Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un înlocuitor pentru seria Galaxy Note

390
Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un inlocuitor pentru seria Galaxy Note
Sursa Foto: letsgodigital.org

În mai puțin de trei săptămâni Samsung va anunța noua serie Galaxy S22. Până acum, de departe sunt deja cunoscute cele mai multe detalii despre cele trei modele așteptate. Galaxy S22 Ultra va fi noul model de top. Acest smartphone va avea un design complet nou cu S Pen integrat și, prin urmare, va înlocui atât pe Galaxy S21 Ultra, cât și pe Galaxy Note 20 Ultra.

Recent am aflat că cel mai probabil miercuri, 9 februarie 2022, ora 17:00 ora României va fi lansată seria Galaxy S22. Acest lucru sună foarte plauzibil. Timpul corespunde cu anii anteriori. Deși nu este menționată o dată de lansare, considerăm că este foarte probabil ca noile smartphone-uri din seria S să fie lansate la vânzare vineri, 25 februarie 2022. Știm că seria Galaxy Tab S8 va fi introdusă simultan cu seria S22. Sunt așteptate trei modele de tablete Android high-end, pe lângă un model de bază, Samsung va anunța și un Galaxy Tab S8+ și un Galaxy Tab S8 Ultra.

Folosind toate informațiile disponibile în acest moment, colaboratorul colegilor noștri de la LetsGoDigital, designerul grafic Jermaine Smit, a creat o serie de redări ale modelului de top Galaxy S22 Ultra așteptat de la Samsung. Ne vom concentra mai mult pe acest model în articolul de față.

Galaxy S22 Ultra cu stilou S Pen îmbunătățit

Noul model de top va fi echipat cu un ecran curbat Super AMOLED de 6,8 inch (17,27 centimetri cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz. O cameră selfie de 40 MP este integrată în partea centrală de sus. Galaxy S22 Ultra va avea un design dreptunghiular cu margini foarte înguste ale ecranului. Combinat cu ecranul rotunjit, telefonul are un aspect foarte elegant care va atrage mulți utilizatori de afaceri. Display-ul este protejat de Corning Gorilla Glass Victus+.

Corning Inc. este o companie din SUA fondată în 1851 cu sediul în Corning, New York. Compania are aproximativ 52.000 de angajați și produce sticlă, ceramică și materiale aferente pentru aplicații industriale și științifice.

Pentru prima dată în istoria seriei Galaxy S, noul model Ultra va avea un suport S Pen integrat. Puteți introduce stiloul în partea de jos a dispozitivului și îl puteți depozita în compartimentul desemnat. Această funcționalitate este caracteristică seriei Note de ani de zile. Acum că Samsung și-a luat rămas bun de la seria Note, S22 Ultra va prelua această funcție.

Recent am aflat că funcționalitatea stylus-ului Samsung va fi îmbunătățită în continuare sub forma unei latențe mai mici. Galaxy Note 20 a fost un S Pen cu o întârziere de 26 ms, Galaxy Note 20 Ultra a primit un stylus foarte bun cu o latență de 9 ms.

Noul S Pen pe Samsung Galaxy S22 Ultra va fi caracterizat printr-o întârziere de doar 2,8 ms. În practică, aceasta înseamnă că scrierea cu S Pen-ul se va simți la fel de natural ca scrisul cu un stilou pe o bucată de hârtie.

Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200 pe seria Galaxy S22

Samsung folosește în mod tradițional două cip-seturi pentru smartphone-urile din seria S, care sunt utilizate pentru întreaga linie, în funcție de regiune. În Europa, se folosește de obicei varianta Exynos. Anul acesta primim Samsung Exynos 2200, introdus oficial săptămâna trecută.

Cu toate acestea, există încă o anumită incertitudine cu privire la faptul dacă acest cip-set va fi utilizat cu adevărat. Au existat mai multe semnale că Samsung a întâmpinat probleme în timpul dezvoltării lui Exynos 2200. Astfel, compania pare să implementeze Snapdragon 8 Gen 1 în mai multe regiuni decât era planificat inițial. Dacă acest lucru va însemna că acest procesor poate fi găsit în modelele vândute în România, rămâne de văzut.

Indiferent de varianta pe care o primim în România, telefonul va suporta rețeaua de internet mobil 5G. Din păcate cu 5G stăm foarte rău în România! În plus, vor fi disponibile mai multe variante de memorie. Este dezamăgitor faptul că Samsung va oferi modelului de bază mai puțină memorie RAM – în comparație cu S21 Ultra (8GB în loc de 12 GB). Următoarele variante de memorie sunt de așteptat să fie disponibile:

  • 8GB de memorie RAM / 128GB stocare
  • 12GB RAM / 256GB
  • 12GB RAM / 512GB
  • 16GB RAM / 1TB

Este așteptat și un Galaxy S22 Ultra cu 1TB de memorie, dar este posibil ca acesta să fie lansat la o dată ulterioară. Este posibil ca Samsung să pună la dispoziție și culori suplimentare până atunci – compania folosește această strategie destul de des.

Desigur, noile modele Galaxy vor rula pe sistemul de operare Android 12. La fel ca Galaxy S21 FE lansat la începutul acestei luni, modelele Galaxy S22 vor rula și ele pe Android 12 în combinație cu interfața de utilizator One UI 4.1.

Cameră de 108MP Super Clar și baterie de 5.000mAh

Samsung Galaxy S22 Ultra va fi echipat cu patru camele la spate. Camera principală de 108 megapixeli va avea un obiectiv Super Clear și OIS. Super Clear Lens trebuie să contracareze efectele reflexiilor și strălucirea. Obiectivul este echipat și cu Gorilla Glass pentru a preveni zgârieturile – care pot afecta calitatea înregistrării.

Camera cu unghi ultra larg de 12 MP rămâne neschimbată. Acest lucru este valabil și pentru cele două camere telefoto de 10 megapixeli care permit zoom optic 3x și 10x. Camerele telefoto au și stabilizare optică a imaginii. Este o configurație versatilă a camerei, aplicabilă într-o mare varietate de condiții de fotografiere. Samsung a anunțat recent că fotografiile de seară vor arăta mai bine decât oricând, cu mai multe detalii și claritate.

Desigur, Samsung va acorda atenția necesară și sistemului audio. Este încorporat un difuzor dual, reglat de AKG cu suport pentru Dolby Atmos pentru o experiență de sunet surround frumoasă.

Samsung Galaxy S22 Ultra va avea o baterie de 5.000mAh. Din fericire, Samsung și-a corectat greșeala de anul trecut. Smartphone-ul va suporta de fapt încărcare cu fir de 45W – la fel ca S20 Ultra și Note 20 Ultra. Cu noul S21 Ultra, Samsung a decis din motive necunoscute să reducă puterea maximă de încărcare la 25W. Din păcate, Samsung nu va include un încărcător în pachetul de vânzare, iar noul încărcător va costa 50 de euro.

Pe lângă încărcarea prin cablu, va fi posibil și încărcarea wireless la Samsung S22 Ultra. Încărcarea wireless va fi mai lentă, probabil că noul flagship va suporta încărcare wireless de 15W. Încărcarea wireless inversă va fi, de asemenea, acceptată. În acest fel, puteți încărca și accesorii, cum ar fi căștile Galaxy Buds sau ceasul inteligent Galaxy Watch 4, folosind bateria telefonului.

Prețul și culorile la Samsung Galaxy S22 Ultra

Veți putea cumpăra modelul de top Samsung în patru culori standard: Phantom Black, Phantom White, Green și Burgundy. Verdele  și Burgundul vor fi noile culori.  Se cunosc puține informații despre opțiunile exclusive de culoare, care sunt oferite exclusiv prin intermediul site-ului web Samsung. Cu toate acestea, au existat mai multe zvonuri despre un S22 Ultra roșu închis, dar dacă va aparține culorilor personalizate rămâne neclar pentru moment.

Este de așteptat ca Samsung să scoată pe piață Galaxy S22 Ultra puțin mai scump decât predecesorul său. În plus, obțineți ca standard mai puțină memorie (8GB RAM în loc de 12GB). Cu toate acestea, S Pen va fi inclus ca standard de data aceasta – spre deosebire de încărcător. Se așteaptă ca Samsung să perceapă următoarele prețuri.

  • Model 8GB/128GB – preț estimat: ~1.300 euro
  • Model 12GB/256GB – preț estimat: ~1.400 euro
  • Model 12GB/512GB – preț estimat: ~1.500 euro

Prețul modelului de 1TB (Terabyte) nu este cunoscut momentan.

În mai puțin de trei săptămâni, Samsung va dezvălui toate detaliile în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2022. Perioada de precomandă va începe probabil imediat după introducerea oficială. Galaxy Buds 2 poate fi inclus gratuit dacă decideți să cumpărați Galaxy S22 Ultra în timpul perioadei de precomandă.