Iată ce probleme rezolvă actualizarea de securitate din decembrie 2022!

282
Actualizarea de securitate din decembrie
Sursă foto: androidstories

Samsung a anunțat ce face actualizarea de securitate din decembrie pe diferitele telefoane și tablete Galaxy. Actualizarea va ajunge în săptămânile următoare pe o mulțime de dispozitive Samsung. Dar, inevitabil se pune întrebarea: o voi primi și eu?

Când am scris despre actualizarea Samsung din noiembrie luna trecută, am subliniat deja că mai multe actualizări și upgrade-uri vor fi cuplate cu actualizarea Android 13. Dispozitivele primesc corecții de securitate și un upgrade Android – uneori în același timp, alteori separat. Uneori actualizarea de securitate apare prima, apoi actualizarea Android sau invers. Acum actualizarea de securitate din decembrie poate veni la unele telefoane sau tablete împreună cu Android 13 și One UI 5.0, dar la cele mai multe singură.

Actualizarea de securitate din decembrie 2022

Un număr surprinzător de dispozitive rulează acum pe Android 13, dar alte modele îl vor primi în decembrie. Așa că actualizările vor continua pentru o vreme. Dar mai întâi: ce face de fapt actualizarea de securitate din decembrie? Prima parte a patch-ului vine în mod tradițional din bucătăria Google și constă din 67 de probleme de îmbunătățire. Dintre acestea, cinci au fost clasificate drept critice, potrivit GalaxyClub. Una dintre ele este special pentru telefoanele cu procesor de la Qualcomm, precum Galaxy A52, Galaxy S21 FE, sau seria Galaxy Z Fold și Flip.

Samsung însuși îmbunătățește securitatea software-ului său One UI în 13 puncte luna aceasta. Unul dintre acestea este special destinat dispozitivelor cu procesor Qualcomm. Sunt și telefoane cu procesor Exynos vizate în mod special cu actualizarea din decembrie. De exemplu: Galaxy A53, Galaxy S21 și Samsung Galaxy S22.

Pe 15 decembrie, se sărbătorește în întreaga lume Ziua Zamenhof. Este ziua de naștere a lui Lázaro Zamenhof, creatorul limbii Esperanto. Zamenhof fost nominalizat de douăsprezece ori la Premiul Nobel pentru Pace.

În plus, aplicațiile Setări, Telefon și Contacte sunt modificate. Scurgerea recent apărută în care au fost compromise certificatele de securitate pentru aplicațiile Android de la producători precum Samsung a fost deja rezolvată în alte moduri. Actualizarea din decembrie nu pare să joace un rol aici pentru moment

Ce telefoane Samsung vor primi actualizarea în decembrie?

Actualizarea din decembrie va veni la toate telefoanele care sunt actualizate lunar de Samsung. Aproape toate aceste dispozitive au deja Android 13 și, prin urmare, vor primi noul patch abia în această lună. Câteva modele nu au primit încă patch-ul din noiembrie. Acest lucru se întâmplă separat sau în același timp cu actualizarea decembrie. Iată cine va primi noua actualizare:

  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S21 / Galaxy S21+ / Galaxy S21 Ultra
  • Galaxy S21 FE (încă nu a primit actualizarea de securitate din noiembrie)
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / Samsung Galaxy S20 Ultra (a fost lansată)
  • Galaxy S20 FE (S20 FE 4G cu cip Snapdragon – SM-G780G – (nu a primit încă Android 13)
  • Galaxy S10 Lite (primește Android 13 mai întâi)
  • Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3 / Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3 / Galaxy Z Flip
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 10 Lite
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5 / Xcover 6 Pro

Și alte modele vor primi actualizarea de securitate din decembrie

În plus, știm că, deși seria Galaxy S10 nu trebuie să primească o nouă actualizare, va primi în curând patch-ul din noiembrie. Printre telefoanele care primesc o actualizare trimestrial, există și multe care ar trebui să primească Android 13 luna aceasta. Gândiți-vă la Galaxy A23, A32 5G, A42 5G (a fost lansată) și Galaxy A72. De asemenea, ne așteptăm la o actualizare majoră – inclusiv un patch mai nou – pentru Galaxy A51 în curând. Samsung Galaxy A40 nu va primi Android 13, dar urmează să apară un nou patch în decembrie.

Mai multe tablete vor primi, de asemenea, upgrade major în decembrie sau ianuarie și vor primi, de asemenea, un patch mai nou. Majoritatea celorlalte dispozitive pe care nu le-am menționat au un patch care este încă suficient de actualizat. Sau sunt actualizate de Samsung de două ori la câțiva ani, ceea ce face foarte dificil de prezis exact în ce lună se va întâmpla acest lucru, pentru fiecare dispozitiv.

Contrar a ceea ce cred mulți, Samsung nu are o dată fixă ​​pentru lansarea de noi actualizări de securitate. Primele telefoane care primesc acum patch-ul din decembrie sunt cele din seria Galaxy S20. Celelalte modele vor urma în săptămânile următoare – într-o ordine mai mult sau mai puțin aleatorie. Pentru cele mai utilizate modele, vom anunța apariția actualizării separat de îndată ce va fi disponibilă.