Va primi seria Galaxy S24 și suport AI de la Google?

230
Galaxy S24 suport AI de la Google
Sursa foto: via winfuture.de

Știm deja că Samsung va lansa seria Galaxy S24 în 17 ianuarie 2024 la San Jose, California, SUA. Deși compania Samsung nu a confirmat încă nimic despre data lansării, sunt foarte multe informații despre funcțiile de inteligență artificială de pe această serie.

O recentă postare a lui Evan Blass cu un scurt clip video pe X (fostul Twitter) arată o numărătoare inversă pentru evenimentul viitor. Se pare că postarea care dezvăluie programul exact pentru evenimentul de la 3:00 AM (ora Coreei de Sud) din 18 ianuarie a fost eliminată. Aceasta înseamnă că evenimentul Galaxy Unpacked va avea loc pe 17 ianuarie, la 20:00, ora României. De asemenea, a fost atașat un cronometru care indică exact secunda când va începe prezentarea seriei Galaxy S24.

Teaserul scurs arată și o animație cu stele care se transformă în text cu cuvintele „Galaxy AI is coming”. Interesant este că stelele sunt asemănătoare cu brandingul pictogramei Google Bard. Totuși, nuanțele sunt diferite, potrivit site-ului german WinFuture. Până acum, nu există nicio confirmare oficială dacă Samsung va folosi AI alimentat de Google Gemini în viitoarele smartphone-uri emblematice Galaxy. Gemeni AI este așteptat în Google Pixel 9, viitoarele telefoane emblematice ale companiei Google. Cu toate acestea, teaser-ul sugerează cel mai probabil această posibilitate.

Gemini AI este un model de inteligență artificială generativă dezvoltat de compania Google și poate înțelege text, imagini, videoclipuri și audio. Google Gemini va fi disponibil în trei variante: Gemini Nano, Gemini Pro și Gemini Ultra.

Trioul Samsung Galaxy S24 este de așteptat să vină cu mai multe funcții AI generative. Printre altele, este vorba despre crearea de imagini de fundal și traducerea în timp real. Samsung Galaxy S24 va fi alimentat de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 în SUA și China. Celelalte țări, inclusiv România, vor primi procesorul Samsung Exynos 2400. Pentru Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra sunt planificate și configurații mai mari de memorie RAM și stocare.

Imaginile oficiale apărute cu Galaxy S24 confirmă noi culori, un design actualizat cu rame plate și mai subțiri. Mai mult, cel mai important, prețurile la viitoarele telefoane emblematice nu vor crește! Întreaga serie Galaxy S24 va avea prețuri la nivelul seriei Galaxy S23, în acest fel Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra vor fi foarte tentante pentru cumpărători.