Câteva lucruri pe care Samsung trebuie să le facă mai bine în 2022

295
Mai multe lucruri pe care Samsung trebuie sa le faca mai bine in 2022
Sursa Foto: Nick Sutrich / Android Central

Samsung a avut multă dreptate în 2021 în materie de inovații la dispozitivele lansate, dar câteva domenii necesită mai multă atenție. Samsung a avut un 2021 puternic, producătorul sud-coreean păstrându-și poziția de cel mai mare producător de telefoane din lume. Acest lucru se datorează în principal seriei Galaxy A, unde Samsung a avut o creștere masivă a vânzărilor în ultimii doi ani.

Strategia pliabilă a Samsung dă și ea roade; Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 sunt la fel de încredere în utilizarea de zi cu zi ca seria Galaxy S21. Mai mult, noile telefoane pliabile includ chiar rezistența la apa de aceasta dată, lucru foarte bine primit de piață.

Lucrurile merg bine și pe partea de dispozitive purtabile. Google a făcut echipă cu Samsung pentru a integra Tizen în Wear OS, iar platforma Wear OS 3 rezultată și-a făcut debutul pe seria Galaxy Watch 4. Samsung este lider pe multe fronturi, dar poate regla și îmbunătăți unele lucruri. Iată ce trebuie să repare Samsung în anul 2022.

Vrem telefoane pliabile Samsung fără cută la mijloc

Samsung și-a dublat eforturile anul trecut cu Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 pentru a le face mai bune. Ambele dispozitive au un șasiu mai puternic, cu o durabilitate mai bună, rezistență la apă IPX8 și hardware intern similar cu frații lor din seria Galaxy S21. Z Flip 3 atrage noi clienți într-un mod în care nici seria Note 20, nici seria Galaxy S21 nu au făcut-o vreodată.

În timp ce gigantul tech a reușit să obțină un avans serios pe piața pliabilă, fiind primul lansat pe piață, în 2022, câțiva producători chinezi vor și ei o felie din acest tort. Am văzut deja un Oppo Find N, oferind un design pliabil similar cu Z Fold 3, dar fără o cută în mijloc.

Oppo Electronics este un producător de electronice de consum din China fondat în 2004. Este o subsidiară a grupului chinez BBK Electronics, alături de Vivo și OnePlus. Oppo are peste 40.000 de angajați la nivel mondial (2021).

Samsung trebuie să găsească o modalitate de a scăpa de cuta pentru pliabilele sale din 2022. Probabil intrarea pe piață a producătorilor chinezi va face ca Samsung să rezolve acest lucru. Mai mult, cu lansarea companiei Oppo, dar și Xiaomi și Vivo vor lansa telefoane pliabile, prețurile vor scădea inevitabil.

Rezolvarea problemei cutei de la mijloc, chiar dacă este puțin sesizabilă, nu ar trebui să fie o problemă pentru Samsung. La urma urmei compania are instrumentele și tehnologiile necesare acestui lucru și va trebui să-și mențină statutul în domeniul pliabil. Nu trebuie să uităm că Samsung vinde telefoane pliabile la nivel global, inclusiv în America de Nord, în timp ce companiile din China doar pe plan local.

Așteptăm un smartphone ieftin și mult mai performant

Samsung produce în mod clar cele mai bune telefoane Android, iar seria Galaxy S21 se vinde bine și după un an de la debut. Un domeniu în care Samsung a schimbat lucrurile în ultimii ani este categoria de gamă medie. Aici, modelul de anul trecut Samsung Galaxy A52 5G oferind un pachet general excelent.

Dar când vine vorba de telefoane cu buget redus, Samsung nu se ridică la înălțimea rivalilor săi chinezi. Nu din lipsă de încercare. Samsung are o mulțime de dispozitive sub 250 de dolari, inclusiv Galaxy A03, A13 și chiar Galaxy A32. Acum, aceste dispozitive sunt din seria Galaxy A. Cu toate acestea, Samsung folosește aceeași strategie pe care a urmat-o cu seria Galaxy J și lansează noi modele cu hardware slab care nu diferă de predecesorii lor în vreun fel semnificativ.

Acest lucru trebuie să se schimbe dacă Samsung dorește să-și mențină cota de piață pe piețele globale cheie. De exemplu, Xiaomi a intrat puternic în Marea Britanie și în alte țări, cu modele ieftine și bune, iar Samsung trebuie să-și regândească strategia modelelor entry-level.

Situația din Marea Britanie și alte piețe occidentale se desfășoară în același mod ca și în India. Acum patru ani, Xiaomi a depășit Samsung și încă este pe primul loc. Dispozitivele Xiaomi foarte bune, sub 250 de euro, reprezentând o majoritate covârșitoare a vânzărilor în India. Samsung pur și simplu nu avea nimic din seria Galaxy J care să concureze cu modelele Redmi Note.

Samsung și-a schimbat strategia lansând modelele Galaxy M și Galaxy F în anumite țări asiatice care oferă hardware mult mai bun decât frații lor Galaxy A din această categorie. Cu toate acestea, acum trebuie să facă același lucru la nivel global pentru a-și păstra coroana de cel mai mare producător de telefoane din lume.

Vrem actualizări mai rapide pentru telefoanele bugetare

Compania a schimbat foarte mult lucrurile în ceea ce privește actualizările de software. Compania garantând acum trei actualizări ale platformei și patru ani de actualizări de securitate pentru dispozitivele sale medii Galaxy A și cele high-end. Și este o treabă grozavă oferind actualizări în timp util. Telefoanele din seria Galaxy S și Galaxy Z primesc actualizări lunare de securitate foarte rapid în același timp cu Google.

Acum actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12 este disponibilă pe toate telefoanele emblematice și urmează modelele din seria Galaxy A. Cu toate acestea, Samsung trebuie să lucreze mai mult la actualizarea telefoanelor din seria Galaxy M și Galaxy F. Ca să nu mai vorbim că dispozitivele Galaxy A nu primesc la fel de multe actualizări ca seria Galaxy S.

De exemplu, modelele Galaxy M și Galaxy A, lansate în 2021 nu vor putea trece la One UI 4 până în Q2 2022. Este cu aproximativ opt luni mai târziu decât seria Galaxy S21, conform AndroidCentral. De înțeles, Samsung nu acordă același nivel de atenție telefoanelor sale de buget ca dispozitivelor sale pliabile și Galaxy S. Dar Samsung are capacitatea și resursele necesare pentru a oferi actualizări pe termen lung tuturor dispozitivelor din portofoliul său. Și sperăm să facă acest lucru începând de anul acesta.

Furnizarea a trei actualizări ale sistemului de operare pentru telefoanele sale ieftine ar contribui în mare măsură la consolidarea poziției Samsung în această categorie. Aici trebuie să ținem cont că majoritatea telefoanelor sub 250 de euro primesc o singură actualizare a platformei. Am dori ca Samsung să rezolve această problemă.

Vrem o tabletă mică cu hardware de ultimă generație

Dacă vrei o tabletă în 2021, cel mai bun pariu este una Apple iPad Air. Segmentul de tablete Android a crescut în ultimii ani, grație Samsung, dar Google are o vină aici. Nu a făcut destul pentru sistemul de operare Android specific tabletelor.

Drept urmare, chiar și cele mai bune tablete Android – de la Samsung, pentru că este singurul producător care încă mai lansează tablete de ultimă generație la o cadență obișnuită – nu se țin foarte bine lângă iPad. Din fericire, această situație ar trebui să se schimbe pe măsură ce Android 12L devine disponibil pe scară largă.

Venind la partea hardware a lucrurilor, Samsung trebuie să livreze o tabletă mai mică cu hardware de ultimă generație. Compania face o treabă grozavă cu tablete mari de 10,4 sau 11 inch din seria Tab S și Tab A, dar nu a mai lansat un model mai mic cu elemente interne puternice de ceva vreme. Samsung Galaxy Tab A7 Lite s-a apropiat în ceea ce privește dimensiunea ecranului, dar hardware-ul oferit a fost oarecum dezamăgitor.

Gigantul tech coreean are nevoie de o tabletă care să poată bate iPad-ul Mini, o tabletă mică, cu o dimensiune a ecranului sub 9 inch, care să ofere hardware de ultimă generație. Există mult potențial pentru acest factor de formă, iar cu Android 12L la orizont, acum este momentul ideal pentru ca Samsung să-și canalizeze eforturile aici.

Samsung trebuie să remedieze problemele la dispozitivele portabile și căști

Samsung produce cele mai bune ceasuri inteligente Android. Acum cu exclusivitate pe Wear OS 3 pe seria Galaxy Watch 4, are vânzări foarte bune. Deși ceasurile inteligente au multe de oferit, nu sunt lipsite de probleme. O actualizare recentă a făcut ca seria Galaxy Watch 4 să fie inutilizabilă pe telefoanele non-Samsung. Dar Samsung nu a făcut mare lucru pentru a remedia problema și chiar a recunoscut-o.

Acest lucru nu este nou pentru Samsung. Compania tinde să fie încăpățânată uneori – în special atunci când recunoaște problemele hardware sau software – și această atitudine trebuie să se schimbe. Problema cu seria Galaxy Watch 4 i-a determinat pe utilizatori să găsească singuri soluții de rezolvare. Acest lucru nu este o imagine bună pentru cel mai mare producător de telefoane din lume.

La problema cu Galaxy Watch 4 s-a adăugat și una cu setul wireless Galaxy Buds Pro. Căștile au provocat infecții ale urechii la unele persoane din cauza materialelor folosite. A durat mai bine de o lună pentru ca Samsung să recunoască această problemă cu Galaxy Buds Pro.

Evident, niciun brand nu vrea să recunoască că are probleme. Dar Samsung trebuie să dea exemplul din cauza poziției sale de gigant mondial în industrie. Și trebuie să facă mai atunci când vine vorba de a-și recunoaște problemele și de a le remedia.