Samsung Galaxy S22 FE: ce vrem să vedem la viitorul Fan Edition

356
Samsung Galaxy S22 FE
Sursa Foto: via techradar.com

Dacă Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra nu consideri că sunt făcute pentru tine, poate ar trebui să iei în considerare pe Samsung Galaxy S22 FE. Cel mai probabil acest viitor membru al seriei Galaxy S22 va fi lansat în toamna acestui an. Va fi ca specificații la nivelul fraților săi mai mari, dar va fi mai ieftin.

Acesta va fi un smartphone de gamă medie superioară, conceput pentru a ocupa partea de jos a seriei Galaxy S22. Dar având în vedere că modelul mai mic, Samsung Galaxy S22 va beneficia de reduceri de preț până la aterizarea modelul Fan Edition, este posibil ca Samsung Galaxy S22 FE și Galaxy S22 să intre în conflict de interese. În orice caz, aveți mai jos, via TechRadar, tot ce am auzit până acum despre Samsung Galaxy S22 FE. Mai mult am inclus aici și câteva lucruri pe care le dorim pe viitorul telefon emblematic destinat fanilor.

Samsung Galaxy S22 FE va costa în jur de 800€

Este greu de prezis când s-ar putea lansa Galaxy S22 FE, deoarece în timp ce Samsung Galaxy S21 FE a aterizat în ianuarie 2022, Galaxy S20 FE a ajuns în magazine în octombrie 2020. Samsung Galaxy S22 FE va fi un membru mai accesibil al seriei emblematice Galaxy S22 și va fi lansat probabil în octombrie sau mai târziu în acest an. Credem că va costa în jur de 700 GBP / 880 USD / 800 euro.

Referitor la precedentele lansări de telefoane Fan Edition, Samsung nu prea a respectat calendarul. Sigur că în această perioadă a intervenit o problemă care a afectat pe toată lumea, inclusiv piața smartphone: COVID-19. O lansare în octombrie ar fi mai logică decât o lansare în ianuarie. Deoarece aceasta din urmă ar fi prea aproape de momentul în care probabil vom vedea seria Samsung Galaxy S23. De asemenea, ar avea sens ca toată seria Galaxy S22 să aterizeze în acest an.

Numele lunii Octombrie (latină: Octobris) vine de la cuvântul latinesc octo, opt, pentru că luna octombrie era a opta lună în calendarul roman. Octombrie începe în aceeași zi a săptămânii ca și Ianuarie cu excepția anilor bisecți.

Într-adevăr, deși octombrie ar putea fi cel mai bun moment pentru a lansa pe Samsung Galaxy S22 FE, o informație recentă susține că probabil nu vom primi telefonul anul acesta. Pe de altă parte, o informație apărută la sfârșitul lunii aprilie, a afirmat că telefonul este în dezvoltare.

Nu există știri despre cât ar putea costa Samsung Galaxy S22 FE dacă și când se lansează. Dar pentru referință, Galaxy S21 FE a început de la 699 GBP / 880 USD / 800 euro. În acest fel credem că este posibil un preț de pornire similar și pentru Galaxy S22 FE.

Posibil MediaTek Dimensity 9000 pe viitorul telefon FE

Nu am auzit prea multe despre Samsung Galaxy S22 FE, dar un lucru pe care l-am auzit este că ar putea folosi un cip-set MediaTek Dimensity 9000. Acesta este un procesor de ultimă generație care este comparabil cu Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 utilizate în restul liniei Samsung Galaxy S22. Dar procesorul este de la o marcă cu mai puțin prestigiu – și, prin urmare, Samsung poate umbla puțin la preț.

Deci, ar putea avea sens ca telefonul să folosească acest procesor, având în vedere că Galaxy S22 FE în sine va fi un telefon mai ieftin decât celelalte modele S22. Dar, o altă sursă a spus că Samsung nu va folosi procesorul Dimensity 9000 și, în plus, utilizarea unui cip-set MediaTek într-un telefon FE ar fi o schimbare drastică pentru companie, deoarece aceste telefoane au folosit anterior fie procesoare Snapdragon, fie Exynos.

Deci am spune că un procesor MediaTek Dimensity 9000 este puțin probabil. Cel mai normal ar fi ca Samsung Galaxy S22 FE să aibă același cip-set ca restul seriei Galaxy S22 – adică un Exynos 2200 în Europa și Snapdragon 8 Gen 1 în alte părți ale lumii. Sigur că mai este mult până departe. Cel puțin în aceste moment lansarea lui Galaxy S22 Fan Edition este departe, dacă Samsung îl va lansa în cele din urmă.

Samsung Galaxy S22 FE: ce vrem să vedem pe viitorul smartphone?

Sunt multe lucruri pe care vrem să le vedem schimbate sau îmbunătățite pentru următorul telefon Fan Edition, inclusiv următoarele lucruri:

1. Un preț mai mic. Cea mai mare problemă cu Samsung Galaxy S21 FE a fost prețul său. Deși avea un preț de pornire mai mic decât Samsung Galaxy S21 când a fost lansat, se putea găsi un Galaxy S21 mai ieftin până la aterizarea lui S21 FE. În acest fel S21 Fan Edition a fost pus într-o situație incomodă de a fi potențial mai scump în practică. Aceasta nu a fost o situație normală, așa că Samsung trebuie să se asigure că Galaxy S22 FE este cu adevărat mai accesibil decât Galaxy S23 dacă își dorește un succes.

2. Durată de viață mai bună a bateriei. Durata de viață a bateriei este nenorocirea multor smartphone-uri. Nici Samsung Galaxy S21 FE nu face excepție, dar rezistă o zi de utilizare normală. Am spune că durata sa de viață a fost ușor sub medie și sperăm la o viață peste medie de la Samsung Galaxy S22 FE. Acest lucru ar putea fi realizat prin creșterea capacității – poate la 5.000 mAh – sau doar prin optimizarea software-ului. Nu știm ce face și cum face Samsung, dar într-un fel sau altul este ceva ce vrem să vedem.

Vrem încărcare mai rapidă și un capac spate din sticlă pe Galaxy S22 FE

3. Încărcare mai rapidă. Într-o notă conexă, nu suntem teribil de impresionați de vitezele de încărcare de pe Samsung Galaxy S21 FE. Vitezele de încărcare ale majorității telefoanelor Samsung sunt acceptabile. Dar, nu putem să nu remarcăm că vitezele de încărcare Samsung nu sunt la nivelul altor telefoane mid-range sau premium de pe piață. Chiar și Samsung Galaxy S22 Ultra se încarcă mai lent decât mulți rivali. Cu toate acestea, acesta are cel puțin 45W de încărcare, în timp ce Samsung Galaxy S21 FE este blocat cu o încărcare destul de lentă de 25W. Deci, am dori să vedem aici un upgrade serios la încărcare pentru Samsung Galaxy S22 FE.

4. Un spate de sticlă. Deși Galaxy S21 FE nu este un telefon de top, este suficient de scump încât să ne așteptăm la materiale premium, dar are un spate din plastic (glasstic). Nu vrem să se întâmple același lucru cu Samsung Galaxy S22 FE. Chiar dacă va avea un preț mai mic, un spate din sticlă dă o senzație imediată de telefon premium în mână. Când un telefon costă peste 700 de euro, plasticul nu ar trebui să fie o parte majoră a acestuia. Așa că vrem un capac spate din sticlă pe Galaxy S22 FE.

O situație puțin complicată cu Galaxy S22 și Galaxy S22 FE

5. Un motiv clar de a exista. Samsung Galaxy S21 FE are specificații în mare măsură similare cu Samsung Galaxy S21. Dar acolo unde specificațiile diferă, schimbările nu funcționează întotdeauna în favoarea lui S21. Asta în ciuda faptului că Galaxy S21 FE este poziționat ca un telefon de gamă inferioară. Adăugați la asta prețul dezordonat subliniat mai sus și veți vedea că este o vânzare grea și confuză. În acest fel dorim ca Samsung să poziționeze foarte clar pe Galaxy S22 FE.

Făcându-l mai accesibil va ajuta la acest lucru, dar dorim și să vedem diferențe mai clare în specificații față de Galaxy S22 standard. Deci galaxy S22 FE ar trebui împacheteze specificațiile mai mici dintre cele două modele. Dar nici o diferență foarte mare nu trebuie să fie, pentru că s-ar putea dovedi neatrăgător. Este un mers pe sârmă pentru Samsung cu aceste două modele.