JBL îmbină designul retro cu Hi-Fi clasic și tehnologia modernă la CES 2023

392
JBL imbina designul retro cu Hi-Fi clasic si tehnologia moderna la CES 2023
Sursa foto: via techradar.com

Una dintre companiile care au lansat o mulțime de noutăți la CES 2023 a fost JBL. Subsidiara Samsung Electronics și specialistă în tehnologia audio a venit cu o mulțime de echipamente Hi-Fi revizuite la Las Vegas, alături de noi bare de sunet, căști și difuzoare portabile.

Plină cu stiluri retro, noua gamă Hi-Fi din seria Classic pentru 2023 are un amplificator integrat complet nou, CD player, platană, precum și un streamer de muzică de ultimă generație. Cu materiale ca furnir de nuc și finisaje din metal periat, gama menține designul cu tentă nostalgică al amplificatorului integrat JBL SA750 Limited Edition lansat cu câțiva ani în urmă. A fost lansat pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a JBL alături de difuzoarele L100 Classic.

JBL deținută de Harman Audio International, dar și alte companii de renume din industria audio Hi-Fi cum ar fi, Mark Levinson, Arcam, Harman / Kardon, Infinity, Bang & Olufsen sau Revel, sunt toate deținute de Samsung Electronics.

Multe noutăți lansate de JBL la CES 2023

Amplificator SA350. La fel ca SA750, noul amplificator integrat SA350 se mândrește cu un amplificator puternic de clasă G, potrivit TechRadar. Pe lângă acesta are suport pentru cel mai recent codec aptX Adaptive Bluetooth pentru streaming audio wireless de înaltă rezoluție, cu latență scăzută, de până la 24 de biți/192 kHz. Amplificatorul va costa aproximativ 2.000$. Ca specificații are 90W de putere pe canal, 3x RCA stereo, fono MM/MC, plus trei intrări digitale (1x optic, 2x coaxial).

Sursă foto:TechRadar

CD player CD350 Classic. Între timp, CD player-ul CD350 Classic dispune de un DAC intern de înaltă rezoluție pentru „sunet perfect”. Are o rezoluție de fișiere de până la 24 de biți/96 kHz acceptată printr-un port USB-A. În același timp sistemul de streaming audio digital de ultimă generație MP350 dispune de AptX Adaptive Bluetooth pentru sunet wireless de înaltă rezoluție, cu latență redusă de pe dispozitivele dvs. mobile. Cu un preț de ~700 USD, Wi-Fi-ul încorporat vă permite să transmiteți în flux dintr-o serie de servicii de streaming cu Spotify Connect, Tidal Connect, Google Chromecast și Apple AirPlay, toate acceptate.

JBL a fost fondată de James Bullough Lansing, un inginer audio american și proiectant de difuzoare. Acesta a înființat două companii audio care îi poartă numele, Altec Lansing și JBL, aceasta din urmă a primit numele inițialelor sale.

JBL TT350 Classic. În altă parte a gamei, JBL TT350 Classic vine cu aspect elegant. Este o placă turnantă (pick up) cu acționare directă, cu un platou greu din aluminiu turnat sub presiune și un braț curbat din aluminiu. Acesta vine cu un cartuș cu magnet mobil Audio-Technica „de înaltă calitate” într-un dispozitiv detașabil. Are un preț de 1.000 USD. Toate produsele de mai sus urmează să fie lansate la vânzare la jumătatea anului.

Sursă foto: TechRadar

Placa Spinner BT și o nouă bară de sunet

Spinner BT. În afara gamei Classic, JBL a dezvăluit și o nouă placă turnantă Bluetooth, numită Spinner BT. Deși nu se vede aici un lemn de nuc, are totuși un aer retro de la sfârșitul anilor 70. Spinner BT are un finisaj din plastic negru și portocaliu, completat de un covoraș cu patrate.

Spinner BT (foto sub titlu) are caracteristica mult mai modernă de streaming aptX HD la bord, deck-ul prezentând și o ieșire analogică comutabilă pentru etapa phono pentru conectarea la o componentă Hi-Fi clasică sau direct la o pereche de difuzoare active.

Spinner BT va fi lansat până în a doua jumătate a anului, cu un preț de aproximativ 399 USD. Ar putea fi modelul Bluetooth perfect accesibil pentru cele mai bune plăci de pe piață, dacă accentul obișnuit al JBL pe calitatea sunetului rezistă.

Bara de sunet JBL Bar 1300. Pasionații de home theater vor fi interesați de noua bară de sunet Dolby Atmos de vârf a JBL. JBL Bar 1300 are 15 canale audio masive și se bazează pe designul versatil predecesorilor Bar 9.1 și Bar 1000. Ca în cazul acelor sisteme, caracteristica cheie a lui Bar 1300 este o pereche de difuzoare wireless spate. Are baterii reîncărcabile, plus un subwoofer fără fir, noul sistem crescând numărul de drivere cu aprindere la șase care umple încăperea de sunet.

Bar 1300 dispune, de asemenea, de algoritmul JBL MultiBeam. Acesta ajută la crearea unui sunet mai larg prin transmiterea sunetului de pe pereți. Mai are tehnologie PureVoice pentru optimizarea dialogului filmelor și suport pentru formatul audio 3D rival DTS:X, precum și Dolby Atmos.

JBL Bar 1300 va fi pus în vânzare la mijlocul lunii februarie 2023 la un preț de 1.555$. Va fi un candidat puternic la cele mai bune bare de sunet Dolby Atmos.

Noi căști wireless și boxe lansate de JBL la CES 2023

JBL Tune Beam. Noile căști JBL Tune Beam arată ca rivali direcți pentru Apple AirPods Pro 2 și Samsung Buds 2 Pro datorită designului lor de izolare a zgomotului. Noul set include drivere de 6 mm, Bluetooth 5.3, 12 ore de redare sau zece ore cu ANC anulat. Căștile au rezistență la apă și praf IP54. Setul va avea un preț de 100$ și urmează să fie lansat în luna iunie.

Sursă foto: TechRadar

JBL Endurance Peak 3. Pentru sportivi, există Endurance Peak 3, o actualizare a in-ear-urilor prietenoase cu antrenamentul de anul trecut. Căștile au drivere noi de 10 mm despre care JBL spune că sunt reglate pentru bas prietenos pentru sport. Au o durată totală de redare de 50 ore.

Sursă foto: TechRadar

Între timp, un design PowerHook reîmprospătat cu tehnologia TwistLock își propune să ofere o potrivire și mai sigură pentru sesiunile de alergare intense. Endurance Peak 3 va fi pus în vânzare luna viitoare la un preț de 100$. Recent compania JBL a lansat recent noi seturi de căști wireless: JBL Tour Pro 2 și JBL Tour One M2.

JBL Go 3 Eco. În cele din urmă, linia audio portabilă JBL primește și două noi boxe Bluetooth Eco-Edition. JBL Go 3 Eco și JBL Clip 4 Eco sunt compatibile cu Bluetooth 5.1 și vin cu carcase fabricate în proporție de 90% din plastic reciclat. Grătarul difuzorului și mânerele de frânghie sunt realizate din țesătură 100% reciclată.

Clip 4 mai mare oferă 10 ore de redare, în timp ce Go 3 atinge maxim cinci ore de redare a muzicii. Ambele difuzoare sunt programate să ajungă pe piață în aprilie și vor fi disponibile în culorile Forest Green, Ocean Blue și Cloud White. JBL Clip 4 Eco va costa 79,95 USD iar Go 3 Eco 49,95$.