Un Samsung Galaxy Note 22 poate fi lansat în 2022

2179
Samsung Galaxy Note 22 va fi lansat in 2022
Sursa Foto: letsgodigital.org

Peste aproximativ două săptămâni, Samsung va găzdui un mare eveniment Galaxy Unpacked pentru a anunța cele mai noi produse mobile. Sunt așteptate cinci dispozitive, smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, ceasurile inteligente Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic Wear OS și în cele din urmă căștile fără fir Galaxy Buds 2. O vreme s-a crezut că Galaxy S21 FE va apărea și el pe scenă, dar lansarea acestui dispozitiv a fost amânată cu o lună sau două. Dar parcă lipsește ceva, un Samsung Galaxy Note!

Cu toate acestea, pasionații Samsung Galaxy vor rata un dispozitiv în această vară, este vorba dspre un Galaxy Note 21. În mod tradițional, evenimentul din august este folosit pentru a anunța noile modele Galaxy Note high-end. După ce Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra au fost lansate anul trecut, trebuia să fie rândul seriaei Galaxy Note 21 de această dată. Dar, din păcate, Samsung a decis să nu lanseze un nou smartphone în cadrul acestei serii anul acesta, ceea ce a dus la multă nemulțumire în rândul fanilor.

Pentru a mulțumi pasionații de Galaxy Note, Samsung a decis să ofere alte modele cu suport S Pen. Gândiți-vă la Galaxy S21 Ultra introdus la începutul acestui an. Acum, un Samsung Galaxy Z Fold 3, așteptat pe 11 august, va putea fi utilizat cu celebrul stilou Samsung. Cu acesta, carcasa este închisă, sau cel puțin așa trebuie să se fi gândit Samsung. Nu va avea siloz pentru stocarea unui S Pen.

Petiție pentru un Samsung Galaxy Note 22

Cu toate acestea fanii Galaxy Note spun că nu sunt de acord cu decizia Samsung de a concentra toată atenția asupra pliabilelor. Dar, comunitatea Note nu este foarte mare, la urma urmei, modelele Galaxy Note sunt scumpe și rămân dispozitive de nișă. În mod tradițional, aceasta este cea mai scumpă gamă de telefoane mobile Samsung, conform LetsGoDigital.

Samsung Galaxy Note a debutat la IFA Berlin în 2011. În două luni au fost vândute deja 1 milion de Galaxy Note. Samsung a vândut peste 50 de milioane din seria Note între septembrie 2011 și octombrie 2013 la nivel mondial.

Deși smartphone-urile sunt adesea inspirate din seria Galaxy S, dispozitivele Note oferă, de obicei, diverse delicii extra. Mai multă memorie, o cameră ceva mai bună și inegalabilul S Pen, printre altele. Faptul că nu există Galaxy Note 21 în program în acest an este considerată de mulți fani ca o pierdere reală.

Acest lucru a determinat site-ul SamMobile să înceapă o petiție în urmă cu puține zile. Scopul este de a determina Samsung să lanseze un nou model de top Galaxy Note în prima jumătate a anului 2022. Inițial, obiectivul a fost adunarea a 10.000 de semnături, dar în mai puțin de 24 de ore au fost adunate. Ca urmare, ținta a fost acum ajustată la 25.000. În momentul redactării acestui articol, peste 20.000 de persoane au semnat deja petiția. Desigur, acest lucru nu înseamnă că Samsung își va asculta fanii, dar va fi trimis un semnal puternic. Sunt totuși mulți fani Galaxy Note!

Posibil un model Note 22 cândva în anul 2022

Sunt zvonuri că Samsung vrea să-și ia rămas bun de la gama Galaxy Note. Astfel, compania s-ar putea concentra pe smartphone-urile pliabile și pe seria S de înaltă calitate. În cele din urmă, grupul țintă dispus să cheltuiască 1.000 de euro sau mai mult pentru smartphone-ul lor este relativ mic. Ca urmare, seria Note pare să fie pe cale să dispară complet – mai ales acum că S Pen nu mai este destinat exclusiv acestei serii.

În ciuda acestui fapt, Samsung a negat că va renunța la seria Galaxy Note. Compania ar fi încă hotărâtă să modeleze în continuare gama Galaxy Note în viitor. Principalul motiv pentru care nu a lansat un Galaxy Note 21 anul acesta este deficitul de cipuri cauzat de pandemia COVID-19. Acesta este și motivul pentru care lansarea modelului Samsung Galaxy S21 FE a fost amânată.

Nu este prima dată când un Galaxy Note este anulat. Mulți își amintesc de problemele lui Galaxy Note 7. Modelul respectiv avea o baterie inflamabilă, astfel încât dispozitivul a fost în cele din urmă retras de pe piață. Cu toate acestea, încrederea a fost repede restabilită și, după o introducere de succes cu Note 8, Note 9, seria Galaxy Note 10 și Galaxy Note 20, mulți au așteptat cu nerăbdare seria Galaxy Note 21. Acum nu mai așteaptă!

Deoarece Samsung a confirmat că nu va mai lansa un Galaxy Note anul acesta, sigur Note 21 nu va mai apărea niciodată. Samsung va ignora probabil această denumire pentru a anunța un model Note 22 anul viitor. Astfel, numele modelelor rămân similare cu cele din seria Galaxy S. Acesta este și motivul pentru care nu există Galaxy Z Flip 2, ci un Galaxy Z Flip 3 în acest an. În plus, „22” corespunde și anului în care este introdusă.

Samsung Note 22 Ultra cu funcții actualizate

Deocamdată, rămâne neclar când va fi lansat un Note 22. Nu este de neconceput să apară în august 2022. În acest caz, ne așteptăm să vedem o serie de inovații importante. Bineînțeles, noile modele vor include S Pen, care a fost caracteristica iconică a gamei Note de ani de zile.

Se așteaptă ca cel puțin două modele noi să fie anunțate, un model de bază și un Galaxy Note 22 Ultra. Este posibil ca în cele din urmă să fie lansată o ediție Fan Edition (FE) mult mai ieftină. Anul acesta au existat zvonuri că ar apărea un Galaxy Note 21 FE – ca succesor al modelului Galaxy Note 10 Lite.

Cu seria Note 20, Samsung a ales să facă o serie de diferențe clare între modelul de bază și varianta Ultra. De exemplu, modelul de bază are un afișaj cu rezoluție mai mică, un panou din spate din plastic, un sistem de camere mai puțin impresionant și mai puțină memorie. Samsung va folosi probabil o strategie similară cu seria Note 22, așteptată în anul următor.

Conform zvonurilor, seria Samsung Galaxy S22 va avea încărcare rapidă de 65W. În mod logic, această tehnologie va fi încorporată în noile modele Note. Un alt punct în care ne așteptăm la inovații este camera sub-display. Aceasta va debuta pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Același lucru este valabil pentru cip-set și software.

Deocamdată nu știm când ne putem aștepta la noile modele. În acest moment se cunosc foarte puține detalii despre gama Samsung Galaxy Note 22, doar speculații. Trebuie să așteptăm mai multe detalii în perioada următoare. O lansare în a doua jumătate a anului 2022 fiind cea mai probabilă, având în vedere istoria seriei Note.

SURSĂLetsgoDigital