Gmail primește o interfață optimizată pentru telefoanele pliabile

209
Gmail
Sursă foto: via Newsd

Google a lansat o nouă interfață pentru aplicația sa de poștă electronica Gmail. După această actualizare aplicația este acum optimizată pentru telefoane pliabile, cum ar fi Samsung Galaxy Z Fold 4. Sigur că, toate telefoane pliabile Android vor beneficia de noua interfață. Aceasta are un aspect cu două ferestre, care permite utilizatorilor să-și vadă căsuța de e-mail în jumătatea stângă a ecranului, în timp ce un e-mail deschis este afișat în partea dreaptă.

Această actualizare are scopul de a face multi-taskingul mai ușor și de a salva utilizatorii de necazul de a comuta înainte și înapoi între căsuțele lor de e-mail și e-mailuri. Fereastra din stânga arată căsuța de e-mail și alte foldere, în timp ce panoul din dreapta arată e-mailul selectat. Bara de căutare este situată deasupra căsuței cu scrisorile primite, iar butonul Compune este vizibil în panoul din stânga. Potrivit GizmoChina, bara de jos se întinde pe lățimea întregului ecran.

Gmail primește o interfață optimizată pentru telefoanele pliabile

Schimbarea este probabil aplicabilă doar telefoanelor pliabile tip carte, lăsând Galaxy Z Flip și Motorola Razr pe dinafară. Noua interfață nu se limitează doar la aplicația de poștă electronica Gmail a companiei Google. Este disponibilă și pentru Google Meet și Chat. Utilizatorii pot comuta cu ușurință între aplicații și servicii fără a fi nevoiți să ajusteze dimensiunile ferestrelor.

Google s-a concentrat în ultimul timp tot mai mult pe telefoane și tablete pliabile. Această nouă interfață face parte din eforturile sale de a oferi o experiență de calitate pentru utilizator pe dispozitivele cu ecran mare. Google a lansat, de asemenea, un nou sistem de operare pentru tablete, Android 12L. Acesta este conceput special pentru dispozitivele cu ecran mare și se află deja pe Galaxy Z Fold 4 și alte tablete Galaxy Tab, cum ar fi seria Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8.

Gmail este cea mai populară platformă de e-mail, cu peste 1,8 miliarde de utilizatori (2022) la nivel global. 75% dintre utilizatori își accesează e-mailul de pe dispozitivele mobile. ~33,3 miliarde de e-mailuri au fost trimise/primite zilnic în 2022.

Android 12L dispune de o umbră de notificare divizată vertical, care oferă utilizatorilor mai multe informații dintr-o privire. De asemenea, include o bară de activități care facilitează comutarea între sarcini și lansarea aplicațiilor.

Cu interesul reînnoit al Google pentru telefoanele și tabletele pliabile probabil pentru compania intenționează să-și lanseze propria tabletă și telefon pliabil în viitor. Odată cu noua interfață pentru Gmail, Google își arată angajamentul de a oferi o experiență perfectă pentru utilizatori pe aceste dispozitive și este dispus să investească în noi trucuri software pentru a realiza acest lucru.