Samsung Galaxy Watch 5 nu poate fi folosit cu un telefon iPhone!

1448
Samsung Galaxy Watch 5 iPhone
Sursa foto: xda-developers.com

Samsung Galaxy Watch 5 este unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente pentru utilizatorii de Android, combinând sistemul de operare Wear OS și hardware-ul Samsung. Deși veți obține cea mai bună experiență cu un dispozitiv Samsung, ceasul inteligent funcționează cu orice dispozitiv Android non-Samsung. Dar ce zici de dispozitivele Apple? Dacă utilizați un iPhone și vă gândiți să cumpărați un Galaxy Watch 5, s-ar putea să vă întrebați dacă puteți utiliza ceasul cu telefonul Apple. Iată mai jos ce trebuie să știți.

Din păcate, Samsung Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro nu acceptă iOS sau iPadOS. Asta înseamnă că nu le vei putea folosi cu un iPhone sau iPad. Anterioarele ceasuri inteligente Samsung alimentate cu Tizen, cum ar fi Galaxy Watch 3, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Gear și Galaxy Watch Fit, erau compatibile cu iOS și puteau fi conectate la aplicația Galaxy Watch iOS.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Seria Galaxy Watch 5 nu poate fi folosită cu un telefon iPhone

Dar, compatibilitatea telefoanelor Galaxy Watch s-a schimbat când Samsung a lansat primul său smartwatch alimentat cu Wear OS. Seria Samsung Galaxy Watch 4 a venit cu Wear OS și a renunțat la suportul pentru sistemul de operare iOS. În acest fel suportul pentru telefoanele Apple a încetat, el rămânând doar pentru telefoanele cu Android OS, potrivit XDA-Developers.

Seria Galaxy Watch 5 necesită activarea unui smartphone cu Google Mobile Services (GMS), excluzând nu numai iOS, ci și dispozitivele care nu au GMS. Intră aici și telefoanele Huawei (fără serviciile Google) și ROM-urile personalizate (LineageOS, Pixel Experience, Paranoid Android) sau fără aplicații Google.

LineageOS este un sistem de operare bazat pe Android, lansat pe 24 decembrie 2016. Acum este la versiunea LineageOS 18.1 (bazată pe Android 11). LineageOS este cel mai popular ROM personalizat cu ~2,6 milioane de utilizatori activi.

Dacă sunteți un utilizator de iPhone și doriți să utilizați un sistem de operare Wear, puteți opta pentru foarte scumpul Montblanc Summit 3. Este primul și singurul ceas inteligent Wear OS 3 care funcționează cu iPhone-uri. Nici măcar Google Pixel Watch nu oferă compatibilitate cu iOS. Alte alternative pentru posesorii de iPhone includ gama Mobvoi TicWatch 3 și modelele mai vechi Galaxy Watch. Cu toate acestea, pentru cea mai bună experiență și compatibilitate, vă recomandăm să alegeți un Apple Watch.

Modelele din seria Galaxy Watch 5 alimentate de Wear OS, sunt excelente dar, din păcate, nu le puteți folosi cu un iPhone.