Primele specificații la Samsung Galaxy Z Flip 4 apar pe Geekbench

314
Galaxy Z Flip 5 poate avea ecran exterior mai mare
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Primele specificații tehnice ale viitorului Samsung Galaxy Z Flip 4 au apărut deja online. Este vorba despre o apariție pe site-ul de referință Geekbench. Vedem de aici că Galaxy Z Flip 4 rulează pe o versiune mai bună a procesorului Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, de exemplu.

Baza de date de teste Geekbench conține acum prima mențiune despre Samsung Galaxy Z Flip 4. În acest caz, este vorba de varianta americană cu număr de model SM-F721U. Cu toate acestea, presupunem că dispozitivul va avea aproximativ același hardware și în alte parți ale lumii. La urma urmei, la fel a fost cazul cu Samsung Galaxy Z Flip 3.

Samsung Galaxy Z Flip 4 pe Geekbench Snapdragon 8+ Gen 1

În listarea pe Geekbench vedem un dispozitiv cu un procesor cu numele de cod Taro. Acesta este Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Cu toate acestea, în comparație cu versiunea obișnuită a acestui cip – găsită în seria Samsung Galaxy S22, sunt unele diferențe. Conform GalaxyClub, acest procesor are o viteză maximă de 3,19 GHz. Clusterul cu trei nuclee poate funcționa până la 2,75 GHz, iar cele 4 nuclee frugale merg până la 1,80 GHz. În Snapdragon 8 Gen 1 obișnuit, aceste valori sunt de 3,0 GHz; 2,5 GHz; și, respectiv, 1,79 GHz. Presupune că este vorba despre procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. De altfel au fost zvonuri anterioare că acest procesor va fi la bordul lui Samsung Galaxy Z Flip 4 și Samsung Galaxy Z Fold 4.

De asemenea, vedem că acest Galaxy Z Flip 4 are la bord 8GB de RAM și că software-ul este bazat pe Android 12. Cel din urmă nu este o surpriză, dar memoria RAM nu este o îmbunătățire față de actualul Samsung Galaxy Z Flip 3. Recent, au apărut informații despre bateriile care vor fi în Galaxy Z Fold 4. Acum știm și ce baterii va avea Galaxy Z Flip 4.

RAM – Random Access Memory sau Memorie cu acces aleator. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie care poate fi accesată aleator. Oferă acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

Samsung Galaxy Z Flip 4 (SM-F721) – va primi două baterii cu numerele de model EB-BF721ABY și EB-BF722ABY. O baterie are capacitatea nominală de 2.400 mAh și una de de 903 mAh. Împreună, cele două baterii ale lui Galaxy Z Flip 4 oferă o capacitate nominală de aproximativ 3.300 mAh. Galaxy Z Flip 3 are o capacitate nominală totală de aproximativ 3.200 mAh. Capacitatea (tipică) ce va fi anunțată de Samsung la Z Flip 4 va fi 3.400 mAh (Z Flip 3: 3.300 mAh). Nu este o diferență mare, dar este cu siguranță mai bine.

Samsung lucrează la trei telefoane pliabile

Samsung lucrează la trei noi dispozitive pliabile. Este vorba despre Samsung Galaxy Z Flip 4, Samsung Galaxy Z Fold 4 și un al treilea dispozitiv, încă necunoscut. Acest lucru reiese din numele de cod ale proiectelor respective.

Acum, că lansarea seriei Galaxy S22 a dispărut în spatele orizontului, mulți pasionați de tehnologie încep deja să privească înainte spre vară. În mod tradițional, acesta este momentul în care Samsung aduce pe piață și mai multe dispozitive Galaxy de ultimă generație. Cândva, aceasta a fost în principal seria Note, dar în prezent sunt pliabilele cele care fură spectacolul.

Galaxy Z Flip 4 și Z Fold 4 sunt așteptate în august ca succesori ai neașteptat de popularelor Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Dar poate că se vor întâmpla și mai multe în august. Pentru că din ultimele informații, reiese că Samsung lucrează serios la dezvoltarea unui al treilea pliabil. Prin aceasta nu ne referim la un prototip într-un laborator, ci la un dispozitiv care chiar trebuie să intre în producție.

Următoarea generație de pliabile Samsung constă din trei dispozitive, cu trei nume de cod: B4, Q4 și N4. B4 este Z Flip 4 – B pentru „Bloom” este o codificare binecunoscută. De asemenea, utilizarea numelui Q4 pentru al patrulea Fold nu este o surpriză – Z Fold 3 a fost numit Q3, până la urmă. Și așa ajungem la N4. Numărul patru indică faptul că se încadrează în lista „pliabilelor din a patra generație”, dar litera N este nouă aici. Poate fi primul phablet glisant de la Samsung cu un ecran roll-up, dar ar putea fi și primul pliabil din trei părți. În orice caz, deocamdată nu știm nimic despre acest N4.