Actualizarea de securitate Samsung din mai: ce face și cine o primește?

283
Actualizarea Samsung din mai ce face si cine o primeste
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Ca de obicei Samsung a lansat actualizarea de securitate din luna mai încă din luna aprilie. Seria Galaxy S22 a beneficiat prima de această actualizare. Compania a mai lansat actualizarea și pe alte modele (seria Galaxy Tab S8 și seria Galaxy S21), dar nu a anunțat ce rezolvă noua actualizare. Acum compania a anunțat detaliile actualizării din luna mai. Dar, ce îmbunătățiri aduce noul patch de securitate pentru Galaxy-ul tău? Și ce telefoane îl primesc?

O nouă lună, o nouă actualizare. Și odată cu luna mai, vara mult așteptată este tot mai aproape. Desigur, Samsung își face treaba din nou foarte bine în domeniul actualizărilor și lansează un nou patch de securitate. Ce face plasturele, de data asta?

Jumătate din patch vine din bucătăria Google și constă în 33 de îmbunătățiri pentru securitatea sistemului de operare Android. Șapte dintre acestea sunt considerate critice, conform GalaxyClub. Tocmai pentru că acestea sunt probleme importante, este posibil ca detaliile exacte să nu fie anunțate pentru o perioadă. Așa că este grozav că sunt rezolvate, dar nu devenim mai înțelepți în acest moment.

Cine primește actualizarea Samsung din luna mai 2022?

Din fericire știm mai multe despre cele 18 îmbunătățiri pe care Samsung le oferă pentru propriul software. Una dintre îmbunătățiri este pentru widget-ul Meteo. Alta închide un defect de securitate care permitea dezinstalarea aplicațiilor fără permisiune. Această scurgere, prin Galaxy Themes, i-a permis și să solicite liste de fișiere fără permisiunea necesară. Cu toate acestea, Samsung a spus că nu au fost încă anunțate toate informațiile despre toate punctele îmbunătățite.

Galaxy Themes este aplicația oficială Samsung pentru modificarea temei smartphone-ului tău. Galaxy Themes este un serviciu de conținut decorativ premium disponibil pe dispozitivele Samsung Galaxy din întreaga lume.

Dar, ce telefoane vor primi actualizarea? Un număr de telefoane Samsung vor primi actualizarea din luna mai. Acestea sunt, desigur, dispozitivele care sunt actualizate lunar:

  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / Galaxy S22 Ultra (are deja )
  • Galaxy S21 / Galaxy S21+ / S21 Ultra (au primit) / Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / Galaxy S20 Ultra / Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 Lite
  • Galaxy Z Flip / Galaxy Z Flip 3 (a primit)
  • Galaxy Fold / Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3 (a primit)
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 10 / Note 10+ / Note 10 Lite
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52 / Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5 / Xcover 4S

Toate aceste telefoane vor primi actualizarea de securitate din luna din mai în următoarele câteva săptămâni. Unele au primit, am specificat acest lucru, altele vor primi mai devreme sau mai târziu actualizarea.

Și tabletele Samsung vor primi actualizarea din luna mai

Pentru dispozitivele care sunt actualizate trimestrial, a face predicții este puțin mai dificil. Dispozitive precum Galaxy A22, Galaxy M22 și Galaxy A71 sunt cu siguranță programate pentru o nouă actualizare, dar poate veni în același timp cu upgrade-ul major la Android 12. Modele precum Samsung Galaxy A12, Galaxy A32 și Galaxy A41 sunt încă la zi în ceea ce privește patch-urile, dar actualizarea Android 12 se apropie și pentru acestea. Și Galaxy A72 are, desigur, Android 12 de mult timp, dar cu siguranță este gata pentru un nou patch.

În ceea ce privește tabletele, imaginea este puțin mai clară: seria Samsung Galaxy Tab S8 are deja patch-ul din mai. Seria Samsung Galaxy Tab S7 va primi și ea în scurt timp actualizarea. Pentru Galaxy Tab S6 ne așteptăm ca actualizarea de securitate din mai să vină cu upgrade-ul major Android 12.

Dacă urmăriți actualizările lunare ale Samsung știți că nu este niciodată foarte clar când dispozitivul va primi o nouă actualizare. Pentru Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 patch-ul este deja disponibil în altă parte, dar nu încă în Europa în momentul scrierii acestui articol. Pentru celelalte modele, este doar o chestiune de așteptare.