Samsung va lansa trei monitoare de gaming Odyssey OLED la CES 2024

217
monitoare de gaming Odyssey OLED
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat ieri noile monitoare de gaming OLED Odyssey care vor debuta la CES 2024 Las Vegas săptămâna viitoare (9 – 12 ianuarie). Noile modele OLED oferă performanța și claritatea vizuală pe care jucătorii le caută pe monitoarele lor și includ Odyssey OLED G9 actualizat (model G95SD), Odyssey OLED G8 (model G80SD) și Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Alături de genurile de jocuri, platformele de jocuri devin din ce în ce mai diverse”. A declarat Hoon Chung, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Noile monitoare de gaming OLED Odyssey de la Samsung le vor oferi jucătorilor mai multe medii de joc captivante și tehnologie inovatoare care le personalizează experiențele de joc – satisfăcând și depășind nevoile lor în evoluție”.

Odyssey OLED G9 este un monitor de gaming curbat ultra-larg de 49 inch (124,46 centimetri). Monitorul are rezoluție DQHD (5.120 x 1.440), un raport de aspect de 32:9 și alte funcții îmbunătățite.

Odyssey OLED G8 este primul monitor de gaming Samsung OLED plat de 32 inch (81,28 centimetri). Are rezoluție 4K UHD (3.840 x 2.160) și un raport de aspect 16:9. Ambele monitoare au o rată de reîmprospătare de 240 Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03 ms.

Odyssey OLED G6 este cu ecran de 27 inch (68,58 centimetri), cu rezoluție QHD (2.560 x 1.440) și raport de aspect 16:9. Ecranul are o rată de reîmprospătare de 360 ​​Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03 ms.

Toate cele trei modele noi dispun de tehnologie OLED Glare-Free care minimizează reflexiile luminii. Astfel permit o experiență de vizionare îmbunătățită fără echipament suplimentar. În acest fel utilizatorii pot juca jocuri cu luminozitate și culoare constantă în aproape orice mediu de iluminare.

Cu VESA DisplayHDR True Black 400, monitoarele oferă detalii incredibile și culori vii, independent de jocul sau conținutul afișat. În plus, acceptă AMD FreeSync Premium Pro pentru jocuri HDR ultra-line, cu latență scăzută.

Cele trei monitoare noi aduc conectivitate fizică cuprinzătoare, au două porturi HDMI 2.1, hub USB și o intrare DisplayPort 1.4. Utilizatorii se vor bucura, de asemenea, de un confort și comoditate mai bune cu compatibilitatea cu montura VESA 2 și cu un suport reglabil pe înălțime (HAS) care oferă 3 puncte de control de înclinare, rotire și pivotare.

Odyssey OLED G9 actualizat (a fost lansat în 2023) și Odyssey OLED G8 oferă acum Multi Control. Este o nouă caracteristică care oferă o conexiune perfectă a dispozitivului pentru o experiență îmbunătățită pe mai multe dispozitive. Multi Control permite utilizatorilor să transfere fără probleme imagini și/sau text între monitorul Samsung și alte dispozitive Samsung – inclusiv Galaxy Book, tabletă sau telefon – pentru un proces de lucru mai fluid și mai eficient folosind mouse-ul și tastatura.

În plus, Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 includ Samsung SmartThings Hub. Cu hub-ul încorporat, utilizatorii se pot conecta la diferite dispozitive IoT care sunt compatibile cu Matter și Home Connectivity Alliance (HCA), pentru controlul dispozitivului.

Când treceți de la serviciu la joacă, monitoarele Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 sunt centre de divertisment all-in-one. Ambele sunt echipate cu platforma Samsung Smart TV și Samsung Gaming Hub. Astfel oferă acces la servicii de streaming și cloud gaming fără descărcări, constrângeri de stocare sau necesitatea unui PC/consolă.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Pentru prima dată, Samsung a adus opțiuni OLED plate în gama Odyssey și un raport de aspect de 16:9 pentru Odyssey OLED G8 și Odyssey OLED G6. Noile modele profită de designul subțire al Odyssey OLED cu noul Core Lighting+ pentru a se potrivi în cadrul subțire.

Core Lighting+ cufundă utilizatorii în mediile jocurilor și divertismentului lor, emitând lumină ambientală din spatele monitorului. Și cu un cerc de iluminare de patru ori mai subțire decât modelul anterior (modelul G95SC), se potrivește perfect cu cadrul subțire de metal de 3,9 mm. Există, de asemenea, un nou suport metalic subțire care adoptă o structură de asamblare fără instrumente, folosind o placă metalică de 3 mm care asigură armonie cu designul afișajului și deschide spațiu pentru alte dispozitive.

Odată cu dezvăluirea acestor noi modele Samsung și-a consolidat poziția de lider pe piața monitoarelor de gaming. Împreună, inovațiile Odyssey OLED și progresele continue ale seriei Odyssey Neo – care au fost lansate anul trecut a primului monitor de gaming Dual UHD din lume cu Odyssey Neo G9 (modelul G95NC) de 57 inch (144,78 centimetri) – oferă caracteristici și performanțe care vor ajuta definește viitorul jocurilor.