Samsung Galaxy Dual Fold cu suport S Pen brevetat la WIPO

166
Galaxy Dual Fold cu suport S Pen brevetat de Samsung
Sursa Foto: letsgodigital.org

Anul trecut Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au fost lansate ca telefoane pliabile de a treia generație. În fundal, producătorul sud-coreean lucrează de ceva timp la modele complet noi. De exemplu, luați în considerare un smartphone slide cu un afișaj roll-up. Compania dezvoltă, de asemenea, un telefon pliabil dublu cu două balamale și trei părți de afișare. Recent Samsung a brevetat un smartphone Galaxy cu pliere dublă avansată, cu un suport pentru stilou integrat pentru a stoca S Pen. Îl numim aici Samsung Galaxy Dual Fold.

Samsung Galaxy Dual Fold se pliază într-o forma literei „Z”. Aceasta înseamnă că o parte poate fi pliată înainte și o parte a ecranului în spate. De-a lungul anilor, Samsung Electronics a solicitat în mod repetat un brevet pentru un astfel de tip de dispozitiv. La sfârșitul anului trecut, am scris despre un astfel de smartphone Samsung cu tehnologie de încărcare wireless inversă.

De data aceasta, compania a prezentat o nouă documentație care se concentrează în întregime pe S Pen. Galaxy Z Fold 3 este primul telefon pliabil al mărcii cu suport pentru S Pen. Acum că Samsung poate să facă S Pen-ul să funcționeze pe un ecran flexibil, este de așteptat ca viitoarele modele pliabile ale mărcii să fie echipate și cu suport pentru stylus. S Pen-ul va fi mult mai eficient pe Samsung Galaxy Dual Fold cu o suprafață de afișare mare.

Pe 23 iulie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO. Documentația de 66 de pagini intitulată „Dispozitiv electronic pliabil care cuprinde stilou” a fost publicată pe 27 ianuarie 2022, conform LetsGoDigital. Documentația extinsă arată un telefon Samsung Galaxy Dual Fold care poate fi pliat în formă de Z.

Samsung Galaxy Dual Fold cu suport S Pen

Nu este nevoie de un afișaj frontal separat. Partea din dreapta a afișajului în poziția deschisă formează afișajul frontal atunci când pliați telefonul. În spatele acestei părți de afișare, este făcută o adâncitură pentru S Pen. Exact vizavi, în partea de mijloc, a fost făcută și o adâncitură. În acest fel, puteți plia complet telefonul, iar S Pen-ul va fi prins între ele. Stylusul este, de asemenea, ținut în poziție magnetic – similar cu seria Galaxy Tab.

Cel mai puternic magnet din lume poate să producă un câmp magnetic de 13 tesla – de ~280.000 de ori mai puternic decât câmpul magnetic al Pământului. Poate ridica un portavion de ~100.000 de tone! Este folosit în proiectul ITER din Franța.

Deoarece S Pen-ul este ținut magnetic pe loc, nu va cădea doar atunci când deschideți telefonul. În plus, în acest fel se poate asigura că S Pen-ul este poziționat automat corect pentru încărcare – pentru aceasta este încorporată o bobină de încărcare. Actualul S Pen Fold Edition nu trebuie să fie încărcat, dar S Pen Pro o face. Telefonul Galaxy patentat va fi așadar compatibil și cu stiloul S Pen Pro, foarte avansat, astfel încât să aveți și toate funcțiile Bluetooth, inclusiv de telecomandă.

Mai mult, este și posibil să scoateți S Pen-ul din partea de jos – așa cum știm de la smartphone-urile Galaxy Note și Galaxy S22 Ultra, așteptat în luna viitoare. Deoarece puteți scoate S Pen-ul din partea de jos, nu trebuie să desfaceți mai întâi telefonul – puteți, de asemenea, să scoateți sau să puneți la loc S Pen-ul în carcasă cu telefonul pliat.

Triple-camera cu un obiectiv tip periscop pe viitorul Dual Fold

Imaginile brevetate arată trei camere pe spatele acestui telefon Samsung Galaxy Dual Fold, între care un obiectiv cu zoom periscopic. Această cameră poate fi utilizată în poziție pliată, precum și atunci când dispozitivul este (parțial) desfășurat. În plus, este folosită o cameră selfie in-display – așa cum știm deja de la Samsung Galaxy Z Fold 3. Din documentație reiese că este încorporată o baterie dublă – așa cum este și cazul dispozitivelor Galaxy Z actuale.

Inițial, era de așteptat ca Samsung să prezinte primul său telefon cu pliere dublă la sfârșitul anului 2021. Până acum nu s-a ajuns la asta. Probabil că vom auzi mai multe despre acest dispozitiv în cursul acestui an. În cele din urmă, Samsung Display a arătat deja un astfel de prototip de mai multe ori.

Samsung obține rezultate impresionante de vânzări cu gama actuală Galaxy Z. A treia generație de telefoane pliabile Galaxy Z au fost vândute de 5,5 ori mai mult decât în ​​anul precedent, a anunțat compania la începutul acestei luni. Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 sunt de așteptat să fie prezentate în jurul lunii august 2022.

Cu toate acestea, Samsung nu este singurul producător cu smartphone-uri pliabile în gama sa. De exemplu, Xiaomi Mi Mix Fold, Huawei Mate X2, Huawei P50 Pocket, Honor Magic V și Oppo Find N au fost introduce recent pe piață. Modele sunt disponibile numai în China. Cel puțin, cu excepția lui Huawei P50 Pocket. Acest telefon cu clapetă a fost anunțat zilele trecute în Germania și va fi lansat în mai multe țări europene în următoarele săptămâni. Deci, Samsung va trebui să continue să inoveze pentru a rămâne lider de piață în acest nou segment de piață.