Galaxy Z Fold 3: ce vrem să vedem în următorul telefon pliabil Samsung?

698
Galaxy Z Fold 3 ce vrem sa vedem in urmatorul pliabil Samsung
Sursa Foto: xda-developers.com

Când a fost lansat Galaxy Z Fold 2 în toamna trecută toată lumea a fost extrem de încântată de pliabilul Samsung. A fost o îmbunătățire imensă față de Fold-ul original și a dovedit că pliabilele sunt aici pentru a rămâne. Dar asta nu înseamnă că dispozitivul este impecabil! Sunt unele lucruri pe care sperăm că Samsung le va rezolva cu viitorul Galaxy Z Fold 3.

Compania Huawei a lansat și ea un pliabil cu aspect similar, dar exclusivitatea în China și lipsa suportului Google nu îl face atractiv. Astfel, Galaxy Z Fold 2 este cel mai bun telefon pliabil de pe piață pentru majoritatea oamenilor. Acum așteptăm să vedem ce aduce Samsung Galaxy Z Fold 3. Totuși avem o listă de dorințe pentru viitorul telefon pliabil Samsung.

Un Galaxy Z Fold 3 mai ușor și camere mai bune

Scopul unui pliabil este că oferă utilizatorului o experiență de ecran mai mare într-un pachet de buzunar. Galaxy Z Fold 2 oferă acest lucru, dar este destul de gros și greu, cu 16,8 mm și 282 grame. Această grosime și greutate suplimentară nu este o mare problemă atunci când lucrați la birou sau acasă. Dar când suntem pe stradă, la sala de sport sau purtăm pantaloni scurți sau o ținută mai ușoară, greutatea lui Galaxy Z Fold 2 se simte. Câteodată chiar este obositoare și o simțiți după o utilizare prelungită cu o singură mână. Am dori un Samsung Galaxy Z Fold 3 mai siluet și mai ușor într-un design pliat.

Vrem sistem de camere emblematice pe viitorul Galaxy Z Fold 3. Până în prezent, telefoanele pliabile Samsung nu au cele mai bune camere Samsung în momentul lansării. Nici Samsung Galaxy Z Flip și nici Galaxy Z Fold 2. De exemplu, Fold 2 nu are camera de 108MP și obiectivul zoom periscop, o caracteristică principală a ultimelor trei flagship-uri Galaxy.

Flagship – nava amiral. Este cea mai importantă navă a unei flote, este prima, cea mai mare, mai rapidă și mai puternică. Termenul „flagship” a devenit o metaforă utilizată pentru a se referi la cele mai scumpe produse ale unei companii.

Inițial, pe Galaxy Z Fold 2, am iertat Samsung pentru utilizarea unui sistem de cameră „mai mic”. Am crezut că este imposibil din punct de vedere fizic să se potrivească un obiectiv periscop în Fold 2. Această cameră este mai groasă și ocupă mai mult spațiu decât celelalte camere. Dar apoi Huawei a pus o astfel de cameră pe telefonul său Huawei Mate X2. Acum nu mai există scuze pentru Samsung – așteptăm un obiectiv zoom periscop în Galaxy Z Fold 3.

Un ecran exterior mai mare și S-Pen pe viitorul Fold

O îmbunătățire majoră pe care Samsung a făcut-o cu Galaxy Z Fold 2 față de Fold-ul original a fost mărirea ecranului exterior. Această creștere a avut loc în special pe verticală. Acest lucru a dus ecranul exterior a lui Fold 2 la un raport de aspect de 25: 9, care este foarte înalt și îngust, dar și incomod. Tu trebuie înțeles greșit. Acest ecran poate fi folosit pentru majoritatea sarcinilor. Dar tastatura se simte cam înghesuită și parcă unele aplicații nu sunt în largul lor.

Am vrea să vedem pe Galaxy Z Fold 3 un ecran exterior mai larg și mai mare. Undeva mai aproape de un raport de aspect mai convențional, un 21:9. Acest lucru ar face ca atunci cârd este pliat smartphone-ul să se simtă ca un telefon normal.

Suport S-Pen pe Galaxy Z Fold 3. Au fost zvonuri conform cărora Galaxy Z Fold 2 de anul trecut ar veni cu stiloul S-Pen Samsung. Nu s-au adeverit. Dar, cu Samsung Galaxy S21 Ultra cu suport S-Pen, ne gândim la apariția stiloului și pe viitorul Fold 3.

Cu toate acestea, pentru ca un stylus să funcționeze bine pe Fold 3, trebuie rezolvată o problemă de pe Fold 2. Ecranele originale de pe Fold și Z Fold 2 au o cută verticală pe mijlocul ecranului. Deși nu este prea vizibilă pentru ochi, dacă privești din unghi este vizibilă. Se simte și la atingere. Cuta nu este profundă, da ar perturba scrierea sau desenarea cu stylus-ul pe ecran. Prin urmare, dacă Galaxy Z Fold 3 vrea S-Pen, cuta trebuie redusă la minimum sau să dispară.

O astfel de tehnologia este deja disponibilă. Mate X2, ThinkPad X1 și Motorola Razr 5G au ecrane pliabile cu o cută foarte mică. Samsung ar putea lua în considerare această opțiune pentru a reduce cutele.

Comutator de raport de aspect pentru aplicații neoptimizate

Ecranului principal de 7,6 inch și ecranul exterior de 6,3 inch de pe Fold 2 au raporturi de aspect neconvenționale. Aceasta înseamnă că aplicațiile care nu sunt optimizate special pentru Galaxy Z Fold 2 au trei opțiuni de afișare. Afișare în formă normală de smartphone cu cutie poștală; Afișare în format întins pentru a umple ecranul, dar deschide posibilitatea distorsiunii; și afișare integral prin decupare, ceea ce înseamnă că marginile aplicației pot să nu apară pe ecranul lui Fold 2.

Sigur, producătorii de aplicații își pot optimiza aplicațiile pentru a se încadra perfect în aceste ecrane pliabile. Aplicațiile Samsung fac deja toate acestea. Totuși este foarte nerealist să vă așteptați ca fiecare producător de aplicații să facă acest lucru. Nu trebuie să uităm că deocamdată piața pliabilă este încă de nișă.

Nu este o problemă prea mare pe Galaxy Z Fold 2 pentru majoritatea aplicațiilor bazate pe cuvinte. Dar aplicații foto precum Instagram sunt mai dificil de gestionat. Distorsionarea unei imagini prin întinderea acesteia nu este în mod evident ideală, astfel încât Instagram pe ecranul mare al Galaxy Z Fold 2 trebuie să ruleze într-un format decupat care să taie partea de sus și de jos.

Dar așteptăm de la Samsung Galaxy Z Fold 3 opțiunea de a schimba rapid raportul de aspect între între cele trei opțiuni în timp real. Poate un buton pop-up pe ecran, un gest cu mai multe degete sau o comutare rapidă în panoul de navigare. Samsung poate face o îmbunătățire aici.

Durabilitate sporită Samsung Galaxy Z Fold 3

Pentru unii oameni, telefoanele pliabile sunt încă sinonime cu „fragile”. Nu credem acest lucru. Am testat pe Samsung Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Sunt surprinzător de rezistente. Ambele au funcționat și funcționează fără probleme, sigur cu o anumită precauție în utilizarea zilnică. Da, cu Galaxy Fold au fost probleme, rezolvate între timp.

Deci, pentru Galaxy Z Fold 3, am vrea o durabilitate crescută. Sigur că rezistență la apă și praf IP68 este foarte puțin probabilă pentru un dispozitiv pliabil. Dar măcar un rating IP mai mic, similar cu cel observat în căști, cum ar fi IPX3 sau IPX4, îl așteptăm.

Dacă Samsung nu poate oferi o creștere a rezistenței telefonului sau un rating IP, atunci am vrea măcar extinderea perioadei de garanție de la un an la 18 luni sau chiar doi ani. Samsung este încrezător în durabilitatea lui Fold 2, deoarece oferă o perioadă de returnare de 100 de zile, conform XDA-Developers. Astfel clienții au o asigurare suplimentară că pliabilele nu sunt chiar atât de fragile.

Cu Galaxy Z Fold 3 la o jumătate de an distanță, probabil că majoritatea schimbărilor hardware au fost deja stabilite. Dar sperăm că viitorul Fold 3 va avea măcar unele din doleanțele de mai sus. Dar Samsung este pionierul categoriei pliabile, așa că ne așteptăm la mai multe lucruri noi de la viitorul pliabil al companiei.