Galaxy Z Fold 6: știm totul despre viitorul telefon pliabil Samsung

77
Galaxy Z Fold 6
Sursă foto: AndroidHeadlines

După ce am aflat toate detaliile despre Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra, acum știm totul și despre Samsung Galaxy Z Fold 6. Cunoscutul Evan Blass a distribuit pagina oficială a produsului pentru Fold 6 de la Samsung. Conține toate caracteristicile cheie ale viitorului pliabil împreună cu specificații detaliate. Firma coreeană va lansa pe Flip 6 și Fold 6 la următorul său eveniment Galaxy Unpacked, miercuri 10 iulie.

Samsung a fost prima companie care a realizat un pliabil rezistent la apă. A realizat această performanță cu modelele sale de a treia generație în 2021. Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 au avut un rating IPX8. Compania nu a îmbunătățit lucrurile cu următoarele două generații, potrivit AndroidHeadlines. Dar anul acesta a făcut ca Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6 să fie rezistente la praf datorită unui rating IP48. Nu este la fel de sigur ca ratingul IP68 de pe alte flagship-uri Galaxy, dar cu siguranță un upgrade mare de durabilitate.

Au fost mai multe zvonuri că Fold 6 va avea un cadru din titan. Din păcate, zvonurile nu par să se fi materializat. Această pagină de produs de la Evan Blass spune că Galaxy Z Fold 6 are un cadru Armor Aluminium cu protecție Gorilla Glass Victus 2. Este neschimbat față de Samsung Galaxy Z Fold 5 anul trecut. Au existat multe zvonuri că Samsung pune pe noul pliabil la un cadru de titan cum are Samsung Galaxy S24 Ultra. Sperăm ca în final această informație să fie inexactă și să primim totuși un cadru din titan.

Titanul a fost descoperit în Cornwall, Marea Britanie, de către clericul și mineralogul englez William Gregor în 1791. A fost numit Titan de chimistul german Martin Heinrich Klaproth după titanii mitologiei grecești.

Cealaltă schimbare mare pe care Galaxy Z Fold 6 o aduce este în designul său. Noul Fold are un corp, când este pliat, similar cu Galaxy S24 Ultra. Samsung a scurtat ușor dispozitivul (cu 1,4 mm) și l-a făcut mai lat (cu 1 mm) decât Fold 5. De asemenea, este semnificativ mai subțire. Viitorul pliabil are doar 5,6 mm grosime când este desfășurat și 12,1 mm când este pliat. Cântărește 239 de grame, în scădere de la 253 de grame la Galaxy Z Fold 5.

Sursă foto: AndroidHeadlines

În ciuda construcției mai subțiri și mai ușoare, Galaxy Z Fold 6 păstrează o baterie de 4.400 mAh. Fanii nu vor fi mulțumiți, chiar dacă Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy va ajuta foarte mult performanța bateriei. Specificațiile sale de încărcare nu sunt menționate, dar scurgerile anterioare au spus că noul Fold nu se va încărca mai repede decât Fold 5, adică la viteze de 25W. Va suporta încărcarea wireless și inversă.

Datorită unui design mai larg și ramelor mai subțiri, afișajul exterior a lui Galaxy Z Fold 6 măsoară acum 6,3 inch (16 cm) în diagonală. Este puțin mai mare decât ecranul de 6,2 inch al lui Fold 5. Este mai lat decât înainte, mai aproape de un ecran obișnuit de smartphone. Ecranul este de tip Dynamic AMOLED 2X și ar trebui să aibă o rată de reîmprospătare de 120Hz. La fel este rata de actualizare și pe ecranul interior. Acest ecran interior are tot 7,6 inch, la fel ca Fold 5. Ecranul intern acceptă S Pen și are o luminozitate de 2.600 niți.

Au fost informații despre noi funcții S Pen alimentate de AI, dar nu se specifică nimic de către Evan Blass. Cu toate acestea, ne așteptăm la funcții Galaxy AI, cel puțin Note Assist și Interpreter. Ecranul mare al lui Galaxy Z Fold 6 îl face un instrument la îndemână pentru traducerea live și transcrierea limbilor vorbite. Modelul Flip 6 poate afișa text tradus pe ecranul său de copertă. Nu este clar dacă Fold are aceeași caracteristică.

Departamentul foto nu s-a schimbat pe Fold 6 față de Fold 5. Sunt trei camere la spate, cu una principală de 50MP, una ultrawide de 12MP și o cameră cu zoom 3x de 10MP. În față, există o cameră selfie de 10MP, în timp ce o altă cameră selfie se află pe ecranul interior. Este o cameră de 4MP bună pentru apeluri video, mai puțin bună pentru selfie-uri.

Procesorul Snapdragon 8 Gen 3 (For Galaxy) este la bord. Acest cip, fabricat de Qualcomm exclusiv pentru Samsung, este pe Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ și Galaxy S24. Procesorul este însoțit de 12GB RAM ca standard și vine în variante de stocare de 256, 512GB și 1TB.

Celelate caracteristici și specificații rămân neschimbate față de Galaxy Z Fold 5. Asta înseamnă cu nu este Wi-Fi 7 la bord, doar Wi-Fi 6E. Fold 6 are difuzoare stereo, suport Samsung DeX, NFC, UWB (Ultra-Wideband) Bluetooth v5.3 și USB-C 3.2 Gen 1. Are două sloturi SIM și acceptă și eSIM, deși nu puteți utiliza mai mult de două SIM-uri deodată.