Samsung domină piața pliabilă, livrările globale au crescut cu 66,6%

214
Telefoane pliabile Samsung
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Telefoanele pliabile sunt acum în vogă, tot mai multe companii își lansează propriile pliabile, tip Flip sau Fold. Livrările de telefoane pliabile au crescut vertiginos în 2022, unitățile livrate la nivel mondial ajungând la 13,5 milioane – o creștere de 66,6% față de livrările din 2021. Samsung nu are momentan adversar pe această piață.

Dar impulsul actual impresionant de creștere nu a dus la o cotă globală foarte mare a acestui segment pe piață globală a telefoanelor mobile. Dispozitivele pliabile au ocupat o cotă de piață, din piața telefoanelor mobile, de doar aproximativ 1,1% în 2022. Vânzările solide ale companiei Samsung de telefoane Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Flip 4 au ajutat la atragerea clienților spre acest segment mobil, conform firmei de cercetare IDC.

Livrările globale de telefoane pliabile în creștere, Samsung pe primul loc

Recenta lansare a Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 va pune din nou în lumina reflectoarelor întreaga categorie. Samsung continuă să fie standardul de aur pentru dispozitivele pliabile de pe piață”. A declarat Anthony Scarsella, manager de cercetare la IDC, potrivit CRN. „Noile lansări de la Samsung au adus îmbunătățiri incrementale, dar critice față de predecesorii lor. Succesul Samsung ar trebui să fie un indicator puternic al modului în care dispozitivele pliabile vor evolua și vor atrage consumatorii”.

Prețul în continuare ridicat, totuși, este încă un punct de blocare pentru consumatori, a adăugat Scarsella de la IDC. Prețul de pornire a lui Flip 4 poate fi acceptat având în vedere că majoritatea bunurilor de larg consum au înregistrat creșteri de preț în 2022.

IDC – International Data Corporation este o companie de cercetare de piață înființată în 1964. A fost fondată de Patrick Joseph McGovern, care și-a vândut mașina pentru a fonda compania. Are peste 1.000 de analiști în mai mult de 110 țări.

IDC prognozează că livrările de telefoane pliabile vor ajunge la 41,5 milioane de unități în 2026. În acest timp, pliabilele vor avea o rată anuală de creștere de 38,7%. Aceasta este o veste bună pentru producători, a spus IDC.

Telefoanele mobile clasice vor fi majoritare și în viitorul apropiat

Cu toate acestea, smartphone-urile tradiționale nu sunt sunt de domeniul trecutului. Majoritatea telefoanelor mobile vor rămâne pe o platformă cu ecran tactil mai tradițional. „Cea mai mare întrebare azi este dacă pliabilul va deveni popular în curând? Din păcate, răspunsul este nu”. A declarat Nabila Popal, director de cercetare la IDC „Pentru mine, mainstream înseamnă volum, iar volumul este dominat de telefoane mai ieftine, sub 400 de dolari”.

Samsung a certat Apple pentru reticența de a intra în lupta pliabilă într-o campanie de marketing recentă. IDC este de partea Apple aici, spunând că ar fi mai bine să nu vă grăbiți în domeniul pliabil. „Ar putea fi tentant pentru furnizori să vină cu prețuri de vânzare mai mici pentru a genera o creștere a vânzărilor. Dar, cred că nu este o mișcare bună, mai ales nu în detrimentul calității și al experienței utilizatorului”. A mai spus Nabila Popal.