Seria Samsung Galaxy S23: ce știm până acum și ce vrem să vedem

192
Seria Galaxy S23
Sursa foto: androidauthority.com

Au apărut deja o mulțime de informații despre seria Samsung Galaxy S23 cu mult înainte de lansarea sa din 2023. Dar acesta este un semn al cât de entuziasmați sunt oamenii pentru modelele care succed seriei Galaxy S22. Ne așteptăm ca în perioada următoare informațiile despre viitoarele telefoane emblematice Samsung să se intensifice.

Nu ne așteptăm ca noile telefoane să se lanseze în luna ianuarie, chiar dacă au fost unele zvonuri. Mai jos veți găsi tot ce știm despre seria Samsung Galaxy S23 și ce am vrea cel mai mult să vedem pe Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Aceste dorințe sunt bazate pe experiențele noastre cu seria Galaxy S22. În plus, am inclus, via TechRadar și informații despre data posibilă de lansare și prețul flagship-urilor Samsung din 2023.

Seria Samsung Galaxy S23 va fi anunțată probabil în februarie 2023. Nu numai că toate scurgerile indică în această direcție, dar, cu excepția seriei Galaxy S21 (anunțată în ianuarie 2021), noile modele din seriile Galaxy S precedente au fost dezvăluite în februarie de ani de zile. Pentru a fi mai precis, cel mai recent zvon pe care l-am auzit referitor la o fereastră de lansare cândva în prima săptămână a lunii februarie. Aceeași sursă sugerează că telefoanele ar putea fi puse în vânzare pe 17 februarie. În acest fel începeți să faceți economii dacă intenționați să cumpărați un model.

Prețuri estimate pentru modelele din seria Samsung Galaxy S23

În ceea ce privește prețul, Galaxy S23 ar putea fi similar cu Samsung Galaxy S22. Acesta începe de la 799 USD / 769 GBP / 885 €. Este același preț de lansare pe care l-am văzut și pentru seria Galaxy S21. Astfel credem că Samsung va opta pentru aproximativ acest preț, deși pentru seria Galaxy S23 prețul ar putea crește ușor. Există, de asemenea, o șansă ca prețul să scadă, mai ales că leaker @chunvn8888 susține că motorul cu vibrații ar putea lipsi, deci Samsung ar putea economisi bani aici.

GPB – (Great Britain Pound) sau lira sterlină (simbol GPB sau £) este cea mai veche monedă din lume încă în uz. Este a patra monedă cea mai tranzacționată pe piața valutară mondială după dolarul american ($), euro (€) și yenul japonez (¥).

Desigur, asta este doar pentru modelul standard. Samsung Galaxy S22+ începe de la 1.000 USD / 949 GBP / 1.100 €, iar Samsung Galaxy S22 Ultra începe de la 1.199,99 USD / 1.149 GBP / 1.325 €, așa că am putea vedea prețuri similare pentru succesorii acestor telefoane. Acest prețuri sunt aproximative pentru piețele unde se plătește în aceste valute.

Posibil design al seriei Samsung Galaxy S23

Au apărut deja primele randări bazate pe CD cu Galaxy S23 și Galaxy S23+. Ele arată că telefoanele seamănă mult cu predecesorii lor, cu ecrane plate, camerele amplasate individual și un cadru metalic. De asemenea, conform aceleiași surse, au dimensiuni identice ale ecranului și dimensiuni similare, la 6,1 inch (15,49 centimetri) și 146,3 x 70,8 x 7,6 mm pentru Galaxy S23 și 6,6 inch (16,76 cm) și 157,7 x 76,1 x 7,6 mm pentru Galaxy S23+.

Cu toate acestea, după cum probabil ați observat, nu au un bloc de cameră, au lentilele ieșind în afară individual, ca pe Galaxy S22 Ultra. Aceste randări și afirmații provin de la @OnLeaks, care are un istoric excelent, așa că există șanse mari să fie corecte.

În ceea ce privește Samsung Galaxy S23 Ultra, o sursă a sugerat că acesta ar putea avea un ecran care se curbează pe toate cele patru laturi, mai degrabă decât doar pe două laturi, dar nu credem acest lucru. De fapt, s-ar putea să nu se schimbe deloc multe pe Galaxy S23 Ultra. Se pare că va avea un ecran cu diagonala de 6,8 inch (17,27 cm) cu rezoluția 1440 x 3088 și dimensiunile de 163,4 x 78,1 x 8,9 mm.

De asemenea, cele două camere mai mici din spate pot fi la același nivel cu spatele telefonului de data aceasta. Sursa mai susține că ecranul va vedea unele îmbunătățiri, cum ar fi un HDR mai bun, o luminozitate maximă mai mare și o acuratețe îmbunătățită a culorilor. Am auzit, de asemenea, o predicție că mezinul Galaxy S23 va fi disponibil doar în bej, negru, verde și roz deschis. Aceasta ar fi o schimbare față de Galaxy S22, care era disponibil în mai multe nuanțe.

Camere și baterii pe seria Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 Ultra ar putea avea o cameră de 200MP. Există șanse ca acest lucru să fie adevărat, deoarece afirmația vine de la un leaker cunoscut: Ice Universe. Mai mult, Samsung a lansat deja o nouă cameră de 200 megapixeli. De asemenea, mai recent, am auzit a doua oară că este planificat un senzor de 200MP și acum a treia oară. Așa că pare foarte probabil.

Această cameră ar putea fi o actualizare uriașă și poate permite fotografii și videoclipuri de noapte mult îmbunătățite. Aceeași sursă susține că Galaxy S23 Ultra va realiza fotografii cu teleobiectiv mai bune decât S22 Ultra – deși distanțele de zoom optic vor fi aparent aceleași.

O altă informație sugerează că vom avea o nouă camera selfie cu o rezoluție de 12MP. Este în creștere de la 10MP pe seria S22, ceea ce ar fi un upgrade moderat, dar de apreciat. O nouă informație sugerează că nu vom primi o cameră sub afișaj pe Samsung Galaxy S23.

La spate S23 și S23+ ar putea avea aceeași cameră cu teleobiectiv de 10MP ca predecesorii lor din seria S22. În mod similar, Galaxy S23 Ultra ar putea avea aceeași cameră tip periscop ca S22 Ultra. Camerele ultra-largi pe cele trei modele ar putea fi și aceleași de 12MP pe care le-am văzut în ultimii ani.

Pe partea de baterii, Galaxy S23 Ultra ar putea avea o baterie de 5.000 mAh. Știm că Galaxy S23+ va primi o baterie de 4.700 mAh – în creștere de la 4.500 mAh față de Galaxy S22. În mod similar, Samsung Galaxy S23 ar putea obține o creștere a bateriei de 200 mAh, ducând-o la 3.900 mAh. Mai multe surse afirmă că viteza de încărcare va rămâne de 25W.

Procesor și memorie pe seria Samsung Galaxy S23

Știm deja că Samsung va folosi procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 peste tot în lume. Probabil în Europa vor fi lansate și variante cu procesorul Samsung Exynos 2300. Se pare că acest lucru este astfel gândit încât Samsung să își poată concentra resursele pe dezvoltarea unui nou procesor personalizat pentru utilizare într-un viitor model Galaxy S.

Zilele trecute am aflat că Samsung va avea acces exclusiv la o versiune a Snapdragon 8 Gen 2 cu viteze de ceas mai mari decât cele standard. Este vorba despre o variantă cu viteze de 3,36 GHz. Deci, asta ar putea face din seria Samsung Galaxy S23 cele mai puternice telefoane Android din 2023.

În orice caz, ne-am aștepta ca o anumită versiune a Snapdragon 8 Gen 2 să fie folosită în mai multe regiuni, iar un recent test pe Geekbench pentru un model american al Galaxy S23 Ultra îl listează – împreună cu doar 8GB de RAM. Se pare că Snapdragon 8 Gen 2 este utilizat în modelul standard Galaxy S23, împreună cu 8GB de RAM și 128GB sau 256GB de stocare. Pe Galaxy S23 Ultra vom avea 12GB de memorie RAM și 512GB și 1TB capacitate de stocare.

În cele din urmă, în ciuda zvonurilor anterioare că seria Galaxy S23 ar avea instalat un senzor de amprentă in-display mai mare și mai precis, se pare că telefoanele din 2023 vor folosi aceiași senzori ca predecesorii lor din 2022.

Ce vrem să vedem pe viitoarea serie Galaxy S23?

În timp ce așteptăm mai multe știri și zvonuri despre seria Galaxy S23, iată câteva lucruri pe care ne dorim cu adevărat să le vedem la viitoarea serie emblematică.

1. Baterii mai mari. Samsung Galaxy S22 are doar o baterie de 3.700 mAh. Dar, chiar și având în vedere ecranul său relativ compact de 6,1 inch nu este deosebit de mare. Galaxy S22+ și S22 Ultra se descurcă mai bine la 4.500 mAh și, respectiv, 5.000 mAh, dar chiar și acele dimensiuni sunt neremarcabile.

Așadar, pentru gama Galaxy S23 vrem să vedem fiecare model având o baterie mai mare, dar mai ales telefonul standard. Durata de viață a bateriei este un lucru care nu se îmbunătățește cu adevărat pe măsură ce telefoanele se îmbunătățesc, dar ne-am dori foarte mult.

2. Snapdragon pentru toată lumea. Samsung oferă chipset-uri diferite în flagship-urile sale Galaxy S pentru diferite părți ale lumii și acest lucru nu este ideal. Procesoarele Qualcomm și Exynos nu au fost pe picior de egalitate în ultimii ani și acest lucru poate avea impact nu doar asupra puterii pure, ci și asupra duratei de viață a bateriei și a capacităților camerei. Rezultatul este că același telefon poate fi destul de diferit în funcție de țara în care îl cumpărați.

Deci, pentru seria Samsung Galaxy S23, dorim ca Samsung să abandoneze Exynos și să lipească următorul Snapdragon în toate. Acest lucru aproape sigur nu se va întâmpla, dar ar crea o experiență consistentă la nivel global pe telefoanele sale.

Mai multe modificări pe modelele mici și noi camere pe S23 Ultra

3. Mai multe modificări la modelele standard și Plus. Samsung Galaxy S22 și S22+ sunt în majoritatea privințelor foarte asemănătoare cu predecesorii lor. Au cip-seturi noi și unele modificări ale camerei, dar designul și unele dintre celelalte specificații sunt similare.

Așadar, pentru gama Galaxy S23 ne dorim schimbări mai radicale – mai mult decât am văzut la Galaxy S22 Ultra. Asta ar însemna un design sau caracteristici noi, dar vrem ca acestea să se simtă cu adevărat noi.

4. Software Slicker. Am văzut că software-ul la Samsung Galaxy S22+ nu se simte la fel de rapid ca unele interfețe rivale. De exemplu la telefonele OnePlus sau Xiaomi și, cu siguranță, nu la fel de rapid ca interfața Android stoc.

Deși interfața One UI de la Samsung nu este lentă, uneori se poate simți ușor lentă, ceea ce este ultimul lucru pe care îl doriți cu un telefon premium. Așa că am dori ca Samsung să lucreze la îmbunătățirea acestui lucru pentru versiunea software-ului său pe care o rulează gama Galaxy S23.

5. Noi camere pentru Galaxy S23 Ultra. Samsung Galaxy S22 Ultra are fără îndoială camere grozave, dar sunt și aproape identice cu Galaxy S21 Ultra. Așa că vrem cu adevărat să vedem câteva schimbări semnificative pentru Samsung Galaxy S23 Ultra.

Zvonurile timpurii despre S23 Ultra vorbeau despre zoom optic continuu – permițând telefonului să mărească optic la orice nivel între 1x și 10x. Nu s-a întâmplat asta până la urmă, telefonul rămânând cu opțiuni de 3x și 10x, dar asta ar putea ajuta cu siguranță la amestecarea lucrurilor, la fel ca și zvonul despre camera de 200MP. Așa că aceasta este o dorință care așteptăm să se concretizeze.