Cele mai mari upgrade-uri așteptate pe Galaxy S24 Ultra

352
Samsung Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: via tomsguide.com

Seria Galaxy S24 va fi lansată la începutul anului viitor în SUA. Dintre cele trei modele care vor fi lansate, Samsung Galaxy S24 Ultra este unul dintre cele mai așteptate telefoane din 2024 și promite să fie mult mai mult decât o nouă reîmprospătare. De ce? Pentru că Samsung regândește de fapt ceea ce face un smartphone cu adevărat inteligent.

De fapt, Samsung a tachinat deja o cantitate surprinzătoare de detalii despre acest telefon, în special noile funcții AI. Și asta se adaugă la o mulțime de scurgeri despre design, performanță, camere și multe altele din alte surse. Galaxy S24 are cu siguranță potențialul de a fi cel mai bun telefon din 2024. Dar ce este de fapt nou? Iată, via Tom’sGuide, cele mai zvonite și așteptate șapte upgrade-uri la Galaxy S24 Ultra de care trebuie să le știți.

AI generativă. Cea mai mare upgrade de departe la Galaxy S24 Ultra ar trebui să fie inteligența artificială generativă. Despre acest lucru compania Samsung a dezvăluit mai multe funcții care sperăm că ne vor face viața mai ușoară. De exemplu, AI Translate Call vă va permite să sunați pe cineva care vorbește o altă limbă și să obțineți traduceri audio și text în timp real.

Sursă foto: 123rf

Alte funcții AI generative sunt, de asemenea, pe drum. Samsung Gauss, modelul AI generativ dezvoltat de Samsung Research, vă va putea ajuta să compuneți e-mailuri și să rezumați documente. AI poate, de asemenea, să genereze și să editeze imagini, precum și să convertească imagini de joasă rezoluție la rezoluție înaltă. Va fi un pas uriaș, parafrazând pe Armstrong, făcut de Samsung în domeniul telefoanelor mobile.

Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună. El a rostit celebra frază când a pus piciorul pe Lună: „Este un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire”. În timpul aterizării ritmul cardiac a lui Armstrong a variat între 100 și 150 bătăi pe minut!

Sperăm că Samsung face mult mai multe lucruri cu inteligența artificială pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Au fost mai multe informații că Samsung ar putea taxa unele funcții AI, dar nu prea credem. Inteligența artificială generativă este la început și poate fi un punct de vânzare incredibil pentru viitoarele telefoane din seria Galaxy S24.

Rame laterale din titan. Samsung ar putea urma exemplul Apple oferind lui Galaxy S24 Ultra rame din titan. Titanul nu este doar mai dur decât aluminiul, este și mai rezistent în timp. Ar trebui să rezulte un design mai ușor, cu S24 Ultra cântărind mai puțin decât modelele Ultra precedente, Galaxy S23 Ultra și Galaxy S22 Ultra. Nu uitați că Galaxy S23 are o greutate de 234 grame și atârnă greu în buzunar sau poșetă pentru multă lume.

Culorile zvonite ale Galaxy S24 Ultra ar putea fi destul de vibrante, cu negru și gri titan, dar și violet și galben. Am putea vedea chiar și culori online exclusive precum portocaliu, albastru deschis și verde deschis.

Ecran cu luminozitate mai mare. Galaxy S24 Ultra va rămâne probabil cu un afișaj Dynamic AMOLED cu diagonala de 6,8 inch (17,27 centimetri). Totuși credem că vor exista unele upgrade-uri destul de importante și la afișaj. În primul rând, cunoscutul Ice Universe a spus că S24 Ultra va atinge o luminozitate maximă de 2.500 niți, comparativ cu 1.750 niți pentru ecranul lui Galaxy S23 Ultra. Parcă sună mai bine. Dacă luăm în considerare zvonurile despre o rată de actualizare de la 120 Hz la 144 Hz, lucrurile sună și mai bine. Acesta ar putea fi un upgrade extraordinar pentru cei cărora le place să joace cele mai recente jocuri.

Camere foto. Zvonurile despre camera pentru Galaxy S24 Ultra au fost peste tot, dar există o mulțime de informații interesante. În primul rând, camera principală de 200 MP ar putea obține un senzor mai mare și mai luminos pentru a concura mai bine cu cele mai bune telefoane cu cameră.

Dar cel mai mare zgomot este legat de capacitățile de zoom ale Galaxy S24 Ultra. Am putea vedea pe Samsung trecând de la lentile cu zoom teleobiectiv dual de 10 megapixeli 3x și 10x la un teleobiectiv de 10 MP 3x și un obiectiv mai clar de 50 MP 5x cu zoom. Sună ca un downgrade în ceea ce privește puterea de zoom, dar Samsung ar putea compensa acest lucru cu denivelarea rezoluției și pixeli binning pentru a obține o calitate la nivel optic. iPhone 15 și OnePlus Open au folosit ceva similar cu camerele lor zoom respective, așa că ar putea fi adevărat că Samsung va adopta aceeași abordare.

Înregistrare video, zoom-ul AI tot mai aproape. Acest lucru nu este oficial, dar Samsung a dezvăluit noua tehnologie a camerei Zoom Anyplace care ar putea să o vedem în interiorul S24 Ultra. Utilizează o combinație de senzor de 200 MP și AI pentru a îmbunătăți capacitățile de zoom.

De exemplu, AI vă poate menține subiectul în cadru în orice moment, fără a fi nevoie să atingeți afișajul și veți putea înregistra simultan fotografii mărite și cadru întreg la rezoluție 4K.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy. Galaxy S24 Ultra ar trebui să aibă un cip foarte puternic cu noul Snapdragon 8 Gen 3 care va organiza spectacolul. Noul cip Qualcomm are propriul motor AI pentru AI generativă și activează modul Noapte pentru video.

Samsung primește iarăși o versiune overclockată a Snapdragon 8 Gen 3 pentru cea mai rapidă performanță din spațiul Android. Vorbim de o creștere a performanței cu cel puțin 30% pentru procesor, iar GPU-ul Adreno ar putea obține o creștere a performanței cu 25% față de Snapdragon 8 Gen 2. Jucătorii vor aprecia o îmbunătățire cu 40% a performanței ray tracing pentru o iluminare mai realistă în jocuri. Sunt zvonuri despre 16GB de RAM pe S24 Ultra, un salt mare de la maximul de 12GB pe S23 Ultra.

Baterie și încărcare pe viitorul model Ultra. Se zvonește că Samsung va aduce pe S24 Ultra o tehnologie de baterie stivuită și un sistem de răcire îmbunătățit. Deci ai putea vedea mai multă putere în aceeași suprafață de spațiu. Un alt plus este că S24 Ultra trece la o încărcare rapidă de 65 W. Asta l-ar ajuta să se apropie de viitorul OnePlus 12 și să distrugă încărcarea de 25 W a lui Apple iPhone 15 Pro Max.

Dacă cele de mai sus, dar și altele, vor deveni realitate Galaxy S24 Ultra poate redefini noțiunea de smartphone. Numai capacitățile AI ar putea pune iPhone-ul la colț, în timp ce rata de reîmprospătare mai rapidă, upgrade-urile camerei cu zoom și încărcarea mai rapidă ar putea face acest telefon de neînvins. Poate doar la preț mai avem ceva de comentat, dar sperăm ca Samsung să nu-l ridice la un nivel inaccesibil pentru majoritate cumpărătorilor.