Galaxy Z Flip 3 are mare succes, dar Apple iPhone Fold încă este în ceață

319
Galaxy Z Flip 3
Sursa Foto: via phonearena.com

Ross Young, fondatorul și șeful DSCC (Display Supply Chain Consultants) este o persoană de încredere când vine vorba despre informații din domeniul mobil. A fost cel care a anticipat întotdeauna corect mișcările, schimbările și fluctuațiile pieței pliabile în expansiune rapidă. Nu este un secret că cel mai mare producător global de smartphone-uri a luat un avans timpuriu în segmentul pliabil. Samsung a atins un nou nivel cu Galaxy Z Flip 3, care a depășit cele mai optimiste așteptări inițiale ale companiei.

Telefonul pliabil, mai accesibil, al companiei din 2021 a avut un început grozav la box-office-ul global cu aproximativ șase luni în urmă. Conform PhoneArena, Flip-ul reușit să mențină acest impuls în Q4 2021 cu vânzări cu 14% mai mari decât se anticipase inițial.

Nu este clar dacă Galaxy Z Flip 3 a început 2022 cu aceeași notă înaltă în care încheiat anul trecut. Este vorba de vânzări, desigur. Cererea pentru Samsung Galaxy Z Fold 3 pare să fi „stagnat” în acest trimestru, după un început la fel de puternic în august 2021. Cel mai mic, mai ieftin și mai practic dintre cele două dispozitive a avut mai mult succes de la început. Acest lucru a provocat unlele probleme de popularitate pentru Galaxy Z Fold 3.

Nicio concurență Apple la orizont pentru Galaxy Z Flip 3, dar Google vine rapid

Nu știm dacă Galaxy Z Flip 3 va depăși în timp ca vânzări pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Dar Samsung va îmbunătăți modelul Fold, pe Galaxy Z Fold 4, printre altele prin construirea unui siloz S Pen. Mai avem informații și despre un ecran interior mai mare și afișaj extern mai mic, oferind un raport de aspect mai larg. Viitorul sună bine pentru seria Samsung Galaxy Z Fold. Per total, Samsung a preluat 88% din cele aproape 8 milioane de smartphone-uri pliabile livrate în întreaga lume în 2021. Astfel compania a contribui la o creștere de 254% de la an la an a pieței pliabile. În acest fel, orice alt jucător global este irelevant… pentru moment.

Ross Young este co-fondator și CEO al Display Supply Chain Consultants (DSCC). Ross Young are o licență în economie la Universitatea California din San Diego. El a participat la mai multe ediții a Campionatului Mondial Ironman.

Dacă așteptați cu nerăbdare un Apple iPhone Fold, se pare că mai aveți mult de așteptat. Mai degrabă puteți cumpăra un Galaxy Z Fold 4 sau un Galaxy Z Flip 4, decât un telefon pliabil Apple. Ross Young, pomenit mai sus, dar și alți cunoscuți experți din domeniul mobil, nu se mai așteaptă ca Apple să se alăture jocului pliabil anul viitor. Ei cred că acest lucru se va întâmpla nu mai devreme de 2025.

Un Google Pixel Fold va fi lansat anul acesta

Dacă sunt șanse slabe ca iPhone Fold să se materializeze, se pare că Google va lansa în acest an un telefon pliabil, un rival pentru telefoanele pliabile Samsung. S-a zvonit inițial că telefonul pliabil Google va ajunge pe rafturile magazinelor în 2021. Google Pixel Fold (nume neconfirmat) ar putea vedea în cele din urmă lumina zilei în octombrie 2022. Telefonul va avea un ecran principal de 7,6 inch și un ecran de acoperire de 5,8 inch.

Dar dispozitivele în genul lui Z Flip 3 probabil vor domni în perioada următoare în categoria pliabilă. Cu peste 14 milioane de unități livrate în 2022, stimulate de lansările așteptate de TCL, Xiaomi și Razr 3 de la Motorola, cifra va crește substanțial. Primul pliabil cu clapetă de la Xiaomi ar putea învinge Huawei P50 Pocket pentru titlul de cel mai bine vândut pliabil non-Samsung în acest an. Ca o premoniție, ceva ne spune că Google Pixel Fold va fi foarte greu de găsit. Este posibil să fie și scump, în măsura în care se lansează, dacă se lansează.