Samsung One UI 6.1.1 în lucru, este destinată telefoanelor pliabile

159
Samsung One UI 6.1.1 in lucru
Sursa foto: sammyfans.com

Deocamdată interfața Samsung One UI 6.1 bazată pe Android 14 este disponibilă doar pe seria Galaxy S24. Această interfață va ajunge în acest an pe mai multe telefoane Galaxy, înainte ca să primim One UI 7.0, bazată pe Android 15. Dar până atunci Samsung lucrează la o versiune intermediară a acestei interfețe: Samsung One UI 6.1.1.

Această știre trebuie să fi stârnit entuziasm, mai ales în rândul utilizatorilor care dețin dispozitive Galaxy cu ecran mare. În primul rând este vorba despre telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. În același timp, Samsung One UI 6.1.1 va ajunge și pe tabletele din seria Galaxy Tab S8 și seria Galaxy Tab S9.

De obicei o versiunea One UI x1.1 a software-ului Samsung a fost lansată special pentru pliabilele și tabletele Galaxy. Același lucru ar putea fi și cazul modelelor pliabile din a șasea generație, potrivit SammyFans. Acum compania Samsung a început să dezvolte One UI 6.1.1 pentru smartphone-urile Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6.

Conform informațiilor publicate de TarunVats, un firmware de testare timpuriu pentru Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 a fost depistat online. Cu toate acestea, TarunVats nu a clarificat dacă este One UI 6.1 sau One UI 6.1.1. Dar, conform înregistrării companiei, putem presupune că este intefața Samsung One UI 6.1.1.

Prima interfață grafică cu utilizatorul a fost dezvoltată de informaticienii de la compania Xerox în anii 1980. Interfața de utilizare (UI) este punctul de interacțiune și comunicare om-calculator (ecran, tastatură, sunet, etc.) într-un dispozitiv.

Versiunea de testare timpurie pentru Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 a apărut cu versiunea F956USQU0AXB3 și, respectiv, F741USQU0AXB3. Pe lângă versiunea de construcție, numerele de model ale viitoarelor modele pliabile au fost, de asemenea dezvăluite. Ele sunt  SM-F956 pentru Galaxy Z Fold 6 și SM-F741 pentru Samsung Galaxy Z Flip 6.

Cu toate acestea, Samsung este de așteptat să lanseze a șasea generație de dispozitive pliabile în iulie – august 2024. Ambele modele ar trebui să vină cu unele caracteristici și capacități îmbunătățite în comparație cu Galaxy Fold 5 și Flip 5. De asemenea, One UI 6.1.1 se va baza tot pe sistemul de operare Android 14.