Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

559
Samsung Galaxy S22 Ultra un smartphone de exceptie
Sursa Foto: letsgodigital.org

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am văzut designul camerelor pentru Galaxy S22 Ultra, dar și informații despre specificațiile acestora. Aceste informații au arătat că Samsung va echipa noul model de top Samsung Galaxy S22 Ultra cu un sistem de cameră tip stropi de apă.

Între timp, colaboratorul colegilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Giuseppe Spinelli alias Snoreyn, a realizat noi randări cu Samsung Galaxy S22 Ultra, plasând smartphone-ul într-un mediu foto-realist – ca și cum dispozitivele ar fi afișate în timpul unui eveniment Samsung Galaxy Unpacked. Noile randări 4K și 8K oferă o imagine și mai bună despre cum va arăta acest model de telefon în viața reală.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu sistem de camere gen stropi de apă

Mulți se întreabă acum ce să mai creadă. La urma urmei, nu este prima dată când este afișat sistemul de camere al lui S22 Ultra. Cunoscutul leaker francez OnLeaks a scris cu ceva timp în urmă că ar fi o insulă în forma literei „P”. Ice Universe se așteptă ca Samsung Galaxy S22 Ultra să aibă la spate un modul foto asemănător cu numărul 11.

Designul camerelor foto tip strop de apă – Drop Water, a fost confirmat zilele trecute. Pe platforma chineză de socializare Weibo circulă o fotografie a unui panou spate care arată cinci găuri pentru camere. Din fotografie se poate concluziona că Samsung vrea să păstreze insula camerei cât mai minimalistă de această dată. Designul este similar cu modelul mid-range Galaxy A32. Samsung a adoptat acest stil de design de la LG Electronics pentru telefonul LG Velvet.

LG Electronics este o companie multinațională cu sediul în Seul. A fost fondată în 1958 ca GoldStar. În februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi în cele din urmă LG Electronics. Are peste 80.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume.

Cu toate acestea, cu panoul din spate, rămâne un semn de întrebare. Unde vor fi senzorul de auto-focus laser și blițul? În cele din urmă, randările actuale realizate de LetsGoDigital arată 6 cercuri – patru camere, un bliț și un senzor de auto-focus laser.

Camere foto noi și design tip Galaxy Note pe Galaxy S22 Ultra

Știm deja multe despre configurația camerelor spate de pe S22 Ultra. Șeful seriei S22 va fi echipat cu patru camere, constând dintr-o cameră principală de 108MP, una de 12MP cu unghi ultra-wide și două teleobiective de 12MP – cu zoom optic 3x și 10x. Toate camerele vor avea stabilizare optică a imaginii – o premieră pentru camera cu unghi ultra-larg.

Rezoluția camerelor cu zoom este, de asemenea, îmbunătățită. Erau două camere de 10MP pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Cu S22 Ultra, ambele camere telefoto zoom vor fi echipate cu senzori de imagine de 12MP. Camera selfie de 40 megapixeli va fi, cel mai probabil, aceeași.

Samsung nu va implementa o camera foto in-display, va opta din nou pentru o cameră selfie în gaura din ecran. Camera in-display, așa cum este utilizată în Galaxy Z Fold 3, va fi mai întâi dezvoltată în continuare, înainte ca Samsung să folosească această tehnologie pentru un dispozitiv din seria S.

Noul model Ultra va fi mai pătrățos ca înainte, este mai apropiate de designul seriei Note. Astfel, există suficient spațiu pentru a integra un compartiment S Pen, cum au modele Galaxy Note. Prin partea stângă jos va fi posibil să stocați S Pen-ul în carcasa telefonului.

Deși S21 Ultra este compatibil și cu stiloul Samsung, modelul respectiv nu are gajaj pentru stylus. În schimb, Samsung a lansat diferite huse pentru smartphone-uri cu un compartiment pentru culcușul S Pen-ului. Acest lucru se va schimba cu Samsung Galaxy S22 Ultra.

Astfel, celebra serie Note continuă să trăiască – deși noul model va fi plasat  în seria S din 2022. Cu toate acestea, există și reacții mai puțin entuziaste. Poate surprinzător, unii fani Note au fost fermecați de designul rotund al lui S20 Ultra / S21 Ultra. Acum vor primi un model Ultra mai aproape de sufletul lor.

Ecran Dynamic AMOLED curbat de 6,8 inch pe viitorul smartphone S22 Ultra

Acum se știu multe despre ecranul lui Samsung Galaxy S22 Ultra. Noul flagship va fi echipat cu un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inch (17,27 cm). Va fi singurul model din seria S cu afișaj cu margini laterale rotunjite și rezoluție WQHD+. Rata de reîmprospătare adaptivă de 120Hz va fi disponibilă din nou. Marginile ecranului sunt și mai înguste dar nu simetrice, marginea de jos va fi puțin mai groasă.

Seria Galaxy S22 va probabil prima de la Samsung cu sistemul de operare Android 12. Este posibil ca, în funcție de data lansării, Samsung să decidă ca seria Galaxy S21 să primească prima Android 12. Samsung a proiectat pentru Android 12 interfața One UI 4, care este acum în versiunea beta trei pentru testeri.

Mai multe detalii despre One UI 4 erau de așteptat să fie lansate în timpul evenimentului Samsung Unpacked Part 2, care a avut loc săptămâna trecută. În schimb, producătorul sud-coreean a anunțat Galaxy Z Flip 3 Bespoke Edition, precum și Galaxy Buds 2 și Galaxy Watch 4 Maison Kitsuné Edition. Prin urmare, versiunea finală a One UI 4 va trebui să mai aștepte. Cu toate acestea, este de așteptat ca Samsung să o lanseze pentru modelele S21 înainte de sfârșitul anului 2021.

Desigur, smartphone-urile high-end din seria S vor fi echipate cu cel mai puternic cip-set al momentului. La fel ca Galaxy S22 și Galaxy S22+, modelul Ultra va fi alimentat de noul Samsung Exynos 2200. Spre deosebire de anii precedenți, acest cip este echipat cu un GPU AMD RDNA2 cu tehnologie de urmărire a razelor – așa cum știm de la laptopuri și console de jocuri. Deși modelele din Europa vor fi echipate cu Exynos 2200, Snapdragon 898 va fi folosit în alte părți ale lumii. Ambele oferă suport 5G.

Probabil modelul Ultra nu va fi mai ieftin decât predecesorul său

De asemenea, este posibil ca Samsung să pună la dispoziție mai multe variante de memorie. Acest lucru este de dorit, la urma urmei, mai ales că nu este posibilă extinderea memoriei cu ajutorul unui card Micro-SD. Probabil, varianta de bază va avea 12GB / 128GB, în plus, se așteaptă un model de 256GB și un model de 512GB. Deocamdată, nu există semne că Samsung va lansa și un model de 1TB.

În cele din urmă, compania va pune pe Samsung Galaxy S22 Ultra o baterie de 5.000mAh. Va suporta încărcare cu fir de 45W. Cu toate acestea, un încărcător nu va fi inclus în cutie, trebuie să îl cumpărați ca accesoriu separat.

În ceea ce privește prețul, Samsung Galaxy S22 Ultra probabil nu va fi mai ieftin decât predecesorul său. Prețul lui S21 Ultra a fost redus cu 100 de euro anul trecut. Dispozitivul a primit un preț de pornire de ~1.250 EUR (12GB/128GB). Noul model va include cel mai probabil un S Pen, ceea ce ar face ca S22 Ultra să fie pus în vânzare cu minim 1.300 Euro.

Un eveniment Samsung Galaxy Unpacked este organizat pentru a anunța oficial noile modele din seria S. Mult așteptatul Galaxy S21 FE posibil să apară în ianuarie 2022, dar nu va fi organizat niciun eveniment major pentru acest dispozitiv.

SURSĂLetsGoDigital