Samsung Galaxy S24: cele mai așteptate caracteristici

256
Samsung Galaxy S24
Sursă foto: Notebookcheck

Samsung Galaxy S24 este de așteptat să fie lansat pe 17 ianuarie, deci este foarte aproape de lansare, dar încă mai aflăm multe despre el. Dar nu trebuie să așteptați până atunci pentru a afla totul, mai bine zis, aproape totul. Scurgerile de informații și zvonurile au dezvăluit multe specificații și caracteristici probabile ale telefonului, dintre care cele mai bune le-am evidențiat mai jos. Telefonul are de la un procesor mai rapid cu mulți steroizi AI, la un software mai inteligent.

Niciuna dintre aceste detalii nu a fost confirmată încă de Samsung, dar vor fi foarte probabil la bord. În majoritatea cazurilor cu lansările emblematice anterioare tot ce a apărut înainte de lansare s-a dovedit a fi real. Rețineți totuși că în acest articol este vorba despre Samsung Galaxy S24. Deci, mai jos vă prezentăm, via TechRadar, cinci dintre cele mai mari upgrade-uri așteptate. Cum Samsung Galaxy S23 de anul trecut s-a vândut și se vinde foarte bine, așteptăm același lucru și de la urmașul său.

Capabilități AI: În timp ce pentru Galaxy S24 sunt așteptate diverse upgrade-uri hardware, cele mai interesante caracteristici ar putea fi cele software. Știm deja că Samsung vrea să facă din acesta primul său „telefon AI”. Numeroase informații indică această direcție și avem o idee despre ce înseamnă asta. Știm că Samsung Galaxy S24 va avea instrumente de editare foto bazate pe AI, cum ar fi capacitatea de a muta oameni, obiecte și animale în fotografii sau să le eliminați în întregime, dar și posibilitatea de a extinde fundalul imaginilor folosind Artificial Intelligence (AI).

Încă din anii 1960, US Department of Defense s-a interesat de AI și a lucrat la PC-uri care să imite raționamentul uman. DARPA a produs asistenți personali inteligenți în 2003, cu mult înainte ca Siri, Alexa sau Bixby să fie cunoscuți.

Instrumente similare AI ar putea fi disponibile pentru videoclipurile de pe S24. În acest fel vă permite să ștergeți persoanele și obiectele nedorite sau să reduceți granulația. Iar dincolo de capabilitățile camerei, AI poate fi folosită pentru a traduce apeluri live, pentru a genera imagini de fundal și multe altele.

Un nou procesor mai puternic și mai eficient energetic. Cu fiecare generație, Samsung își echipează telefoanele Galaxy S cu un cipset superior celui din anul precedent. Nici 2024 nu va face excepție, Galaxy S24 având un procesor Snapdragon 8 Gen 3. Acesta este cel mai puternic procesor de pe piață pentru telefoanele Android. Astfel ne așteptăm la o creștere semnificativă a performanței față de predecesorul său.

În mai multe regiuni, Galaxy S24 va avea procesor Exynos 2400. Probabil că acesta nu va fi la fel de capabil ca un Snapdragon, dar asta rămâne de văzut. Oricum ar trebui să fie o actualizare a procesorului aflat pe seria Galaxy S23.

Un ecran mai luminos. Ecranul lui Samsung Galaxy S23 poate atinge 1.750 de niți de luminozitate. Mai multe informații anterioare sugerează că Samsung Galaxy S24 ar putea fi capabil să atingă 2.600 de niți.

Deși asta încă nu l-ar face cel mai strălucitor telefon de pe piață (OnePlus 12 ajunge la 4.500 de nit), ar fi printre cele mai strălucitoare. iar această creștere a luminozității ar trebui să contribuie la vizibilitatea mult mai bună în lumina puternică a soarelui.

Un design rafinat. Nu ne așteptăm la schimbări drastice ale designului Samsung Galaxy S24. De fapt, pe baza scurgerilor, probabil că va arăta aproape identic cu Samsung Galaxy S23, dar privit mai de aproape există câteva ajustări și rafinamente.

Cel mai important, ramele par a fi mai înguste în fotografiile cu Galaxy S24 pe care le-am văzut, iar marginile lui S24 par mai plate. Combinați asta cu șapte culori la Galaxy S24 despre care se zvonește – dintre care multe sunt diferite de ceea ce puteți obține de la Galaxy S23 – și Samsung a făcut suficient aici pentru a reîmprospăta ceea ce este, în principiu, un smartphone atractiv.

În timp ce Samsung Galaxy S24 probabil nu va avea o creștere masivă a capacității bateriei, am auzit că pachetul său din care va furniza curent va fi cu 100 mAh mai mare decât cel al lui Galaxy S23. Toate zvonurile de până acum despre bateria lui Samsung Galaxy S24 indică o capacitate de 4.000 mAh.

De asemenea, am auzit că ecranul Galaxy S24 ar putea fi mai eficient din punct de vedere energetic decât cel al lui S23. Acest lucru este consecința procesorului Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy care va fi la bord. Deci toate acestea s-ar putea combina și pentru a îmbunătăți semnificativ durata de viață a bateriei telefonului.

Cel puțin, totuși, am crede că va dura atât timp cât Samsung Galaxy S23 între încărcări. Dar, speranțele noastre sunt pentru o durată de viață a bateriei mai mare decât pe Galaxy S23.