Vânzările de electronice auto Samsung au atins un nivel record în Q3 2022

239
Vanzările de electronice pentru automobile au atins un nivel record in Q3 2022
Sursa foto: sammobile.com

Deși profitul trimestrial al Samsung a scăzut în Q3 2022 pentru prima dată în ultimii trei ani, unele subsidiare Samsung Electronics au avut performanțe mai bune decât altele. Potrivit presei sud-coreene, Samsung Electronics a avut un trimestru excelent pe piața de electronice pentru automobile. În acest domeniu, de exemplu Harman International a realizat câștiguri trimestriale record.

Cererea de automobile în trimestrul trei din acest an a înregistrat o ușoară scădere, de înțeles în contextul economic mondial. Dar, paradoxal, această situație a lucrat în favoarea companiei Samsung. Un oficial Samsung citat de Business Korea, via SamMobile, a declarat că Samsung „a capitalizat pe cererea puternică de soluții pentru mașini conectate” prin creșterea comenzilor de la clienții corporativi și vânzările audio pentru consumatori.

Harman International, filiala Samsung, a avut cresteri de vânzări de 51% în Q3 2022

Destul de interesant, Harman International a înregistrat o creștere uimitoare de 51% de la an la an a vânzărilor de electronice pentru automobile. În acest fel subsidiara a ajutat compania sud-coreeană să aibă un trimestru pozitiv în acest segment. Harman International a fost cumpărată de Samsung în 2017.

Harman a înregistrat vânzări de 3,63 trilioane de woni (aproximativ 2,54 miliarde de dolari) în Q3. Cifra reprezintă o creștere de 51% față de aceeași perioadă din 2021. În plus, Harman International a înregistrat o creștere de 106% a profitului operațional, cel din urmă fiind de aproximativ 217 milioane de dolari. Harman și Samsung au mai făcut două achiziții importante în 2022, au cumpărat sistemul de monitorizare CAARESYS și compania Apostera.

Apostera a fost fondată în 2017 și are sediul în Germania, la München. Compania Apostera furnizează soluții AR pentru afișajele head-up și navigații auto care ajută la îmbunătățirea funcțiilor auto și a experienței șoferului în general.

Sunt informații că Harman a semnat un contract cu Toyota la începutul anului pentru a furniza telematică pentru 5G în mașină. De asemenea, compania intenționează să se extindă mai mult în sectorul cabinelor digitale. Cockpit-urile digitale Samsung oferă o soluție completă alimentată de platforma Exynos Auto V9, aflată și pe autovehiculele Audi.