Samsung primește 48 de premii la concursul internațional IDEA 2020

727
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Compania Samsung a anunțat că a primit 48 de premii de design IDEA 2020. Aceste premii, cele mai renumite în SUA, sunt acordate de Industrial Designers Society of America (IDSA). Premiile includ un Best in Show, o medalie de aur, patru de argint și patru de bronz. Premiile precum și numeroasele recunoașteri suplimentare sunt pentru pentru creativitate în design interactiv, concept de design avansat și design de durabilitate.

Premiile IDEA 2020 pentru Samsung includ nu numai premiile de design de top pentru creațiile creative, de ultimă generație, ci și produsele care se întind pe mai multe categorii. Acestea reprezintă excelența Samsung în designul stilului de viață pentru consumatori cu o estetică elegantă, precum și design-uri interactive și durabile care reflectă valorile sociale și un spectru larg de expertiză profesională.

IDEA 2020, foarte multe premii pentru Samsung

IDEA 2020, găzduită de Societatea de Designeri Industriali din America (IDSA), se desfășoară anual din 1980. Privite pe scară largă ca fiind cele mai influente premii de design din America de Nord, IDEA consideră inovația de proiectare, avantajul pentru utilizator și beneficiul societății ca parte a criteriilor sale pentru selectarea premianților.

BESPOKE Family Hub UX a câștigat aurul pentru oferirea de experiență centrată pe utilizator și inovație. Bazat pe o perspectivă orientată către consumatori, UX permite utilizatorilor să partajeze și să creeze fotografii și rețete prin ecranul frigiderului. În plus, conectivitatea cu aplicațiile mobile le permite consumatorilor să se bucure de acces la distanță la frigider indiferent de locația lor.

Industrial Designers Society of America este o organizație non-profit care promovează practica și educația în designul industrial. A fost fondată în 1965. În 1980, societatea a înființat Premiile Internaționale de Excelență în Design (IDEA).

Frigiderul BESPOKE a câștigat o medalie de argint pentru designul său modular personalizabil. Frigiderul permite utilizatorilor să aleagă culorile, materialele și configurația potrivită pentru stilurile de viață și preferințele individuale. Frigiderul BESPOKE a câștigat deja un premiu de aur la International Forum (iF) Design Award 2020.

Juriul IDEA 2020 a onorat Samsung cu „Best-in-Show”, un premiu special pentru BESPOKE Family Hub UX și Frigiderul BESPOKE. A fost recunoscută astfel realizările Samsung în excelența designului centrat pe consumator.

Televizorul Samsung QLED Q950TS 8K a fost premiat

Soluția Upcycling de la Samsung pentru ambalaje TV a primit o medalie de argint pentru ambalajele personalizabile. Samsung a adoptat reciclarea în materiale de ambalare a televizoarelor sale Lifestyle – The Frame, The Serif și The Sero. Ambalajul acestor produse a fost conceput pentru a încuraja consumatorii să creeze piese inovatoare de mobilier mic pentru nevoile personale. Ambalajul a câștigat și CES Innovation Awards 2020 pentru conceptul său inovator și contribuția la protecția mediului.

În plus, Samsung Q950TS, un televizor QLED 8K și Sistemul de identitate vizuală Serif, au câștigat, de asemenea, medalii de argint.

Au primit medalii de bronz: Galaxy Fold; Cuptorul cu microunde Infinite Line; Sistemul de identitate vizuală Sero; și produsele IoT Inclusive. Acesta din urmă este un concept avansat de design care utilizează recunoașterea sunetului AI pentru a ajuta persoanele cu probleme de auz.

Proiectarea valorifică din ce în ce mai mult interacțiunea dintre produse și experiențele utilizatorilor”. A spus Dontae Lee, vicepreședinte executiv și șeful Centrului de proiectare corporativă la Samsung Electronics, conform News Samsung. „Samsung va continua să ofere experiențe semnificative clienților și valori sustenabile cu tehnologii inovatoare și modele diferențiate.”

Ceremonia International Design Excellence Awards (IDEA) 2020, a avut loc pe 16 septembrie. Conferința internațională de design are loc timp de două zile, în perioada 17-18 septembrie.