Samsung Galaxy S22 Ultra, posibil ecran de 6,81 inch și cameră de 200MP

1888
Samsung Galaxy S22 Ultra camera de 200MP
Sursa Foto: letsgodigital.org

Galaxy S21 Ultra este modelul de top actual de la Samsung. În august vom mai primi un model high-end, Galaxy Z Fold 3, care va înlocui seria Note 21. Apoi anul viitor în ianuarie seria Galaxy S22 va aduce noi modele emblematice. Șeful acestei serii Samsung Galaxy S22 Ultra va primi mai multe funcții de la actualul Galaxy S21 Ultra, dar și va fi dotat cu tot ce are mai bun Samsung în acel moment.

Bazat pe zvonurile de până acum, designerul grafic Technizo Concept a realizat o serie de redări de produse ale modelului Samsung Galaxy S22 Ultra 5G în colaborare cu LetsGoDigital. Recent, Mauri QHD a anunțat pe Twitter că Galaxy S22 Ultra va avea un ecran de 6,81 inch (17,3 cm). Probabil că rezoluția QHD+ va fi menținută. Modelul Ultra va fi singurul dispozitiv din gama Galaxy S22 cu ecran LTPO și rată de reîmprospătare adaptivă – așa cum este cazul cu Galaxy S21 Ultra. Va fi și singurul model cu marginile rotunjite și spatele din sticlă.

Un nou S Pen pe Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra va fi compatibil cu S Pen, la fel ca predecesorul său Galaxy S21 Ultra. S Pen-ul va avea funcționalitate Bluetooth și suport pentru funcții la distanță și gesturi aeriene. Ce alte funcții va mai avea viitorul model de S Pen pe S22 Ultra nu este cunoscut pentru moment. Cu toate acestea, în curând va fi anunțat un nou stylus, numit S Pen Fold Edition. Acesta va fi compatibil cu Galaxy Z Fold 3 și are un vârf rotund, mai moale. S Pen-ul se va baza în continuare pe tehnologia Wacom.

Va avea sau nu Galaxy S22 Ultra o cameră selfie sub ecran? Știm deja că Samsung Galaxy Z Fold 3 va avea o astfel de camera. Au fost informații că modelele din seria Galaxy S22 nu vor avea o cameră selfie in-display. Este posibil ca Samsung să renunțe la implementarea acestei, deoarece calitatea imaginii nu este conform așteptărilor. De asemenea, în acest moment nu este sigur dacă Galaxy S22 Ultra va avea sau nu o cameră selfie sub-afișaj. În plus, camera este încă ușor vizibilă – în ciuda faptului că se află sub ecran.

Wacom este o companie japoneză fondată în 1983. Proiectează și produce tablete grafice și software CAD. Are sucursale în Australia, UK, Germania, SUA, China și Coreea. Wacom a lansat prima tabletă cu stilou fără fir în 1984.

Galaxy S21 Ultra are o cameră selfie de 40MP, care a fost folosită și în Galaxy S20 Ultra. Nu știm deocamdată dacă această cameră va ajunge și pe Galaxy S22 Ultra. Dar, dacă Samsung va rafina camera UDC, este posibil în cele din urmă să ajungă cel puțin pe S22 Ultra.

Camere spate Olympus pe Samsung Galaxy S22 Ultra

Pentru modulul spate situația este alta. Sunt zvonuri de ceva timp că gigantul sud-coreean a început o colaborare cu Olympus-ul japonez. Una dintre noile caracteristici va fi zoomul optic continuu. Samsung Galaxy S21 Ultra are două teleobiective fixe cu zoom optic de 3x și 10x. Dacă alegeți o valoare intermediară, de exemplu zoom de 5x, se realizează o decupare a imaginii, care este în detrimentul calității imaginii. Nu este cazul unui zoom optic continuu, iar calitatea imaginii rămâne constant bună.

Designul modulului foto pe seria S21 a fost complet revizuit. Insula camerelor curge până în partea laterală și superioară a dispozitivului și conferă telefonului un caracter distinctiv suplimentar. Ne așteptăm ca acest design actualizat să fie implementat în seria S22.

Se cunosc puține informații despre configurația camerei Samsung S22 Ultra în acest moment. Modelul actual are o cameră quad formată dintr-o cameră cu unghi larg de 108MP, una cu unghi ultra-larg de 12MP și două telefoto de 10MP cu zoom optic de 3x și 10x.

Probabil că această configurație va fi revizuită. Recent am aflat că Samsung lucrează la un nou senzor ISOCELL de 200MP, care va fi anunțat în 2021. Dacă noul model de top va fi echipat cu un senzor de imagine de 200MP, vom auzi mai multe despre acest lucru în august la Galaxy Unpacked. La fel ca senzorul de 108MP, prezentat în august la acea vreme, acesta a debutat în Galaxy S20 Ultra șase luni mai târziu.

Un nou procesor, mai multă memorie și un nou GPU pe viitorul S22 Ultra

Noile modele din seria Galaxy S22 sunt așteptate să fie primele smartphone-uri Samsung cu GPU AMD. Chipset-ul Exynos 2200 în curs de dezvoltare cu GPU AMD RDNA 2 este așteptat să fie anunțat oficial în acest an. Ray-tracing și umbrirea cu rată variabilă vor fi, de asemenea, acceptate pentru prima dată, a confirmat CEO-ul AMD Lisa Su la Computex.

Ray-tracing, disponibil doar pe computerele de jocuri, face ca imaginile jocului să pară mult mai realiste, îmbunătățind umbrele și reflectivitatea. Este o caracteristică apreciată a noilor console de joc de la Sony și Microsoft. Variable Rate Shading – Umbrirea cu rată variabilă (VRS) este o tehnică în care rata de umbrire variază pentru diferite părți ale cadrului. Acest lucru reduce încărcarea pe GPU.

În mod normal, modelele din seria S sunt alimentate de două chipset-uri diferite, în funcție de regiune. În plus față de un nou procesor Exynos, va fi anunțat și un nou cip competitiv Qualcomm Snapdragon – probabil Snapdragon 895 (sau Snapdragon 898). Desigur, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G va fi, de asemenea, echipat cu o memorie mai mult decât suficientă. Online se vorbește de 16GB RAM și nu mai puțin de 1TB memorie de stocare.

Android 12 cu interfața One UI 4.0

Modelele Galaxy S22 vor fi primele telefoane Samsung care se vor lansa cu Android 12 din cutie. Versiunea 12 are o interfață reproiectată cu widget-uri actualizate și o bară de notificare reîmprospătată. Sunt disponibile și setări suplimentare de confidențialitate, iar setările generale sunt incluse sub un singur buton. Deoarece aceasta este în prezent o versiune beta, anumite setări și / sau caracteristici se pot modifica în funcție de feedback-ul utilizatorilor.

Samsung va începe probabil să lanseze Android 12 pe modelele Galaxy S21 la sfârșitul anului 2021. Primele capturi de ecran ale One UI 4.0 au apărut online la începutul acestei luni, arătând că interfața grafică va fi considerabil modificată și mai potrivită cu tema „Material-You” de pe smartphone-urile Google Pixel.

Galaxy S21 Ultra are o baterie de 5.000mAh. Au fost ceva zvonuri că Galaxy S22 Ultra va avea o baterie mai mare, dar deocamdată, nu se știe nimic precis. În orice caz, nu ne așteptăm la schimbări majore în privința bateriei, în plus, durata actuală de viață a bateriei lui S21 Ultra de aproximativ 16 ore este deja peste medie.

Modelele Galaxy S21 sunt primele de la Samsung livrate fără încărcător și fără căști. De atunci, compania a extins această politică la alte produse Galaxy. Se pare că inclusiv ceasul inteligent Galaxy Watch 4, așteptat în august, va fi livrat fără încărcător. Astfel presupunem că seria Galaxy S22 va fi livrată fără adaptor. În plus, este posibil ca nici S Pen-ul să nu fie furnizat de Samsung ca standard.

Culori, data lansării și informații despre preț

Samsung își va vopsi noile modele în noi culori. Culorile elegante negru, argintiu, albastru, verde și roșu au prins foarte bine anul acesta. Modelul actual S21 Ultra a fost disponibil două culori standard: Phantom Black și Phantom Silver. În plus, sunt disponibile trei culori personalizate; Phantom Titanium, Phantom Navy și Phantom Brown. Este foarte posibil ca o strategie similară să fie aleasă cu Galaxy S22 Ultra.

În prezent nu se cunosc informații despre preț. S21 Ultra 5G a primit un preț de pornire de 1.250€ (12GB / 128GB) la începutul acestui an. Acest lucru a făcut modelul Ultra cu 100€ mai ieftin decât cel din anul anterior. Galaxy S22 Ultra va fi probabil lansat pe piață pentru aceeași sumă ca predecesorul său, sau cu puțin mai scump.

În privința lasării, se așteaptă ca, la fel ca în cazul seriei S21, să fie ales un eveniment de prezentare în ianuarie 2022. Este posibil, ca în funcție de evoluția situației medicale, să fie un eveniment fizic.

În mod normal, Samsung folosește o perioadă de aproximativ două săptămâni între prezentare și lansarea la vânzare a smartphone-urilor sale high-end. Probabil același lucru se va întâmpla și în cazul seriei Galaxy S22.

SURSĂLetsgoDigital