Galaxy Z Fold 4 va avea o cameră in-display mai puțin vizibilă

191
Galaxy Z Fold 4 va avea o camera in display mai putin vizibila
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung a făcut eforturi pentru ca smartphone-urile pliabile să fie mai ieftine și mai populare. Acest efort continua cu lansarea noilor telefoane pliabile de a patra generație, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4, mai târziu în acest an. Se așteaptă ca noile modele să aducă o mulțime de îmbunătățiri față de predecesorii lor. Un domeniu cheie de îmbunătățire pentru Fold 4 ar putea fi camera selfie de sub afișaj – Under-Display Camera (UDC).

Potrivit lui Ice Universe, Samsung Galaxy Z Fold 4 va avea o cameră selfie in-display de interior acoperită cu mai mulți pixeli decât Samsung Galaxy Z Fold 3. Sursa susține că vor fi „cel puțin 400 de pixeli” pe partea afișajului care acoperă camera. Modelul de anul trecut, adică Galaxy Z Fold 3, avea 172 de pixeli în acea zonă. Galaxy Z Fold 4 ar putea avea și camerele din spate de vârf. Dacă informațiile anterioare sugerau o cameră principală de 108MP, acum știm că va fi una de 50 de megapixeli.

Afișaj mai performant pe Samsung Galaxy Z Fold 4

O densitate mai mare a pixelilor deasupra camerei selfie din interior ar face camera mai puțin vizibilă. În același timp, această camera ar permite o calitate mai bună a imaginilor luate. Fotografiile și videoclipurile nu vor apărea pixelate. Cu toate acestea, densitatea pixelilor de deasupra camerei de sub afișaj nu va fi aceeași cu restul acestui afișaj. Pentru a ajunge suficientă lumina în cameră pixelii din această zonă sunt mai distanțați. Conform AndroidHeadlines, Samsung Galaxy Z Fold 4 îmbunătățește substanțial lucrurile față de Fold 3.

Galaxy Z Fold 3 nu a impresionat cu tehnologia sa UDC pentru camera selfie interioară. Samsung trebuie să îmbunătățească acest lucru cu modelul 2022. Zvonurile sugerează că va fi o nouă cameră de 10MP pe ecranul interior. Dar o densitate mai mare a pixelilor deasupra camerei înseamnă că Samsung trebuie, de asemenea, să găsească alte modalități pentru ca mai multă lumină să ajungă la senzor.

Tehnologia UDC – Under-Display Camera sau Camera sub afișaj, permite companiei Samsung să ascundă o cameră selfie în spatele ecranului. Pixelii afișajului din zona camerei sunt mai puțini pentru a permite fotografii prin sticla ecranului.

În timp ce tehnologia UDC de pe Galaxy Z Fold 4 va fi evident îmbunătățită, Samsung nu se oprește aici. Camera selfie de pe ecranul extern va fi și ea mai mare. Noul pliabil va aduce, de asemenea, îmbunătățiri în numeroase alte domenii. Viitorul pliabil va avea o formă mai boxată și va avea rame mai înguste. Fold 4 va primi și un afișaj flexibil îmbunătățit, cuta va fi aproape invizibilă, cu o sticlă UTG – Ultra-Thing Glass mai durabilă și mai rezistentă la zgârieturi.