Galaxy Z Fold 5 poate fi o dezamăgire, puține upgrade-uri majore

224
Galaxy Z Fold 5 ar putea fi o dezamagire
Sursa foto: via tomsguide.com

Telefoanele pliabile sunt în mod inerent interesante, dar sunt până acum și extrem de scumpe pentru mulți cumpărători. Pentru viitoarele modele pliabil prețul lor de achiziție trebuie să fie bine justificat și este important ca noile modele să vină cu upgrade-uri majore. Cu toate acestea, Samsung Galaxy Z Fold 5 nu pare să ofere prea multe lucruri noi.

Cel puțin asta rezultă din ultima postarea a lui Ice Universe – @UniverseIce – un leaker cu un palmares bun în privința telefoanelor Samsung. Ice Universe susține că Galaxy Z Fold 5 va avea un ecran exterior pe capac de 6,2 inch (15,75 centimetri). Adică la fel ca Samsung Galaxy Z Fold 4. Într-un alt tweet, el spune că „designul a fost confirmat și nu va fi schimbat” atât pentru Galaxy Z Fold 5, cât și pentru Galaxy Z Flip 5.

Galaxy Z Fold 5 cu puține upgrade-uri majore

Formularea din acest din urmă tweet este puțin ambiguă. El ar putea spune că designul pe care Samsung îl va folosi va fi același ca cel de anul. Chiar dacă se referă numai la design în ultima postare, prezența aparentă a ecranului extern de aceeași diagonală cu cel aflat pe Galaxy Z Fold 4 sugerează că probabil nu vor exista modificări majore de design.

Dar, s-ar putea să existe o diferență mică între telefonul viitor și modelul actual, potrivit TechRadar. Numai prezența unei noi balamale va duce la acest lucru. Vă reamintim că Fold 5 va avea o nouă balama, tip strop de apă, care i-ar putea schimba puțin aspectul.

Balamalele Elastic Memory Composite Hinges (EMCH) au fost testate la bordul navetei spațiale Discovery. Acset tip de balama a fost proiectat pentru a amortiza și a menține ferm ușile la deschidera /închidera în spațiu la gravitație zero.

Este posibil ca Samsung Galaxy Z Flip 5 să vină cu puține upgrade-uri, deoarece este un telefon relativ accesibil. Dar, pentru un telefon mai scump, cum va fi Galaxy Z Fold 5, sunt cu siguranță nevoie de îmbunătățiri. Desigur, avem unele rețineri în privința unor noutăți mari, dar @UniverseIce vorbește aici doar despre design și ecranul extern. În acest fel sperăm să vedem îmbunătățiri semnificative ale specificațiilor. Numai că, sunt și alte surse care sugerează că este puțin probabil să vedem noutăți majore pe următorul Fold.

Camera principală de 50MP se pare că va rămâne și ea

Dacă informații apărute până acum sunt exacte, atunci nu doar designul lui Fold 5 ar putea fi similar cu Z Fold 4. Camerele sale ar putea fi și ele comparabile, o altă sursă susținând că Z Fold 5 va avea o cameră principală de 50MP, la fel ca modelul actual. De asemenea, am auzit că telefonul va veni cu aceleași opțiuni de stocare ca și Z Fold 4 și, se presupune, că nu va avea nicio actualizare majoră a specificațiilor.

În afară de o schimbare a designului balamalei, singurul lucru care se va schimba sigur este procesorul. Prezența unui cip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 este sigură pe Galaxy Z Fold 5. Acest lucru îl va face mai puternic decât actualul Galaxy Z Fold 4. Dar, considerăm că este prea puțin pentru noul model pliabil tip carte ce va fi lansat în august de Samsung.

Așadar, dacă nu începem să auzim despre alte funcții interesante în lunile următoare, Samsung Galaxy Z Fold 5 s-ar putea lupta să se claseze printre cele mai bune telefoane pliabile.