În cele din urmă, Galaxy Tab A 10.5 (2018) și Galaxy Tab S4 se alătură lui Note 9, ieșind din programul de actualizări Samsung.