Samsung pe primul loc pe piața smartphone-urilor pliabile în 2021

243
Samsung pe primul loc pe piata smartphone pliabile in 2021
Sursa Foto: SamMobile.com

Când vă gândiți să cumpărați un telefon pliabil, Samsung este marca care vă va veni cu siguranță în minte. Ei bine, așa și este. Gigantul high-tech sud-coreean domină autoritar piața actuală a smartphone-urilor pliabile. Acum succesul Samsung este confirmat și de cifrele oficiale publicate de o companie de cercetare de piață.

Ross Young, un analist de display și șeful DSCC (Display Supply Chain Consultants) a împărtășit câteva informații despre piața smartphone-urilor pliabile în 2021. Conform SamMobile, care citează pe Ross Young, Samsung a avut o cotă de 88% din livrările de smartphone-uri pliabile în 2021. Practic în 2021 Samsung nu a avut adversar pe piața telefoanelor pliabile.

Samsung a dominat piața telefoanelor pliabile în 2021

Samsung Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 3, Samsung Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Fold 3 nu au avut adversari pe piața de smartphone-uri pliabile. Cota de piață de 88% realizată de Samsung anul trecut a fost în creștere de la o cotă de 86% avută de companie în 2020. Aceste cifre fac parte dintr-un studiu de piață care va fi publicat de Display Supply Chain Consultants.

Telefoanele pliabile Samsung au ocupat primele două modele cele mai vândute din lume în 2021. Creșterea numărului de pliabile este destul de interesant de văzut, deoarece au existat noi jucători pe piața pliabilă anul trecut. Toate acestea indică un viitor frumos al smartphone-urilor pliabile.

DSCC – Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA, fondată în 2016. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță în industria afișajului.

În special, primele două modele de smartphone pliabile cele mai vândute anul trecut au fost de la Samsung. Mai mult, compania avea patru telefoane pliabile în top cinci. Deși Ross Young nu a dezvăluit numele celor mai bune două modele, nu ar trebui să fie atât de greu de crezut că cele două pliabile sunt Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3.

Din moment ce mai mulți jucători noi intră pe piața smartphone-urilor pliabile, concurența în acest nou segment de smartphone-uri va crește cu siguranță. Există producători chinezi precum OPPO și Huawei care au lansat deja smartphone-uri pliabile. Cu toate acestea, dispozitivele de la aceste mărci sunt limitate la China. Anul acest mai primim telefoane pliabile de la Google și Motorola.