Samsung Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic: iată ce au la interior!

291
Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic iată ce au la interior
Sursa Foto: ifixit.com

Samsung a lansat noua serie Samsung Galaxy Watch 4 alături de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Sunt două variante ale acestei serii, un Galaxy Watch 4 obișnuit și Watch 4 Classic cu un aspect mai elegant. Ambele modele au fost foarte bine primite de cumpărători. Aceste ceasuri sunt destul de similare în multe feluri, puține deosebiri sunt între ele, la baterii, dimensiuni și rama rotativă digital vs fizică.

Compania americană iFixit realizat un teardown, a demontat noile ceasuri Galaxy pentru a vedea ce se află în interior. Cele două smartwatch-uri au multe similitudini cu modelul puțin mai vechi Samsung Galaxy Watch 3. Putem spune că internele, specificațiile și caracteristicile sunt aproape la fel pe seria Galaxy Watch 4, mai puțin sistemul de operare Wear OS, care desigur nu se vede la demontare.

Seria Samsung Galaxy Watch 4: multă inteligență la interior

Parcă nu ne vine să credem câte piese se găsesc la interior, dar ce e sigur, este multă inteligență acolo, hardware și software. Să trecem în revistă specificațiile: procesorul Exynos W920 este pe ambele modele însoțit de cipul grafic GPU Mali-G68 și conectivitate LTE integrată. Afișajul este unul circular Super AMOLED de 1,19 inch sau 1,36 inch cu o densitate a pixelilor de 330 PPI. 1,5GB RAM și 16GB stocare sunt la ambele modele, conform AndroidCommunity. O baterie de 361mAh este în Galaxy Watch 4 de 42 mm și Galaxy Watch 4 Classic de 46 mm. Galaxy Watch 4 de 40 mm și Watch 4 Classic de 42 mm vin cu o baterie de 247mAh.

Sunt disponibili senzorii obișnuiți: giroscop, accelerometru, lumină, geomagnetic, ECG, ritm cardiac și un senzor de impedanță bioelectrică. Versiunea Classic vine cu un senzor Hall. Samsung Galaxy Watch 4 Classic are o ramă rotativă, modelul Watch 4 are una digitală. Ambele ceasurile din seria Samsung Galaxy Watch 4 sunt extrem de rezistente. Sunt certificate cu IP68 pentru rezistența la praf și apă (până la 5 ATM). Ceasurile sunt conforme cu standardul militar American MIL-STD-810G pentru rezistență la sporită.

iFixit este o companie din California, SUA, fondată în 2003. A lansat mai multe teardown-uri pentru dispozitive mobile și laptopuri. Termenul teardown înseamnă „rupe în jos”, în sensul de a distruge sau dezasambla ceva.

Pentru a intra în interiorul ceasurilor, iFixit a deschis spatele scoțând patru șuruburi cu trei puncte. Trebuie utilizat un instrument destul de curios pentru a scoate capacul. Se poate vedea garnitura de cauciuc care oferă ratingul IP68. În interior sunt câteva cabluri flexibile și un fir, printre altele, plus un senzor optic de bio-detectare pentru măsurarea grăsimii corpului (AFE4500S), provenit de la Texas Instruments.

Scor de reparabilitate la fel ca Galaxy Watch 3

Mai multe cipuri se găsesc în interior: procesorul Exynos W920 dual-core de 1,18 GHz; IC cu frecvență intermediară Samsung Shannon 915; Broadcom BCM43013 cu putere redusă dual-band 802.11n Wi-Fi + IC combo Bluetooth 5.0; și amplificatorul de putere Qualcomm Atheros QPA5580. IFixit a acordat ceasurilor un scor de reparabilitate de 7. Pentru recapitulare, este nevoie doar de puțină căldură pentru a scoate afișajul. Deschiderea spatelui nu necesită deloc căldură. Bateriile sunt mai accesibile acum.

Ceasurile sunt foarte modulare. Afișajul seriei Samsung Galaxy Watch 4 este totuși foarte bine fixat în cadru în cadru. Acesta nu poate fi îndepărtat fără a fi deteriorat. Seria Galaxy Watch 4 a obținut un scor de reparabilitate de 7 din 10. Același scor a fost obținut și de Galaxy Watch 3. Cele două modele sunt ușor de demontat și de reparat, conform iFixit, lucru îmbucurător pentru utilizatori.