Galaxy Z Fold 3: ce vrem să vedem la următorul telefon pliabil Samsung?

769
Sursa Foto: Future / techradar.com

Am început deja să auzim zvonuri despre Samsung Galaxy Z Fold 3, așa că bănuim că este în curs de dezvoltare. Suntem siguri că Samsung ne va fermeca cu un nou smartphone de super-top. Fold 3 urmează pe Samsung Galaxy Z Fold 2, care a fost lansat oficial în septembrie 2020. Modelul doi de telefon pliabil a îmbunătățit în mod crucial problemele de durabilitate ale originalului Galaxy Fold și a venit cu un ecran frontal mult mai mare. Deci, ce mai rămâne de îmbunătățit?

Telefoanele pliabile sunt la început și încă se mai rezolvă încă unele probleme legate de afișaj, durata de viață a bateriei și software. Având în vedere cât de voluminoase sunt, pliabilele viitoare ar putea fi mai subțiri, mai ușoare și mai puțin greoaie de utilizat cu o singură mână.

Mai multe caracteristici axate pe productivitate pe Galaxy Z Fold 3

Chiar dacă Galaxy Z Fold 2 este excelent, există întotdeauna loc pentru mai bine. Mai multe zvonuri au sugerat câteva actualizări mai specifice pe care le-ar putea vedea pe Galaxy Z Fold 3, inclusiv un stilou S Pen. Având în vedere că ne așteptăm și la un Samsung Galaxy Z Flip 2, caracteristicile mai axate pe productivitate au mai mult sens pentru Z Fold 3.

Încă nu avem sugestii sau zvonuri cu privire la data lansării lui Samsung Galaxy Z Fold 3. Având în vedere că Galaxy Z Fold 2 abia a apărut nu ne așteptă să vedem succesorul său decât în vara sau toamna viitoare. Nici măcar nu va fi următorul pliabil Samsung, pentru că primim un Samsung Galaxy Z Flip 2 mai întâi.

AES – Active Electrostatic Solution este tehnologia capacitivă electrostatică, dezvoltată de Wacom,  care stă la baza stiloului S Pen. Poziția stiloului este identificată pe baza diferențelor în cantitatea de încărcare detectată pe fiecare unitate de recepție a rețelei senzorului.

Iată ce zvonuri sunt despre Galaxy Z Fold 3, împreună cu ceea ce vrem să vedem pe următorul pliabil Samsung:

Samsung Galaxy Z Fold 2 costă foarte mult, 2.000 de euro sau echivalentul pe majoritatea piețelor. Așa că ne așteptăm la un preț similar pentru Z Fold 3. Nu avem încă zvonuri despre preț, dar ne-am aștepta să fie în jurul aceste valori. Am auzit mai multe zvonuri despre Samsung Galaxy Z Fold 3 care indică câteva caracteristici și capacități potențial diferite.

Primul dintre acestea este un S Pen – același stylus din familia Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Tab S7+. Un brevet depus de Samsung sugerează că S Pen-ul va veni într-un viitor telefon pliabil Samsung. Acest lucru poate face referire la Z Fold 3.

O tehnologie de ecran AES pe viitorul Fold 3

Un alt raport susține raționamentul conform căruia un S Pen ar putea ajunge la Z Fold 3, sugerând în același timp câteva modificări ale afișajului care ar putea fi necesare pentru a obține funcționalitatea stylus-ului. În primul rând, Samsung poate comuta tehnologiile ecranului de la rezonanța electromagnetică (EMR) la Active Electrostatic Solution (AES) pentru a înregistra mai bine intrarea stiloului; și în al doilea rând, că sticla ultra subțire (UTG) poate fi de două ori mai groasă decât pe Z Fold 2, de la 30 micrometri până la 60 micrometri.

Există zvonuri că seria Z Fold se va combina cu seria Note pentru a crea o singură linie axată pe productivitate. Astfel vom avea flagship-uri Samsung doar la seria Galaxy S și la seria pliabilă Z Fold, cu S Pen inclus.

Z Fold 3 ar putea fi primul care va face acest lucru dacă seria Note este retrasă. Trebuie să recunoaștem că ar fi o veste tristă pentru fanii Note. Sunt zvonuri care sugerează că modelul Samsung Galaxy S21 Ultra ar putea să conțină un stylus.

Ce vrem să vedem pe viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3?

Ce vrem să vedem la următorul telefon pliabil Samsung? Prin intermediul TechRadar, am alcătuit o listă cu aceste doleanțe. Sunt îmbunătățiri pe care am vrea să le vedem Samsung introducându-le pe Z Fold 3.

1. Mai mult spațiu de stocare la bord. Galaxy Z Fold 2 este un telefon puternic cu cele mai bune specificații de pe piață. Mai puțin ca spațiu de stocare. Cu doar 256GB și fără posibilitatea extinderea stocării, utilizatorii trebuie să se mulțumească cu atât. Nu e puțin, dar vrem mai mult! O opțiune de stocare de 512GB, cu posibilitatea de a ajunge 1TB ar fi excelentă. Dar numai cu 256GB pe un dispozitiv central în viața dvs. personală și profesională și centrat pe productivitate, e puțin.

2. Utilizare mai ușoară cu o singură mână. GalaxyZ Fold 2 este un telefon impresionant, dar ai nevoie de două mâini pentru a-l utiliza. Chiar și atunci când este închis și lucrezi pe ecranul extern, grosimea sa de 16,8 mm, mai mare decât a celorlalte telefoane, este mai incomod de utilizat. Când telefonul este deschis lucrurile se schimbă radical. Este și mai dificil să gestionați un ecran de 7,6 inch cu o singură mână. Dar ar fi frumos să aveți un mod mai ușor de a deschide dispozitivul fără a avea nevoie de ambele mâini. Nu știm cu ar putea rezolva Samsung acest lucru. Deschis ecranul este spectaculos și incredibil, dar pentru utilizare cu două mâini.

3. Camere mai bune și mai performante. Actualul Z Fold 2 are o gamă decentă de camere, dar ratează fotografiile extraordinare pe care le fac celelalte telefoane Samsung. Trio-ul de camere spate de 12MP (principale, ultra-late, teleobiectiv) nu se ridică la nivelul camerei de 108MP de pe S20 Ultra și al teleobiectivului 4x de 48MP. Vrem așa ceva pe Galaxy Z Fold 3!

Durată mai mare a bateriei cu încărcare rapidă mai puternică

4. Capacități multi-ecran mai bune. Există un lucru pe care l-am văzut cu telefoanele pliabile, cum ar fi Galaxy Z Flip și LG Wing 5G. De exemplu, să păstrați deschis telefonul la un anumit unghi și să înregistrați simultan videoclipuri de pe camerele din față și din spate. Ne-ar plăcea să vedem câteva utilizări inventive atât ale afișajului și ale camerelor foto, mai ales dacă Z Fold 3 va avea și mai multe camere.

5. Durată mai mare de viață a bateriei. În ciuda faptului că este de aproximativ două ori mai mare decât un smartphone tipic, Z Fold 2 are o baterie de 4.500 mAh. Această capacitate a bateriei este depășită chiar de unele telefoane mid-range și entry-level Samsung. Vrem o baterie mai mare. Cu ecranul suplimentar și conectivitatea 5G, o baterie mai mare ar fi cu siguranță binevenită. Și nu în ultimul rând o capacitate de încărcare rapidă mai mare decât 25W pe Z Fold 2.