Acasă Stiri Smartphone-ul pliabil Xiaomi este similar cu Samsung Galaxy Fold

Smartphone-ul pliabil Xiaomi este similar cu Samsung Galaxy Fold

Samsung este în prezent șeful telefoanelor pliabile. Producătorul coreean este singurul care a lansat două tipuri de telefoane pliabile, Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. Pe de altă parte, Xiaomi a prezentat un prototip de smartphone dublu pliabil la începutul anului trecut. Acest dispozitiv nu a fost niciodată lansat oficial. Cu toate acestea, Xiaomi a depus de-a lungul timpului câteva brevete de design pentru cele mai diverse modele.

De exemplu, prietenii noștri de la LetsGoDigital au scris la jumătatea acestui an despre un telefon pliabil Xiaomi foarte asemănător cu Huawei Mate Xs. De data aceasta Xiaomi se uită și în altă direcție în materie de design: la Samsung. Recent producătorul chinez a brevetat un telefon foarte asemănător cu Samsung Galaxy Fold.

Smartphone Xiaomi aproape identic cu Samsung Galaxy Fold

Cererea de brevet a fost depusă la începutul acestui an de către Xiaomi Mobile la CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Cererea a fost aprobată și publicată pe 20 octombrie 2020. Este un telefon pliabil spre interior, cu un ecran exterior. Partea frontală a telefonului este identică cu cea a Galaxy Fold, primul telefon pliabil Samsung. Ecranul are o diagonală de aproximativ 4,6 inch, cu margini mari ale ecranului în special în partea de sus și de jos. O cameră triplă este implementată pe spate, care este, de asemenea, foarte asemănătoare cu Fold-ul Samsung. Chiar și poziționarea sistemului de camere verticale este aceeași.

Numai când deschideți telefonul apar unele diferențe. Samsung a lansat pe Galaxy Fold cu un ecran flexibil de 7,3 inch și o crestătură în colțul din dreapta sus pentru camere și senzori. Xiaomi pare să aleagă aici o altă soluție. Smartphone-ul pliabil Xiaomi are un ecran continuu, fără crestături. Xiaomi a realizat o bandă verticală pe partea dreaptă, cel mai probabil destinată sistemului de camere. Judecând după cele trei cercuri, pare a fi o cameră duală și bliț.

Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”. Xiaomi este o companie chineză producătoare de smartphone-uri și electronice, fondată în 2010. Compania a devenit al patrulea producător de smartphone-uri la nivel mondial în anul 2019.

O altă diferență față de Galaxy Fold, Xiaomi alege să plaseze ecranul flexibil puțin mai adânc în carcasă, astfel încât să pară a fi mai bine protejat de cadrul dispozitivului. Dacă desfășurați acest telefon și îl puneți cu ecranul în jos pe masă, acesta va sta pe cadru, în loc să stea pe ecranul flexibil în sine.

Xiaomi va lansa un telefon pliabil, dar când?

Deoarece Samsung este lider de piață pe noul segment de piață al telefoanelor pliabile, nu este surprinzător să vedem că alți producători doresc să copieze acest succes. De exemplu, LetsGoDigital a scris luna trecută despre un smartphone Huawei Mate cu o mulțime de asemănări cu Samsung Galaxy Z Fold 2. După ce a copiat foarte multe telefoane Apple acum Huawei a trecut la cele Samsung.

Deși Xiaomi a înregistrat până acum mai multe variante de design pliabil, nu a anunțat încă niciun telefon pliabil. Cu toate acestea, la începutul acestui an au existat zvonuri că va lansa primul său telefon pliabil la sfârșitul anului 2020. La jumătatea anului, compania achiziționase deja sticlă flexibilă ultra subțire pentru producția de telefoane pliabile.

Cu toate acestea, suntem deja la sfârșitul lunii octombrie. Prin urmare, întrebarea rămâne dacă ne putem aștepta la un telefon pliabil Xiaomi anul acesta. Acum aproape sigur lansarea lui Huawei Mate X2 a fost suspendată. Dacă acest lucru a făcut și Xiaomi, este neclar în acest moment.

În mod normal, producătorii de smartphone-uri își arată ultimele inovații la Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona. Cu toate acestea, în anul următor, MWC a fost serios decalat pentru vara viitoare. Și, nu este sigur că va mai avea loc nici atunci. Vina o poartă actuala pandemie globală.

În ciuda a ceea ce fac ceilalți mari producător în privința telefoanelor pliabile, chiar și Apple este în cărți, Samsung vrea să anunțe un Galaxy Z Flip 2 în ianuarie / februarie 2021.

Stiri

Samsung lucrează la un Galaxy Tab S7 Lite sau Galaxy Tab S8e

Se pare că Samsung lucrează la o nouă tabletă mid-range superioară. Potrivit ultimelor informații aceasta ar putea fi numită Samsung Galaxy Tab...

Galaxy SmartTag, un dispozitiv inedit în Galaxia Samsung

Samsung a anunțat alături de seria Galaxy S21 și căștile wireless Galaxy Buds Pro, un dispozitiv inedit: Galaxy SmartTag. Cu ocazia lansării...

Samsung Galaxy M12 și Galaxy F12 cu Exynos 850 și Android 11

Samsung ocupă majoritatea titlurilor de știri de luna aceasta cu referiri la seria Samsung Galaxy S21. Dar compania produce o mulțime de...

Samsung lucrează la Galaxy A82 5G – un nou telefon cu un modul rotativ

Cândva camerele slide-out au fost văzute ca o soluție pentru cadrele tot mai subțiri ale smartphone-urilor. În 2019, Samsung a lansat un...

Precomenzile pentru Galaxy S21 mai mari decât pentru Galaxy S20

Cu seria Galaxy S20 vânzările au fost un pic dezamăgitoare, iar pandemia de COVID-19 a contribuit serios la acest lucru. Cu noua...

Versiunile Caviar de lux ale modelului de top Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung a prezentat recent cu mândrie noua serie Galaxy S21, dintre care Galaxy S21 Ultra este noul model de top. Pe baza...

Noi tehnologii Samsung prezentate într-un videoclip promoțional

Samsung tocmai a tachinat câteva tehnologii viitoare interesante într-un nou videoclip promoțional. Compania a publicat acest videoclip pe YouTube sub numele „AI...