Iată câte telefoane pliabile a vândut Samsung anul acesta!

658
Iata cate telefoane pliabile a vandut Samsung anul acesta
Sursa Foto: androidcentral.com

Anul trecut Samsung a lansat primul smartphone pliabil din lume: Samsung Galaxy Fold. Chiar dacă s-a confruntat cu unele probleme și un ciuda prețului mare, smartphone-ul a fost vândut foarte bine pe toate piețele. Samsung a vândut aproximativ o jumătate de milion de bucăți anul trecut. Anul acesta, conform tracker-ului Counterpoint Research, compania a vândut peste două milioane de telefoane pliabile.

Cum era de așteptat Samsung a fost lider de piață și a reprezentat 73% din totalul livrărilor de anul acesta. Compania de studiu de piață Counterpoint Research estimează că piața mondială a pliabilelor să crească la 17 milioane de unități în 2022.

Potrivit Android Central, un total de 2,8 milioane de smartphone-uri pliabile au ajuns pe piață în 2020. Deloc surprinzător, Samsung a fost liderul incontestabil pe piața telefoanelor pliabile în 2020. Gigantul coreean a avut partea leului cu un procent de 73% din totalul livrărilor.

Probabil Galaxy Z Fold 2 va fi ales telefonul anului 2020

Motorola și Huawei au fost singurele companii care au lansat noi telefoane pliabile în 2020. În acest fel nu este surprinzător faptul că Samsung a dominat piața globală anul acesta. Cu toate acestea este impresionant că brandul coreean a livrat peste 2 milioane de telefoane pliabile. Anul trecut, compania a vândut doar aproximativ 500.000 de unități din Galaxy Fold.

Motorola este o companie americană fondată în 1928. În ianuarie 2011 a fost împărțită în Motorola Mobility și Motorola Solutions. Motorola Mobility a fost achiziționată de Google în mai 2012 și vândută apoi către Lenovo în 2014 cu 2,91 miliarde USD.

Samsung a lansat anul acesta trei telefoane pliabile: Samsung Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G. Datorită hardware-ului său superior și prețurilor mai competitive, Galaxy Z Flip s-a dovedit a fi mult mai popular în rândul consumatorilor decât Motorola RAZR. Galaxy Z Fold 2, pe de altă parte, este un upgrade semnificativ față de Fold-ul original. Gigantul high-tech coreean a îmbunătățit Fold-ul original în toate zonele, aducând pe piață ceva incredibil. Este cel mai bun telefon Android lansat pe piață anul acesta și sigur va fi ales telefonul anului 2020.

Counterpoint Research se așteaptă ca Samsung să își mențină în continuare poziția de lider pe piața telefoanelor pliabile în viitor. Cel puțin momentan, dar și în viitorul apropiat, compania nu trebuie să-și facă griji cu privire la asigurarea aprovizionării pieței cu telefoane pliabile de ultimă generație. În timp ce lipsa concurenței a ajutat Samsung anul acesta, se așteaptă ca lucrurile să se schimbe în 2021. Xiaomi, Oppo și câțiva alți producători se pare că vor lansa primele lor telefoane pliabile anul viitor.